Rumunia 2014 wakacje z dziećmi

Imprezy czysto turystyczne

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
brodafidela

Re: Rumunia 2014 wakacje z dziećmi

Post autor: brodafidela » wt lut 18, 2014 2:12 pm

Nazhir pisze:próbowaliśmy wielu rzeczy - zabawki, czytanie bajek, liczenie wiatraków, obserwowanie świateł. Wszystko na krótką metę :-? Godzinkę posiedzi i znowu się zaczyna :)21

może jak przesiądzie się do fotelika +15kg będzie lepiej, bo na chwilę obecną nie ma opcji by pokonać więcej niż 400km na raz (dlatego zazdroszczę ludziom opisującym opcje spędzenia 3 tygodni w aucie z 2-latkiem :)2 )
Ja tam nie wiem, ale w przypadku moich - czym innym jest droga w górach, a czym innym nudna przelotówka po czarnym.
Moje na czarnym marudziły, kumpla synek też.
W górach, zero problemu.
Częste popasy, czas na fotki, siku etc.
Ps. nie mam żadnych czasoumilaczy. :wink:
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.

Awatar użytkownika
danti

Kontaktowanie:

Post autor: danti » wt lut 18, 2014 2:49 pm

brodafidela pisze:Ps. nie mam żadnych czasoumilaczy.
Moje uwielbiają słuchać bajek, oczywiście audio :) mogą jechac prawie bez ruchu kilka h :)
Włóczykij po Roztoczu :)

Awatar użytkownika
brodafidela

Post autor: brodafidela » wt lut 18, 2014 3:27 pm

danti pisze:
brodafidela pisze:Ps. nie mam żadnych czasoumilaczy.
Moje uwielbiają słuchać bajek, oczywiście audio :) mogą jechac prawie bez ruchu kilka h :)
Ok. bajki audio to jak najbardziej.
Bardziej chodziło mi o diwidiplejery, pespe, etc.
Pewnie wielu zna, ale jeśli chodzi o bajki do auta polecam, z tej serii:
https://www.bajki-grajki.pl/sklep/bajki-muzyczne
Gimby nie zrozumiejo 8) ale to stare słuchowiska radiowe PR z doborową obsadą aktorską.
Lis Vitalis i Konik Garbusek - moje dzieciaki muruje :)21
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.

Awatar użytkownika
danti

Kontaktowanie:

Post autor: danti » wt lut 18, 2014 4:02 pm

Moje są w wieku wczesnoszkolnym i przedszkolnym. Króluje u nich Mikołajek :)
Włóczykij po Roztoczu :)

politolog16

Post autor: politolog16 » wt lut 18, 2014 8:15 pm

Nazhir pisze:Trasy +500km dzielimy na dwa dni, postoje co 100-150km. Nawet na krótkich trasach jest dramat, bo mała szybko zaczyna się prężyć, pocić i ogólnie gderać :)
Jakich fotelików używacie? (bo może w tym leży problem - u mnie Maxi Cosi Tobi)
Moim zdaniem postój co 100-150km to nie dramat. Jeździmy z naszym małym na dłuższe trasy od 3 miesiąca jego życia. Najpierw częste przerwy (co jakieś 50km), żeby rozprostować plecy - dla jego zdrowia. Teraz jak ma niecały rok, to robimy postój co jakieś 100km dla zmiany wrażeń. Wiadomo, że dziecko się nudzi, ale co 100km postój po 30 minut i dalej w drogę. 500km przy takim schemacie można w dzień zrobić. Na wakacjach siłą rzeczy się zatrzymujesz: zdjęcie, siku, kawa w plenerze, jakiś zabytkowy kościół po drodze...

A przelotówki zawsze robimy w nocy - w foteliku śpi lepiej niż w domu.

Jestem właśnie przed zakupem fotelika 9-18kg więc chętnie posłucham jaki się wam sprawdza w dalekich trasach - jest wygodny i dziecko się nie poci.

W tym roku jedziemy na 3 tygodnie do Albanii i myślę, że będzie super - zwłaszcza dla dziecka. Czego mu potrzeba więcej niż rodziców 24h? :)21
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda

Awatar użytkownika
Nazhir

Post autor: Nazhir » śr lut 19, 2014 11:10 am

danti pisze:Moje uwielbiają słuchać bajek, oczywiście audio :) mogą jechac prawie bez ruchu kilka h :)
moja posłucha z 15-30 minut i koniec.

Szwagra to samo :)21

U mnie problem leży chyba w pasach, bo młoda od razu z nimi walczy, próbując wyciągnąć rączki na zewnątrz. Powoli próbuje się sama rozpinać :-?

W zeszłym roku, jak wracaliśmy znad morza, dostała elektryczny wiatraczek z Orlenu za 20 złotych i daliśmy radę :)2

za 2 tygodnie ruszamy w góry - może coś się poprawi :)2
Jeep Grand Cherokee 4,7 Quadra Drive

12RAEL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: 12RAEL » pt wrz 12, 2014 9:50 am

Panie i panowie walić z dzieciakami w teren, na wycieczki małe i duże odciągać od konsol tabletów itp, mój maly pierwszy raz w wieku 2lat byl w trasie PL-CZ -SK -HU - SK-UA -PL , teraz regularnie jeździ ze mną jako jedyne dziecko w grupie 6-8 aut, nawet po tableta nie sięgnie, chyba że w namiocie na dobranoc , drugi młodszy (roczek) też się wprawia na weekendowych wypadach :)2
NP300 & Y61

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczne niekomercyjne”