ciekawe jaki top 10
Koszty, wpisowe, organizacja... otwarta dyskusja
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Koszty, wpisowe, organizacja... otwarta dyskusja
ciekawe jaki top 10
- janusz k160
-

I coby jasność była ( ale jej nie ma)- nikt tu nie płacze że drogo...., wydaję kasę-to wymagam.... Ma któś do Igora/ Kosy zastrzeżenia? Hę
Tak myślałem.....
Impreza musi kosztować-nikt nie robi jej charytatywnie ( nawet Karitas)-do przemyślenia jest odpłatnośc dzieciorów na imprezie-w końcy zaszczepiamy je do czegoś-ale o tym już pisałem.... A jaki problem podnieść koszt uczestnictwa dla dorosłych, coby dzieci za półdarmo miały? A może nawet za darmo?? Ale ja się nie znam.... Tak nurki robią-wszyscy są zadowoleni, a dzieciory zabawę mają...-i o to chodzi, panowie i panie
Tak myślałem.....
Impreza musi kosztować-nikt nie robi jej charytatywnie ( nawet Karitas)-do przemyślenia jest odpłatnośc dzieciorów na imprezie-w końcy zaszczepiamy je do czegoś-ale o tym już pisałem.... A jaki problem podnieść koszt uczestnictwa dla dorosłych, coby dzieci za półdarmo miały? A może nawet za darmo?? Ale ja się nie znam.... Tak nurki robią-wszyscy są zadowoleni, a dzieciory zabawę mają...-i o to chodzi, panowie i panie
Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
- franc_ek
-

- Kontaktowanie:
kocham Was jesteście wspaniali ale muszę odsnieżać 
- janusz k160
-

My też Cię kochamy. Nie złam łopaty 
Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
Widzę że mój pomysł o dotacjach dla rodzin wielodzietnych padł na podatny grunt! Cieszę się że udało się kogoś przekonać! To przecież żaden problem ogłosić że bezdzietni płacą za imprezę np. +20%janusz k160 pisze:A jaki problem podnieść koszt uczestnictwa dla dorosłych, coby dzieci za półdarmo miały? A może nawet za darmo??
Jest jeszcze inna rażąca niesprawiedliwość. Dlaczego właściciel Samuraia za 5000 zł płaci tyle samo za imprezę co posiadacz Patrola za 150 000 zł
Tylko wtedy będzie sprawiedliwie i wszyscy będą szczęśliwi....
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 
Sugerujesz, że powinniśmy przynosić zaświadczenia z US i pracy o wysokości dochodów

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Ale w ktora strone to ma dzialac?Hinek pisze: Tylko wtedy będzie sprawiedliwie i wszyscy będą szczęśliwi....
JAk ten co ma parcha za 150 ma zaplacic wiecej to ja sie pytam dlaczego? On juz swoje wydal na auto i powinien miec znizke za inwestycje. A taki co jezdzi samurajem za 5 powinien placic wiecej bo oszczedza na wydatkach szpejowych.
Kapec, disco 300TDi '97,
I nie spełnia normy EURO4, więc jeszcze 15% dopłaty za zatruwaniekapec pisze:Ale w ktora strone to ma dzialac?Hinek pisze: Tylko wtedy będzie sprawiedliwie i wszyscy będą szczęśliwi....
JAk ten co ma parcha za 150 ma zaplacic wiecej to ja sie pytam dlaczego? On juz swoje wydal na auto i powinien miec znizke za inwestycje. A taki co jezdzi samurajem za 5 powinien placic wiecej bo oszczedza na wydatkach szpejowych.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Hinek - sprawiedliwie nie będzie. Będzie socjalistycznie, ale nie sprawiedliwie. Nie dość, ze chłop przykutwił na sprzęcie to jeszcze bonusy dostaje

Natomiast uważam, ze kasowanie za dziecko jak za dorosłego to przesada.. Na turystycznej imprezie 2 szkraby w aucie nie kosztują organizatora tyle co kierowca i pilot. Ale można wyrazić swoje niezadowolenie olewając taką imprezę... i tyle
Natomiast uważam, ze kasowanie za dziecko jak za dorosłego to przesada.. Na turystycznej imprezie 2 szkraby w aucie nie kosztują organizatora tyle co kierowca i pilot. Ale można wyrazić swoje niezadowolenie olewając taką imprezę... i tyle
czy ta zasada ma dotyczyć wszystkich aspektów życia czy tylko imprez off-roadowychMroczny pisze:. Ale można wyrazić swoje niezadowolenie olewając taką imprezę... i tyle
w wielu aspektach takiego luksusu nie posiadamy, niestety
- franc_ek
-

