Witam i proszę o pomoc odnośnie opon Geolandar At-s go12 w rozmiarze 175/80r16.
Posiadam od niedawna Nivę z 2007 roku,nic nie przerabiane i muszę w niej wymienić opony na nowe.
Z racji że nie zamierzam jeździć po dość ciężkim terenie wybrałem opony typu AT.
Niestety nie ma zbyt dużego wyboru dla oryginalnych felg w rozmiarze 16.
Wiem że temat opisywany na różnych stronach,lecz im więcej się czyta to czasami mam wrażenie że się mniej wie.
Dlatego też zwracam się do użytkowników tych opon.
Ja zamierzam ich używać do lekkich wypraw w teren,zwiedzanie,wędkarstwo,przejażdżki.
Lecz bardzo mnie interesuje jak te opony zachowują się zimą czy też na mokrych jezdniach.
Czy można w miarę bezpiecznie poruszać się na nich zimą po normalnych drogach w normalnym użytkowaniu.Czy nie wprowadzają dyskomfortu w prowadzeniu auta.
A może ktoś będzie w stanie zaproponować jakiś inny model opony.
Ja niestety po wielodniowych poszukiwaniach nic odpowiedniego dla oryginalnych felg nie znalazłem.
Pozdrawiam.
Opony Yokohama Geolander At-s g012
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Re: Opony Yokohama Geolander At-s g012
Dlaczego nie ma, ja na szybko znalazłem: 215/70 r 16, 205/65 r16, 215/65 r16.Maciej-Niva pisze:Witam i proszę o pomoc odnośnie opon Geolandar At-s go12 w rozmiarze 175/80r16.
Posiadam od niedawna Nivę z 2007 roku,nic nie przerabiane i muszę w niej wymienić opony na nowe.
Z racji że nie zamierzam jeździć po dość ciężkim terenie wybrałem opony typu AT.
Niestety nie ma zbyt dużego wyboru dla oryginalnych felg w rozmiarze 16.
...
Pozdrawiam.
Każda jedna z tych będzie lepsza niż 175, uwierz mi

-
- jestem tu nowy...
Re: Opony Yokohama Geolander At-s g012
A`tak jeszcze szybciej Kolego jesteś w stanie mi odpowiedzieć który z tych rozmiarów pasuje do Nivy?
Ja śmiem twierdzić że żaden nie pasuje na oryginalne felgi 16".
Według instrukcji obsługi maksymalnie dopuszczona jest szerokość opony 205,lecz na feldze o innej szerokości i odsadzeniu.
W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź i ponawiam dalej swoje pierwsze zapytanie.
Ja śmiem twierdzić że żaden nie pasuje na oryginalne felgi 16".
Według instrukcji obsługi maksymalnie dopuszczona jest szerokość opony 205,lecz na feldze o innej szerokości i odsadzeniu.
W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź i ponawiam dalej swoje pierwsze zapytanie.