Witam wszystkich nivowiczów!
No i dopadło moje toczydełko -to gumowe coś miedzy skrzynia a rozdzielnia mi sie wzięło i wyeksplodowało. I przy okazji wymiany postanowiłem sprawdzić wały napędowe i niestety (zresztą zgodnie z prorctwami) okazało sie że krzyżaki trzeba nowe wstawić. Moje pytanie - chcę coś trwałego - może polecicie jakoweś dobre wyroby coby trochę na nich pośmigać?
pozdrówko dla wszystkich
Babuj
Jakie krzyżaki w przegubach wału
Moderator: Albert_N
Jakie krzyżaki w przegubach wału
Ni-va 1,7i zagazowana - fajowa całkiem
Re: Jakie krzyżaki w przegubach wału
Kto smaruje, ten jedzie 

Jasne, pod warunkiem że do kalamitki można się dostac bez rozbierania połowy autka
Brak typów na trwałe i wytrzymałe krzyżaki? Ciekawsko
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
Rosjanie piszą w necie tak:babuj pisze:Brak typów na trwałe i wytrzymałe krzyżaki? Ciekawsko
71 x 28 ВАЗ 2121, Тольяти, РосАвтоСтандарт
Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.
Długo jeździłeś na jednym? ja na ten przykład w październiku wymieniałem cały przegub a wczoraj zanurkowałem pod nivę i przeraził mnie fakt że guma wygląda jakby ktoś kawałek odgryzł. Koledzy w innym temacie poradzili centrowanie reduktora. Jest to dobra rada bo zauważyłem że nie jest całkowicie w jednej linii ze skrzynią biegów. Więc jak będziesz wymieniał to zwróć uwagę żeby dobrze zamontować może unikniesz nadmiernej eksploatacji tej części.babuj pisze:...No i dopadło moje toczydełko -to gumowe coś miedzy skrzynia a rozdzielnia mi sie wzięło i wyeksplodowało.....