Odłączenie immobilaizera
Moderator: Albert_N
Odłączenie immobilaizera
Witam. Czy istnieje prosty sposób na odłączenie tego ustrojstwa?Nie chce mi się ciągle przykładać
przy odpalaniu tego kluczyka.
przy odpalaniu tego kluczyka.
Re: Odłączenie immobilaizera
Jarcun07 napisze to co powiedział mi na ten temat zaufany człowiek z serwisu Boscha-"nie taka prosta sprawa".
2Kółka ale jego usunięcie unieruchomi silnik.Sterownik bez niego nie uruchamia wszystkich funkcji.
Zgadza się. Pokazano ładnie jak zdemontować.
Gdyby się zepsuło, żeby wymienić lub naprawić.
Lecz nie ma tam co zrobić, żeby działało bez tego immo.
Gdyby się zepsuło, żeby wymienić lub naprawić.
Lecz nie ma tam co zrobić, żeby działało bez tego immo.
A jakby połączyć ten czujnik z immobilaizerem na stałe.
Niedawno kupiłem Nivę 2006r i ma odcięty immobilazer. Zauważyłem że ma zmienioną stacyjkę. Po włączeniu zapłonu nie włączeją się kontrolki ładowania i smarowania. Czy jest to wina żle podłączonej stacyjki?
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
A ma ładowanie i ciśnienie oleju? 

Osobiście nie sprawdzałem ale jeżdzę na światłach i na razie nie mam problemu z odpalaniem. Więc chyba wszystko jest.
Może żarówki ma wyjęte...Jarcun07 pisze:Niedawno kupiłem Nivę 2006r i ma odcięty immobilazer. Zauważyłem że ma zmienioną stacyjkę. Po włączeniu zapłonu nie włączeją się kontrolki ładowania i smarowania. Czy jest to wina żle podłączonej stacyjki?
UAZ 78 r (dawno temu)>czerwona niva 91r>biała niva 98 r >Disco 300, 98 r
żarówki są dobre. Myślę że to wina innej stacyjki.
i tak se tłumaczJarcun07 pisze:żarówki są dobre. Myślę że to wina innej stacyjki.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii