Kaszuby - roadbook z autoświta

Imprezy czysto turystyczne

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Re: Kaszuby - roadbook z autoświta

Post autor: NUREK MAV » śr lut 23, 2011 9:07 pm

A na taką zorganizowana wersje ktos byłby zainteresowany..??

Cena za kulig (podstawowa) : 25 zł – dzieci i młodzież szkolna ,
40 zł – dorośli. Wyżywienie:( kiełbaska+ pieczywo+ dodatki+ herbata + grzaniec)

Istnieje możliwość organizacji kuligu bez wyżywienia w cenie 15zł – dzieci i 20zł – dorośli (przy większej ilości osób ceny do negocjacji). Dla zainteresowanych możemy rozszerzyć program kuligu jak również zrealizować zamówienie na konsumpcję wg indywidualnych uzgodnień np.(bigos, kiszka ziemniaczana, pierogi, zupy i inne). Możliwy dojazd do klienta.
Czas trwania: do uzgodnienia
Liczba osób: Grupy od 6 osób (mniejsze do uzgodnienia)

Istnieje możliwość organizacji kuligu bez wyżywienia w cenie 15zł – dzieci i 20zł – dorośli (przy większej ilości osób ceny do negocjacji). Dla zainteresowanych możemy rozszerzyć program kuligu jak również zrealizować zamówienie na konsumpcję wg indywidualnych uzgodnień np.(bigos, kiszka ziemniaczana, pierogi, zupy i inne). Możliwy dojazd do klienta.
Czas trwania: do uzgodnienia
Liczba osób: Grupy od 6 osób (mniejsze do uzgodnienia)
Miejsce to okolice Sztutowa i rejonu plaży

Jeśli byli by chętni to dajcie znać bo trzeba zabukowac termin -niedziela 27.02
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki

Awatar użytkownika
mstrucz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mstrucz » czw lut 24, 2011 12:20 pm

Wydaje mi się że to lepsza oferta, poza tym każdemu blisko:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/wspolne ... 88407.html

po 30 zł z bigosem i grzańcem.
Pajero Pinin - najdzielniejszy SUV

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » czw lut 24, 2011 4:41 pm

dzwoniłes do nich czy maja wolny terminy i kiedy..??

P.S ale chyba nic z tego nie wyjdzie bo się ludziom dzieciaki pochorowały :( :cry:
No chyba ,że się znajdą chętni :)21 8)
Fotki

Awatar użytkownika
mstrucz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mstrucz » pt lut 25, 2011 7:36 am

Nie dzwoniłem, bo widzę że nie ma sensu. Jadę w weekend chyba z dzieciakiem na stok do Przodkowa zobaczyć co to to mogę i zajrzeć tam i w ogóle obczaić te kuligi.
Z kuligami to w zasadzie i tak często można "z drogi" wpaść i jak jest odpowiednia liczba ludzi to zrobią. Przecież w zasadzie co gospodarz z koniem i saniami to zrobi.

Awatar użytkownika
chemik2000

Post autor: chemik2000 » ndz lut 27, 2011 8:36 pm

Dzial Turystyczne niekomercyjne :)11 ...

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » ndz lut 27, 2011 9:11 pm

chemik2000 pisze:Dzial Turystyczne niekomercyjne :)11 ...

Ale w czym masz problem :)17 ... organizacja niekomercyjna. Jak chcesz wtrącic trzy grosze to najpierw przeczytaj o co kaman a później sie produkuj ..
Czytanie ze zrozumieniem
Pozdrawiam RAF 8)
Fotki

Awatar użytkownika
chemik2000

Post autor: chemik2000 » pn lut 28, 2011 6:07 pm

NUREK MAV pisze:A na taką zorganizowana wersje ktos byłby zainteresowany..??

..........w cenie 15zł – dzieci i 20zł – dorośli (przy większej ilości osób ceny do negocjacji).

40 zł – dorośli...........

............ kuligu bez wyżywienia w cenie 15zł – dzieci i 20zł – dorośli [/b][/u](przy większej ilości osób ceny do negocjacji). Dla zainteresowanych..........
Jeśli byli by chętni to dajcie znać bo trzeba zabukowac termin -niedziela 27.02
I wg Ciebie to nie jest zorganizowane(czyt. komercyjny wyjazd)..............kwoty podajesz aby ubarwic wypowiedz a wszystko jest gratis????
Zmien dzial i wszystko bedzie OK
p.s. w jakims celu powstal podzial.........

