pytanie o tylne zawieszenie!!!?!?!?!?!?!?!!!
Moderator: Albert_N
pytanie o tylne zawieszenie!!!?!?!?!?!?!?!!!
Siema. Moj problem jest taki: wymieniłem 4 amory gumki na drązku rozbite koncówki wahaczy 4 a z przodu robi mi sie cały czas luz na kolumnnie kierowniczej jak polatam troche a tył powinno zanosic np na żwirze(drabince) cały czas dupe mi nosi chciałem podokrecac ale tam tulejki sa dluzsze niz gumki i nie dam rady(oczywiscie wszystkie gumki sa dobre) ten typ tak ma czy co??
O ile ja dobrze pamietam to w kazdej nivce mi dupe nosilo. Objawialo sie to tak ze jak bralem ostro zakret i byla jakas mala falda albo mala dziura to troche mi tyl nadrzycilo (ale tylko troche). Kombinowalem z amorami wsadzalem takie siakie i owakie i wkoncu zapodalem gazowego monroe- zreszta innych wtedy nie dalo sie dostac. Sprawa sie troche poprawila ale jednak nadal troche nadrzuca na zakretach. Ten typ chyba tak ma. Acha i uwaga na inne amortyzatory, gdy ktos jezdzi obciazona lada albo ma duze ciezkie kola to zwykle amory tego nie strzymuja. Uwalaja sie pierscienie mocujace albo olej tryska ze srodka ( juz trzy komplety tak zalatwilem) a monroe jezdzi juz kilka dobrych lat i zero zmeczenia 

A w kolumnie kierowniczej padaja lozyska teflonowe, przy szerokich gumach i przy ostrej jezdzie ten problem niestety bedzie sie caly czas powtarzal. To samo dotyczy drazkow i sworzni. Problem glownie lezy w tym ze ruskie sworznie i drazki maja dupiate gumy oslonowe ktore szybko pekaja i caly problem zaczyna sie glownie od tego. Acha i przekladnia posrednia to tez kleska totalna. Jaki rus to wymyslil to nie wiem ale tulejki o dupe rozczas tam wkladaja. Ja dotoczylem z brazu i jest gitara.
chodzi mi o podpore wasa w ukladzie kierowniczym to o czym pisal Bart03 na 1 podluznicy jest przekladnia kierownicza a na 2 taka podpora korpus aluminiowy a w srodku sa gumy ktore sie ciagle wybijaja, udalo mi sie zakupic taka podpore ale zamiast gum w srodku sa lozyska toczne, od czasu jak to zalozylem to jeszcze z tym nic nie robilem
pozdrawiam
michal
u 404
michal
u 404