rozterki przed wyjazdem w teren

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

David111
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

rozterki przed wyjazdem w teren

Post autor: David111 » sob sie 17, 2013 5:36 am

Witam
Od niedawna stalem sie posiadaczem nivy 1, 6 gaznik z 92 roku. Wiadomo rdzy troche tu I tam ale ogolnie nie jest zle. podloga wymieniona zakonserwowany spod bitextem, zderzak przod przerobiony z dwoma hakami progi z boku z rury, dzielo poprzedniego wlasciciela. Wyglada dosc solidnie. Jest instalacja gazowa :) I duzo swiatelm na dachu 8)

Obrazek

A ja dolozylem sobie opony 15, kopie simexa.
Nie znam nikogo kto ma auto terenowe a chcialbym poznac I tak pomyslalem zeby pojechac na jakis rajd. Termina tego akurat mi pasuje: extremalinka

http://www.polskioffroad.com/IMPRE/1309 ... ml#Program

Ale powiedzcie mi czy to nie jest prywanie sie z motyka na slonce :D czy lada poradzi sobie, czy ja sobie poradze :lol: Od kupna jej pojezdzilem pare razy po blocie piasku ale umiejetnosci to tak naprawde brak jak na razie. Fajnie by bylo poznac jakis ludzi I pojezdzic legalnie po trasach a nie ukratkiem po lesie wyparywac lesniczego za kazdym drzewem.

Moze koledzy macie jakies propozycje gdzie warto sprobowac swoich sil, moze obiekcje ze to jednak zbyt ekstramalny teran dla lady...
Chetnie wyslucham opini
Pozdrawiam

MarekŻ

Re: rozterki przed wyjazdem w teren

Post autor: MarekŻ » śr sie 21, 2013 12:19 pm

Jak dokładnie przeczytałeś opis organizatora nie jest to jazda na czas, a wspólna przeprawa w terenie. Jak niva nie będzie dawała rady to zawsze ktoś cię wyciągnie. Tak na marginesie David to skąd jesteś?
Z optymizmu się wyleczyłem, z głupoty jeszcze nie więc jadę dalej i szukam tej właściwej ... drogi.

David111
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: David111 » śr sie 21, 2013 9:52 pm

Z Gdyni kolego. A co kojarzysz moja niviaste skądś?? :D
Moze zaraz cos ciekawego sie o niej dowiem :lol:

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » śr sie 21, 2013 10:53 pm

Jesuuu-to wejdz na region Gdańsk i tam sie umawiaj.
Ogólnie samemu bez doswiadczenia w teren cięższy sie pchać to trochę nierozsądne.
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... start=3850
Jak nie dasz rady wejść-poproś moderatora działu żeby Cie wpuscił.Nie jest to łatwe :wink:
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » śr sie 21, 2013 11:16 pm

David111 pisze:
Moze koledzy macie jakies propozycje gdzie warto sprobowac swoich sil, moze obiekcje ze to jednak zbyt ekstramalny teran dla lady...
Chetnie wyslucham opini
Pozdrawiam
Wbrew pozorom to nie jest takie banalne pytanie. Tych imprez jest naprawdę sporo a same opisy mogą nie powiedzieć wszystkiego. Klasy na jakie się dzieli samochody, wymagany osprzęt i związany z tym stopień komplikacji trasy mogą nie być tożsame w różnych imprezach … pewnie zawsze ktoś wyciągnie, tylko nie do końca o to chodzi żeby zamulać bo się źle oceniło swoje możliwości. Może z waszego doświadczenia wynika która cykliczna impreza / organizator / miejsce zmagań etc. lepiej / gorzej się nadaje do nabierania pierwszych szlifów ? Oczywiście można iść na żywioł jednak wszelkie sugestie mile widziane :-)
Patrol Patrolowi Patrolem

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » śr sie 21, 2013 11:44 pm

vandall1 pisze:Jak nie dasz rady wejść-poproś moderatora działu żeby Cie wpuscił.Nie jest to łatwe :wink:
Obawiam się, że możesz mieć rację :-(

górni$
Kontaktowanie:

Post autor: górni$ » czw sie 22, 2013 12:33 am

To może podpowie ktoś jak złapać kontakt do Łódzkiej ekipy? Pisałem do Moderatora, ale niestety bez odpowiedzi...

Maciej-Niva
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Maciej-Niva » czw sie 22, 2013 7:45 am

Popróbuj w Auto Traper Łódź-Starowa Góra. :wink:

David111
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: David111 » pt sie 23, 2013 1:53 am

Jak nie dasz rady wejść-poproś moderatora działu żeby Cie wpuscił.Nie jest to łatwe :wink:
No wlasnie napisalem i czekam czekam a tu moderatora ni ma :lol:

David111
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: David111 » pt sie 23, 2013 1:55 am

Wbrew pozorom to nie jest takie banalne pytanie. Tych imprez jest naprawdę sporo a same opisy mogą nie powiedzieć wszystkiego. Klasy na jakie się dzieli samochody, wymagany osprzęt i związany z tym stopień komplikacji trasy mogą nie być tożsame w różnych imprezach … pewnie zawsze ktoś wyciągnie, tylko nie do końca o to chodzi żeby zamulać bo się źle oceniło swoje możliwości. Może z waszego doświadczenia wynika która cykliczna impreza / organizator / miejsce zmagań etc. lepiej / gorzej się nadaje do nabierania pierwszych szlifów ? Oczywiście można iść na żywioł jednak wszelkie sugestie mile widziane :-)
O widze ze kolega zrozumial o co chodzi z moimi obawami przed wyjazdem :D :)2

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pt sie 23, 2013 2:10 pm

David111 pisze: O widze ze kolega zrozumial o co chodzi z moimi obawami przed wyjazdem :D :)2
Całkiem ciekawy ten temat założyłeś i chętnie się pod niego podczepiłem … jednak szału pewnie nie będzie :-(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”