- Kontaktowanie:
Poszperałem i znalazłem :
Limit załóg: Ekstrem- 45, Turystyczna- 45, Przygodowa- 12, Quady -10
PŁATNOŚĆ
750 zł od załogi rozumianej jako kierowca i pilot dla załóg quadowych 500 zł ( + dodatkowo 250 zł od osoby towarzyszącej ); Przelewem do 01 października
Z tym, że za dzieci ( rozumiem dziecko jako dziecko a nie przedział 12-17 lat) opłat zwykle nie pobieram
Z tego: koszulka 30 zł, bankiet 70 zł ( nie ma znaczenia czy z wódą czy bez), opłata eko 20 zł, las 5 zł, poligrafia 5 zł, inne atrakcje ( dzielę równo kwoty na wszystkich uczestników ) 33 zł/osoba - koszty stałe
Inne do podziału na wszystkich uczestników to: teren, odszkodowania, paliwo, sprzęt itp itd.
zostaje z osoby dodatkowej ze 35-47 zł
No karwa większej łopaty już nie mogę znaleźć
Pozdrawiam
Franc
Limit załóg: Ekstrem- 45, Turystyczna- 45, Przygodowa- 12, Quady -10
PŁATNOŚĆ
750 zł od załogi rozumianej jako kierowca i pilot dla załóg quadowych 500 zł ( + dodatkowo 250 zł od osoby towarzyszącej ); Przelewem do 01 października
Z tym, że za dzieci ( rozumiem dziecko jako dziecko a nie przedział 12-17 lat) opłat zwykle nie pobieram
Z tego: koszulka 30 zł, bankiet 70 zł ( nie ma znaczenia czy z wódą czy bez), opłata eko 20 zł, las 5 zł, poligrafia 5 zł, inne atrakcje ( dzielę równo kwoty na wszystkich uczestników ) 33 zł/osoba - koszty stałe
Inne do podziału na wszystkich uczestników to: teren, odszkodowania, paliwo, sprzęt itp itd.
zostaje z osoby dodatkowej ze 35-47 zł
No karwa większej łopaty już nie mogę znaleźć
Pozdrawiam
Franc
czyli jakby wysłać 4 jedenastolatków bez dorosłych to jadą za free?

Wam się jeszcze o tym chce ?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- franc_ek
-

- Kontaktowanie:
ot tak dla padderżki razgawora 
- lesio jeep
-

miales organizowac impreza i co klijenci spi,,li
bo ciagle tu siedzisz
bo ciagle tu siedzisz
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
- franc_ek
-

- Kontaktowanie:
już po kolego, już po
A klienci owszem dopisali- dziękuję
A klienci owszem dopisali- dziękuję
- czesław&jarząbek
-

- Kontaktowanie:
ty pazerusie franc... 
zarabiasz na dzieciach powyżej 12 roku życia.
a gdzie wspieranie polityki prorodzinnej tak lansowanej przez państwo?
a gdzie moralność i etyka?
gdzie idee propagowane przez k.k?
wstyd...zarabiać na dzieciach...wstyd normalnie. aczkolwiek w tak zatwardziałym przypadku napisać wstyd to jakby pochwalić. hańba i skandal.
no.

zarabiasz na dzieciach powyżej 12 roku życia.
a gdzie wspieranie polityki prorodzinnej tak lansowanej przez państwo?
a gdzie moralność i etyka?
gdzie idee propagowane przez k.k?
wstyd...zarabiać na dzieciach...wstyd normalnie. aczkolwiek w tak zatwardziałym przypadku napisać wstyd to jakby pochwalić. hańba i skandal.
no.
#noichuj
Zaloz sobie oddzielny watek na takie farmazony.Hinek pisze:Jest jeszcze inna rażąca niesprawiedliwość. Dlaczego właściciel Samuraia za 5000 zł płaci tyle samo za imprezę co posiadacz Patrola za 150 000 zł![]()
![]()
A gdzie sprawiedliwość społeczna, a gdzie moralność....Ceny winny być ustalane PROPORCJONALNIE DO WARTOŚCI SPRZĘTU I DOCHODÓW
![]()
![]()
Tylko wtedy będzie sprawiedliwie i wszyscy będą szczęśliwi....
OT:Bo twoja filozofia jest taka mocno panstwowa - jak zarabiasz wiecej to zostaniesz ukarany, wyzszym podatkiem. Dlatego nigdy nie rozumialem jak tlumaczyli ze podatek liniowy jest niesprawiedliwy. Ale watek nie o tym.
Y61 GU4
http://airman.org.pl
- czesław&jarząbek
-

- Kontaktowanie:
Łotczesław&jarząbek pisze:![]()
miazga.
Y61 GU4
- franc_ek
-

- Kontaktowanie:
a nie zauważyłeś, że Hinek po prostu sobie żartuje

grzes pisze: Zaloz sobie oddzielny watek na takie farmazony.
OT:Bo twoja filozofia jest taka mocno panstwowa - jak zarabiasz wiecej to zostaniesz ukarany, wyzszym podatkiem. Dlatego nigdy nie rozumialem jak tlumaczyli ze podatek liniowy jest niesprawiedliwy. Ale watek nie o tym.
czesław&jarząbek pisze:![]()
miazga.
jesli o to Ci chodzi to skrot myslowy...
wiecej zarabiajacy-> przedsiebiorca-> on jednak daje pewne korzysci:
- zatrudnia ludzi
- przewaznie ma jakas infrastrukture co pozytywnie wplywa na okolice
tylko ze niestety w PL jak to juz bylo w innym watku sytuacja przedsiebiorcy nie jest rozowa, bo klody sa mu rzucane pod nogi na kazdym kroku, poczawszy od zalozenia dzialalnosci, poprzez jej prowadzenie, "przejrzysty" system podatkowy, dowolnosc interpretacji przepisow, opieszalosc i brak odpowiedzialnosci urzednikow... tak zeby jasnosc byla co mialem na mysli...
Y61 GU4
czytajac jego wczesniejsze posty jakos na to nie wpadlem...franc_ek pisze:a nie zauważyłeś, że Hinek po prostu sobie żartuje![]()
PS. moze zmeczony juz jestem... byle do wakacji jakos dotrwac
Y61 GU4