Mongolia by Kajman & moturki

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Mongolia by Kajman & moturki

Post autor: Cajman » wt wrz 10, 2013 5:57 pm

Mongolia - zawsze chodziła mi po głowie aby tam pojechać
I tak jakoś w zimie wracając z Maroka zgadaliśmy się ze Szparagiem co by może tam się wybrać w lecie

Poniżej link do całej galerii na stronie internetowej

http://www.kajmanoverland.pl/realizacje ... =&start=12

Załadowaliśmy dwa samochody i ruszyliśmy przez Rosję - ufff jedyne 6 800 km do Irkucka

Obrazek

Droga zajęła nam 10 dni - ale nie robiliśmy jakiegoś oszałamiającego tempa - wyjechaliśmy kilka dni wcześniej aby mieć zapas na wszelki wypadek

Tam doleciała reszta ekipy samolotem - część udała się w swoją drogę a część jechała z nami

Szparag zostawił swoje 4 kółka i przesiadł się na 2.
Milena wskoczyła do mnie na miejsce pilota, zostawiliśmy przyczepy i ruszyliśmy do granicy z Mongolią.

Trasa jaką zrobiliśmy w Mongolii

Droga zajęła nam 10 dni - ale nie robiliśmy jakiegoś oszałamiającego tempa - wyjechaliśmy kilka dni wcześniej aby mieć zapas na wszelki wypadek

Tam doleciała reszta ekipy samolotem - część udała się w swoją drogę a część jechała z nami

Szparag zostawił swoje 4 kółka i przesiadł się na 2.
Milena wskoczyła do mnie na miejsce pilota, zostawiliśmy przyczepy i ruszyliśmy do granicy z Mongolią.

Trasa jaką zrobiliśmy w Mongolii

Obrazek

co do samej trasy po Mongolii - nie wiedziałem że kiedyś mogę zastęsknić za asfaltem. Po trzech tygodniach, naprawdę zacząłem tęsknić aby choć kawałek był normalnej drogi.
Najgorsze to są te "główne" na mapie zaznaczone. Są to przeważnie szutrówki z tarką - czasami ma się wrażenie że samochód się rozleci. Motocyklem jest trochę łatwiej, on inaczej wybiera tego typu nierówności

Na wieczór dojeżdżamy do klasztoru Amarbayasgalant

Obrazek

Obrazek
GR Y 60 2,8 IC - Long, TJM + 2" (75, 200 kg)
http://www.kajmanoverland.pl

Awatar użytkownika
brodafidela

Re: Mongolia by Kajman & moturki

Post autor: brodafidela » śr wrz 11, 2013 8:38 am

piękna trasa :)2
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy zorganizowane”