Hejka i czółko wszystkim pasjonatom!
Moja Niffka 1,7 monowtrysk potrafi przerywać podczas jazdy na benzynie. Daję buta i są krótkie zająknięcia silnika po czym idzie ok. Wtryskiwacz do wymiany czy moze czujnik połozenia przepustnicy? Filtr paliwa nowy, pompa działa ok.
Radźcie proszę!
Pzdr Babuj
Silnik przerywa - wtrysk?
Moderator: Albert_N
Silnik przerywa - wtrysk?
Ni-va 1,7i zagazowana - fajowa całkiem
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Re: Silnik przerywa - wtrysk?
A CHECK ENGINE się pali? Może to nakieruje na usterkę?
Ja bym zaczął od sprawdzenia, czy linka jest na 100% sprawna. Potem oczyścił bym wtrysk - są do tego specjalne preparaty. Nastepnie czujnik położenia przepustnicy. Niektórzy mają długi weekend
Sprawdzić "wężyka" od MAP procesora - też nie zaszkodzi.
Zdejmij dekiel z obudowy filtra i "kuknij" mu w gardziel
Ja bym zaczął od sprawdzenia, czy linka jest na 100% sprawna. Potem oczyścił bym wtrysk - są do tego specjalne preparaty. Nastepnie czujnik położenia przepustnicy. Niektórzy mają długi weekend

Sprawdzić "wężyka" od MAP procesora - też nie zaszkodzi.
Zdejmij dekiel z obudowy filtra i "kuknij" mu w gardziel

Hejka!
Linka czyszczona i przesmarowana, CHECK nie świeci. Filtr wymieniłem. Mam jeszcze podejrzenie ze jednak pompa zaczyna siadać. A - i słyszałem że podobno jak się dużo na gazie jeździ to wtryskiwacz się fafluni - stad moje domniemania.
Radźcie a w międzyczasie będę wszystko weryfikował w naturze.
Pzdr
Babuj
Linka czyszczona i przesmarowana, CHECK nie świeci. Filtr wymieniłem. Mam jeszcze podejrzenie ze jednak pompa zaczyna siadać. A - i słyszałem że podobno jak się dużo na gazie jeździ to wtryskiwacz się fafluni - stad moje domniemania.
Radźcie a w międzyczasie będę wszystko weryfikował w naturze.
Pzdr
Babuj
Ni-va 1,7i zagazowana - fajowa całkiem
Jak w twoich okolicach ostatnio padał deszcz i dziwnym trafem niva zaczęła przerywać w tym samym okresie to wymień kable wysokiego spięcia
, lub czujnik położenia wału .