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » pn lut 28, 2011 7:00 pm

jak bys przeczytał posta to byś wiedział ,że ludzie sie umawiają w regionie na spontan a to była zacheta coby nie siedzieć w domu przed TV nikt nikogo na siłę nie wyrywa i NIC poza własna inwencją i wydatkiem - fon nie ma , i nie tylko.. ale jak przeszkadza ci to ,że jest cena to tego nie czytaj ... ,czepiasz sie jak żep psiego ogona ... chcesz zaistnieć to sie weź produkuj na swoim forum regionalnym do którego na pewno nie masz dostępu i próbujesz zaistnieć.
Mylisz pojecia i chec dobrej woli z org. który na tym zarabia.
Z mojej strony zakończyłem dyskusje bo nie ma sensu jak tego nie rozumiesz.
Pozdrawiam Cie serdecznie :D
Fotki

Awatar użytkownika
chemik2000

Post autor: chemik2000 » wt mar 01, 2011 9:44 pm

NUREK MAV pisze:jak bys przeczytał posta to byś wiedział ,że ludzie sie umawiają w regionie na spontan a to była zacheta coby nie siedzieć w domu przed TV nikt nikogo na siłę nie wyrywa i NIC poza własna inwencją i wydatkiem - fon nie ma , i nie tylko.. ale jak przeszkadza ci to ,że jest cena to tego nie czytaj ... ,czepiasz sie jak żep psiego ogona ... chcesz zaistnieć to sie weź produkuj na swoim forum regionalnym do którego na pewno nie masz dostępu i próbujesz zaistnieć.
Mylisz pojecia i chec dobrej woli z org. który na tym zarabia.
Z mojej strony zakończyłem dyskusje bo nie ma sensu jak tego nie rozumiesz.
Pozdrawiam Cie serdecznie :D
Calkowicie zle mnie zrozumiales, jestem za idea niesiedzenia w domu, chetnie kiedys pojezdze z Wami, moze nawet poznam Ciebie, zaistniec nie musze, do forum regionalnego nie mam dostepu i jest to bez znaczenia. Probowalem tylko uzmyslowic ze taki cennik nie jest tu mile widziany a przyznaje ze idea napewno szczytna i pewnie ja popieram ze spontan i spolecznie organizowana. Sorry ale podzial jest podzial. Jak ci przejdzie foch :D daj znac bedzie milo

Piterson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piterson » wt mar 01, 2011 10:51 pm

...ostra dyskusja...i co z tym kuligiem, odbył się??
Jeśli chodzi o niesiedzenie w domu to na następny wolny weekendowy dzień mam propozycję. Tematyka powinna się spotobac małym off-rołderom :D , krótki wypad na bunkry w Rozewiu (34 BAS), oczywiście przejazd do miejsca docelowego w większości drogami gruntowymi :lol: po drodze widok na skutą lodem Zatokę, obelisk w Jastrzębiej, latarnia, ognicho i takie tam...jak coś to piszcie...
Pan stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi

Awatar użytkownika
piwo8

Post autor: piwo8 » śr mar 02, 2011 8:13 am

Właśnie wczoraj mówiłem żonie, że mnie nosi...
Jeśli przejazd byłby drogami gruntowymi, ogólnodostępnymi, to byśmy się kopsnęli.
pozdr
piwo
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003

Awatar użytkownika
mstrucz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mstrucz » śr mar 02, 2011 1:22 pm

Kuligu nie było, a u mnie wszyscy chorzy (łącznie ze mną) szkoda, ale wiosna idzie...
Zastanawiałem się nad koszarami po jakimś oddziale rakietowym w Babim Dole k. Żukowa. Był kto tam? Jest klimat?

Piterson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piterson » śr mar 02, 2011 11:30 pm

Trochę o Babim Dole, takie tam pozostałości po szwejowni http://www.fortyfikacje.eksploracja.pl/fr_babi_dol.htm. Generalnie miejscówa upatrzona przez paintballowców. Podobny obiekt funkcjonował również w Gostomiu pod Kościerzyną http://www.forum.eksploracja.pl/viewtopic.php?t=3161. Zdjęcia ze stronek są już mocno przedawnione i ciekawe jak to wygląda aktualnie. Jak byś się kiedyś wybierał to zapodaj album z fotami bo mi to tam jakoś nie podrodze :)21
I tak najlepszy klimat (oczywiście blisko Trójmiasta) jest na półwyspie, obiekty czysto niekomercyjne Hel-Bór, Hel-Cypel 8) polecam...

