mobilne szlaki zachodniopomorskiego
Moderator: Misiek Bielsko
Re: mobilne szlaki zachodniopomorskiego
spec odpowiedział:
źle twierdzą, robi.
trzeba go zapisać tak jak jest napisane nad plikiem, jak się w niego
kliknie po prostu to się otwiera zawartość pliku w przeglądarce, ale jak
się go zapisze na komputer to działa poprawnie.
pozdr.
źle twierdzą, robi.
trzeba go zapisać tak jak jest napisane nad plikiem, jak się w niego
kliknie po prostu to się otwiera zawartość pliku w przeglądarce, ale jak
się go zapisze na komputer to działa poprawnie.
pozdr.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
Problem z plikiem gpx polega na tym, że 45 śladów, dobrze widocznych w pliku kml, połączone zostały w jeden. Ten jeden połączony ślad nie uwzględnia ich kolejności i skacze od jednego do drugiego jak szalony.
Andrzej
- Krzych_u
- jestem tu nowy...
Andrzej w jakiej nawigacji masz ten problem? Postaram się naprawić to, bo jeszcze się z tym nie spotkałem a sprawdzałem w kilku.
- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
Otwieram plik zp-or0-transpomerania.gpx w programie MapSource Garmina i widzę go tak:
TR BANA KRZYWIEC DO DLUSKO
TR BANA KRZYWIEC DO DLUSKO
Andrzej
- Krzych_u
- jestem tu nowy...
Czyli widzisz go pod jedną z nazw roboczych - niedopatrzenie. Wkrótce zostanie poprawione.
Ślad zaczyna się w Szczecinie a kończy w Szczecinku. Kiedy wygrasz go całego zobaczysz jedna całość - tak jak na stronie z której go pobrałeś.
Ślad zaczyna się w Szczecinie a kończy w Szczecinku. Kiedy wygrasz go całego zobaczysz jedna całość - tak jak na stronie z której go pobrałeś.
no dobra na njz.pl kolejna trasa
ZP OR4 "Wilcza" 220 km (pętla)
najtrudniejsza z dotychczasowych i najmocniej przesycona trialami i poligonami O-R. Sama trasa miejscami też da w...
wydech
tym sposobem jest już ponad tysiąc kilometrów przygody, jeszcze "pinćset" i będzie... 1000 mil przygody
(jak kto łapie)
ZP OR4 "Wilcza" 220 km (pętla)
najtrudniejsza z dotychczasowych i najmocniej przesycona trialami i poligonami O-R. Sama trasa miejscami też da w...
wydech
tym sposobem jest już ponad tysiąc kilometrów przygody, jeszcze "pinćset" i będzie... 1000 mil przygody

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
DZIĘ-KU-JE-MY
Da się tą ostatnią trasę zrobić w jeden dzień?
Chyba nie z tego co czytam opis.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
proszę bardzo, smacznegojradek pisze:DZIĘ-KU-JE-MY
trasę samą bez triali i Poligonów, czemu nie - sietodato - tylko po co(?) jeszcze jak odpuścić nasyp berlinki koło Gajewa to spokojnie.
Dzieki.
Jechal juz ktos tymi Twoimi trasami? Ktos kogo nie znasz i nie masz z nim nic wspolnego?
Jestem ciekawy jakiejs niezaleznej opinii.
Jechal juz ktos tymi Twoimi trasami? Ktos kogo nie znasz i nie masz z nim nic wspolnego?
Dzieki.
mnie pytasz(?) to jakby brak logiki. Skoro miałbym spełnić Twoje oczekiwania (i wskazać takiego kogoś) to musiałbym tego kogoś znać, bo jakżesz miałby Ci wskazać kogoś... o kim nie mam pojęcia, że jest.jradek pisze:Dzieki.
Nie da się

