Mam nowy problem. Wszystko zaczęło się całkiem niewinnie.........(

Kiedy ją zgasiłem, usłyszałem jakieś bulgotanie

A teraz pytanie:
Jak sprawdzić czy ten termostat działa

Moderator: Albert_N
Jeśli jeździsz na wodzie, to faktycznie mogła się zagotować przy upalaniu. Niekoniecznie wina w tym termostatu, zwyczajnie chłodnica nie wyrabia.nivoman98 pisze:Witam
Mam nowy problem. Wszystko zaczęło się całkiem niewinnie.........() Dziś jeździłem Nivką dłużej niż zawsze (około 2h). Przy okazji miałem wtopę po same osie (zawiesiła się na przednim moście) i trzeba było wyciągać ją ciągnikiem
. Potem wszystko już było dobrze, lecz do czasu.......
Kiedy ją zgasiłem, usłyszałem jakieś bulgotanie(woda się gotowała). Po oględzinach okazało się, że chyba zaciął się termostat.
![]()
A teraz pytanie:
Dziś doszedłem do tego samego wnioskupoborcapodatkowy pisze:Jeśli jeździsz na wodzie, to faktycznie mogła się zagotować przy upalaniu. Niekoniecznie wina w tym termostatu, zwyczajnie chłodnica nie wyrabia.nivoman98 pisze:Witam
Mam nowy problem. Wszystko zaczęło się całkiem niewinnie.........() Dziś jeździłem Nivką dłużej niż zawsze (około 2h). Przy okazji miałem wtopę po same osie (zawiesiła się na przednim moście) i trzeba było wyciągać ją ciągnikiem
. Potem wszystko już było dobrze, lecz do czasu.......
Kiedy ją zgasiłem, usłyszałem jakieś bulgotanie(woda się gotowała). Po oględzinach okazało się, że chyba zaciął się termostat.
![]()
A teraz pytanie:
Chłodnica była gorąca?
To zabezpieczenie przed rdząnivoman98 pisze:Dziś po wykręceniu chłodnicy, a przedtem tremostatu okazało się, że termostat jest spoko, ale z chłodnicą tak do końca nie było
Cała była zalepiona smarami niewiadomego pochodzenia i tak jak przewidywałem z drugiej strony chłodnicy była zamalowana.
Teraz pozostaje mi tylko ją wyczyścić![]()
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości