Algieria x 2

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
nomad-ka

Kontaktowanie:

Algieria x 2

Post autor: nomad-ka » pt sty 13, 2012 11:15 pm

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!

Pierwszy wyjazd to marcowa wyprawa zorganizowana na zasadzie all inc - przelot z Paryża do Tamranssanet, samochody na miejscu, sprzęt wyprawowy zapewniony, trasa i widoki jedyne w swoim rodzaju - impreza pomyślana dla tych, którzy nie mają szans na dłuższy urlop :) Szczegóły: http://www.nomad-instinct.com/pl/?page_id=2996

Druga to wyprawa własnymi samochodami w listopadzie 2012. Trzy tygodnie na miejscu (od 10.11). Limit 5 załóg. Szczegóły wkrótce :)
Patrolek Y61 2,8 td Grrr... Mój ci on! :D
nomad-instinct.com

Awatar użytkownika
andrzej:)

Re: Algieria x 2

Post autor: andrzej:) » pt sty 13, 2012 11:21 pm

A za 2 osoby w aucie, które chcielibyśmy prowadzić jaka cena ? Czy nie ma takiej możliwości ? Coś oprócz malowideł można obejrzeć ?

Nie żebym się czepiał, ale może by tak wypadało przetłumaczyć na polski warunki uczestnictwa i pozostałem informacje ?

Awatar użytkownika
nomad-ka

Kontaktowanie:

Post autor: nomad-ka » sob sty 14, 2012 3:24 pm

andrzej:) pisze:A za 2 osoby w aucie, które chcielibyśmy prowadzić jaka cena ? Czy nie ma takiej możliwości ? Coś oprócz malowideł można obejrzeć ?

Nie żebym się czepiał, ale może by tak wypadało przetłumaczyć na polski warunki uczestnictwa i pozostałem informacje ?

Nie czepiasz się :) Ale nie ze wszystkim zdążyłam... Sie poprawię 8)
Normalnie na Południu Algierii nie ma możliwości samodzielnego wypożyczenia samochodu, 4x4 wynajmują z kierowcą i jesteś wożony po zatwierdzonej przez władze trasie (taki zresztą prikaz odgórny przy sporych restrykcjach w poruszaniu się po tamtejszych terenach). Z drugiej strony nie ma rzeczy niemożliwych - dam Ci znać, dowiem się dzisiaj.
Co tam jest - czysta, dziewicza, odludna Sahara, cudne góry, przestrzeń i cisza, rezerwuary wodne w postaci dziur w ziemi wypełnionych wodą, intrygujące kształty zerodowanych skał, skamieniałe lasy, osady nomadów, tuareskie wioski - zero komercji i cepelii, widoki jedyne w swoim rodzaju, fotki tego nie pokażą - chociaż dają przedsmak. Poza tym wyjazd dla Saharaholików - kto złapał bakcyla zrozumie :wink: Pozdr :)
nomad-instinct.com

Besiek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Besiek » sob sty 14, 2012 3:41 pm

Prawidłowo to brzmi chyba Tamanrasset, chyba że mówimy o innych miejscowościach.
Prawda jest jak dupa, każdy ma swoją.

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » sob sty 14, 2012 4:36 pm

Kuszą mnie tamte rejony.... 8) Zobaczymy....

Awatar użytkownika
benek

Post autor: benek » sob wrz 29, 2012 10:23 pm

Nomadka
cos wyszlo wam z wyjazdu?
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76

Awatar użytkownika
nomad-ka

Kontaktowanie:

Post autor: nomad-ka » ndz wrz 30, 2012 12:04 am

benek pisze:Nomadka
cos wyszlo wam z wyjazdu?

Lutowy poszedł się... Listopadowego nie będzie, bo to zawczesnie. Szanseto przełom stycznia i lutego 2013...

Tzn. wyglądało to tak: w grudniu z niewadomych (albo wiadomych) przyczyn konsulaty Algierskie wstrzymały wydawanie wiz dla lecących na Południe (nie tylko w Polsce, np. z grupy Ineke (Holandia) z 8 osob wizy dostały tylko 3 - same baby ;):):), z jednej z tamtejszych agencji (znanej)aresztowano przewodnika za rzekomą współpracę z Al Kaidą, w tym czasie (po wojnie w Libii) Tuaregowie z Mali, którzy słuzyli wiernie Kadafiemu wracali do siebie z bliżej nieokreśloną ilością broni wszelakiej. Wtedy też zaczęła się rozróba w Mali - zakończona podziałem kraju i niekontrolowanymi migracjami liczącymi w dziesiątkach tysięcy...

Jeszcze nie jest spokojnie - ale śledzę temat - bo nie odpuszczę 8)
Koniec stycznia - 2 tygodnie, 4x4 albo część camel trek (znaczy na piechotę a nie na camelach). Ale na 95% nie będzie to własnymi samochodami - chyba że cos się zmieni. Owszem, mozna pojeździć na Północy (tak maks do InSalah) - ale po asfalcie tylko. To jednak lepiej leciec do Tam albo Djanet i dać sie powozić (moze pozwolą pokierować) :wink:
nomad-instinct.com

Awatar użytkownika
benek

Post autor: benek » ndz paź 21, 2012 11:04 am

pogody w listopadzie nie znam ale przelom stycznia i lutego jest wspanialy - tam juz bedzie krotka koszulka a nad ranem +5.
przepiekny kierunek.
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy zorganizowane”