Masz za duże oczekiwania...
chyba
Choć w zasadzie - to takie współczesne

- Misiek Cypr
-
radek, pisz do Nurek Mav, byl niedawno.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
No nie do końca. Może gdzieś wpadłeś w necie na jakąś wypowiedź, ocenę, jakiś fejsbuk czy coś.bert pisze:...
Te trasy to Twoje dziecko, nie uwierzę, że nie interesujesz się jak się mają.
rzadko (i w czymkolwiek) interesują mnie opinie innych, owszem jak ktoś bezpośrednio do mnie takową wyrazi to... wyraził, ale żeby szukać?jradek pisze:No nie do końca. Może gdzieś wpadłeś w necie na jakąś wypowiedź, ocenę, jakiś fejsbuk czy coś.bert pisze:...
Te trasy to Twoje dziecko, nie uwierzę, że nie interesujesz się jak się mają.
Możesz nie wierzyć, ale nie.
Fejsbuk

Dobra, wierzę, Tobie wierzę we wszystko.
Taki mały problemik mam. Mianowicie ściągnąłem sobie tą ostatnią trasę, żeby ją pooglądać i coś niedobrego dzieje się z plikiem GPX. Mianowicie przedstawia mi się na kompie jako xml - arkusz kalkulacyjny i za cholerę nie mogę tego zmienić. Po wgraniu do tableta, Orux nie widzi pliku gpx tylko nic nie widzi. Dodam, że kml ładuje się normalnie, poprzednie pliki gpx również są OK, tylko ten coś nie bangla.

Taki mały problemik mam. Mianowicie ściągnąłem sobie tą ostatnią trasę, żeby ją pooglądać i coś niedobrego dzieje się z plikiem GPX. Mianowicie przedstawia mi się na kompie jako xml - arkusz kalkulacyjny i za cholerę nie mogę tego zmienić. Po wgraniu do tableta, Orux nie widzi pliku gpx tylko nic nie widzi. Dodam, że kml ładuje się normalnie, poprzednie pliki gpx również są OK, tylko ten coś nie bangla.
na PW masz numer telefonu do specjalisty (se zadzwoń) mam nadzieje, że problem jest faktyczny 

- Krzych_u
- jestem tu nowy...
Ściągnij na kompa, zapisz jako GPX a nie jako xml i będzie chodził normalnie.
U mnie działa, testowałem na wielu nawigacjach i jest OK.
ZP-OR 1 i 2 przejechałem w całości.
Na trasach byłem latem - twardo, sucho - widokowo bardzo przyzwoicie, jak się lubi szwendać i zwiedzać, jest co robić - dla totalnych topielców, może brakować atrakcji na trasie, jednak na poligonach OR, można zabić auto w 10 minut - wiem, widziałem niejednokrotnie
czy utopić i siedzieć po jaja błota w aucie.
ZP-OR 0 przejechałem w 90 % w lutym.
Działo się, głębokie koleiny, dużo błota, winda miejscami miała co robić
Bardzo malowniczo - moim skromnym zdaniem najciekawsza trasa, jak na razie.
Co do pytania, czy da się w jeden dzień. Wszystko się da - były poligon W Bornym Sulinowie po ciemku jest ciekawy, tylko tracisz z zasięgu wzroku obiekty po Wale Pomorskim zlokalizowane na trasie. Leśne szutrówki stają się "autostradą" - jazda taka na dłuższą metę staje się mozolna. Poza tym na trasie jest sporo miejsc biwakowych które aż się proszą by spędzić tam nockę.
U mnie działa, testowałem na wielu nawigacjach i jest OK.
ZP-OR 1 i 2 przejechałem w całości.
Na trasach byłem latem - twardo, sucho - widokowo bardzo przyzwoicie, jak się lubi szwendać i zwiedzać, jest co robić - dla totalnych topielców, może brakować atrakcji na trasie, jednak na poligonach OR, można zabić auto w 10 minut - wiem, widziałem niejednokrotnie

ZP-OR 0 przejechałem w 90 % w lutym.
Działo się, głębokie koleiny, dużo błota, winda miejscami miała co robić

Bardzo malowniczo - moim skromnym zdaniem najciekawsza trasa, jak na razie.
Co do pytania, czy da się w jeden dzień. Wszystko się da - były poligon W Bornym Sulinowie po ciemku jest ciekawy, tylko tracisz z zasięgu wzroku obiekty po Wale Pomorskim zlokalizowane na trasie. Leśne szutrówki stają się "autostradą" - jazda taka na dłuższą metę staje się mozolna. Poza tym na trasie jest sporo miejsc biwakowych które aż się proszą by spędzić tam nockę.
Znaczy się ZP-OR 0 to Transpomerania?Krzych_u pisze:ZP-OR 0 przejechałem w 90 % w lutym.
Dzięki
E:
Bez sensu napisałem.
Taka 'nuda' na trasie nie jest zła, bo pozwala przemieszczać się turystycznie również mniej zaawansowanym w wyścigu zbrojeń autom. Co nie oznacza że okresowo niektóre odcinki nie mogą być trudne do przejechania, bardzo pomaga w tym zrywka w okolicznych lasach. Pamiętam jak zabrałem kilku znajomych na wycieczkę między innymi drogą którą przejeżdżałem jak po asfalcie, jak dotarliśmy na miejsce to na odcinku ~150 m strzeliły trzy liny od wyciągarek ...teraz ponownie jeździ się tam jak po asfalcie, no może bardziej dziurawym. W innym miejscu gdzie zawsze po śródpolnej drodze jechało się bez problemu, tydzień temu kilkaset metrów przebijałem się po głębokiej koleinie aż do miejsca w którym stwierdziłem że nie chce mi się iść do wsi po traktor i zawróciłem żeby nie topić się w miejscu którego nie miałem szansy przejechaćKrzych_u pisze:ZP-OR 1 i 2 przejechałem w całości.
Na trasach byłem latem - twardo, sucho - widokowo bardzo przyzwoicie, jak się lubi szwendać i zwiedzać, jest co robić - dla totalnych topielców, może brakować atrakcji na trasie

Podobnie jest z fragmentami tras Norberta - latem bez większych problemów, wczesną wiosną i późną jesienią może być sporo zabawy.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
Cześć ..... czy ktoś z forumowiczów robił już trasę ZP-OR4 "WILCZA" ? Wybieramy się na majowe wolne i chcemy tą trasę zrobić ,zbieramy info ; wiemy o wyłączonych odcinkach stąd będziemy modyfikować trasę zgodnie wytycznymi ,a co dale to się okaże ... ?!
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
- Krzych_u
- jestem tu nowy...
Jechałem trasą w weekend. Jest bardzo sucho i przez to dość mocno się kurzy.
A zrobiłeś tą trasę w jeden dzień czy rozkładałeś na dwa z noclegiem ;z obecnych wiadomości wynika ,że PADA i może być fajnieKrzych_u pisze:Jechałem trasą w weekend. Jest bardzo sucho i przez to dość mocno się kurzy.

Fotki
Fotki
- Krzych_u
- jestem tu nowy...
Jeden dzień. Obecnie u nas pada, więc pewnie warunki się zmienią
Choć myślę że nie aż tak bardzo by nie zrobić tego w jeden dzień. Polecam zrobić Wilczą i później z Drawska przez Ginawe włączyć się w Transpomeranie i dalej w stronę Szczecinka z wyłączeniem odcinków które w majówkę są nieczynne. W dwa dni spokojnie można to zrobić, a w 3 to już na totalnym luzie.

TakNUREK MAV pisze:Cześć ..... czy ktoś z forumowiczów robił już trasę ZP-OR4 "WILCZA" ? Wybieramy się na majowe wolne i chcemy tą trasę zrobić ,zbieramy info ; wiemy o wyłączonych odcinkach stąd będziemy modyfikować trasę zgodnie wytycznymi ,a co dale to się okaże ... ?!

Na spokojnie w jeden dzień do zrobienia, ładne widoki, w tej chwili łatwo ale miejsca do poupalania są.
Tak jak nam mówił i pisał tu Krzych'u , zrobiliśmy też część Transpomerani w kierunku Szczecinka, dokładnie do Bornego - to bardzo malowniczy poligon.
Na pewno wrócimy po załamaniu pogody albo przyszłorocznych roztopach.
Dzięki za info i zobaczymy niebawem jak deszcze uatrakcyjniły trasę ... 

Fotki
Fotki