Swojego czasu Jeep'niętym też nie wyszło z kuligiem (ze względu na śnieg), teraz też nie wyszło no i trzeba czekać do następnej zimy.
Jeśli chodzi o ewentualną przejażdżkę na Rozewie to drogi oczywiście ogólnodostępne, lajtowe i luzackie...ale to jak zwykle zależy od warunków pogodowych :)21

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » czw mar 03, 2011 5:16 pm

Kulig nie wyszedł bo dzieciaki sie pochorowały ale chęci było dużo.... w zamian w niedziele dawaliśmy/upalaliśmy z niezłym skutkiem na poligonie co zaowaocowało stratami :cry: :-? i świetną zabawą :)21 ale warto było :D W ten weekend - praca a następne chyba zajęte przyjemnościami.. Jak pojedziecie to dajcie foty do wglądu.!
Fotki

Awatar użytkownika
piwo8

Post autor: piwo8 » pt mar 04, 2011 2:56 pm

No dobra, weekend się zaczyna, to cza się zmawiać.
Co z tym Rozewiem?
A jeśli nie Rozewie, to proponuję w niedzielę taką trasę: Rumia, Kamień, Pomieczyno - tam jest ładny drewniany kościółek, przy którym zawsze chciałem się zatrzymać, ale jakoś się nie złożyło.
Powrót: jakoś przez Donimierz, Szemud, monaster sióstr Betlejemek, i później jakoś lewą stroną asfaltu w stronę Wejherowa. Weźmiemy mapę, gps i poodkrywamy nowe tereny ;)
Chętni są?
piwo
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003

Piterson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piterson » pt mar 04, 2011 10:14 pm

Tak, tak weekend się zaczyna ale niestety nie dla wszytkich :( służba nie drużba...piwo8 poszło na priv.

W takim razie na kiedyś tam mielibyśmy do zrobienia traskę na Kaszuby, traskę na Rozewię oraz tereny o których pisał piwo8. Myślę, że się znajdą chętni (nawet stare wygi co by się zintegrować...)

Nuras,w przyszłym tygodniu wybierasz się gdzieś...może na Kościerzyne-Ostyrzyce??

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » pt mar 04, 2011 10:19 pm

wybieram :lol:
info na pw
Fotki

Piterson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piterson » pt mar 04, 2011 11:36 pm

oki. dzięki :D

Awatar użytkownika
marjanski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marjanski » sob mar 05, 2011 12:25 am

Pierwszy przejazd nie po czarnym to właśnie wg roadbooka z AŚ trasa Kaszuby. Polecam, nawet po śniegu.

http://www.youtube.com/watch?v=n83F-eft0vg
GR Y61 2,8 1999

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » sob mar 05, 2011 1:13 pm

marjanski pisze:Pierwszy przejazd nie po czarnym to właśnie wg roadbooka z AŚ trasa Kaszuby. Polecam, nawet po śniegu.

http://www.youtube.com/watch?v=n83F-eft0vg
Pierwszy post powinien być w powitalni :)21 drugi juz tu :D

też robiliśmy go zima ,świetna traska :lol: teraz na zostopy sie szykujemy :D
https://picasaweb.google.com/1053536880 ... x4TKartuzy#

P.S muza bez pudła ".... A w ....pełna odwilż już ..." :)21 zapraszamy na wpólna zabawe :lol: 8)
Fotki

Awatar użytkownika
mstrucz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mstrucz » śr kwie 06, 2011 9:43 am

Przejechałem sobie wczoraj koło oczyszczalni na Dębogórzu i tak sobie myślę fajna trasa dla SUVa: Kamień - droga przez las do Rumii, potem przez Rumię na ul. Dębogórską, Za oczyszczalnią w lewo wzdłuż torów do naftobaz. Potem asfaltem w prawo z powrotem wzdłuż torów, w Dębogórzu zjazd na Leśniczówkę, za nią przy maszcie nawrotka (fajne miejsce na spacer - niedaleko paśniki dla zwierząt). Z powrotem, potem w lewo w stronę drogi nr 100 dojeżdżając do żwirowni (chyba zamknięta) potem równolegle do drogi skrajem lasu. W tym miejscu jeszcze można coś znaleźć w stronę kanału odpływowego oczyszczalni, ale tam nie byłem , nie wiem czy można. Potem z Kosakowa jazda wzdłuż lotniska drogą przez pole (można, ta droga ma nawet patrona) aż do zaplecza Nomi i tam przy działkach koniec. Tak sobie wymyśliłem, jakby ktoś chciał pojechać polecam. Z oczyszczalni można też za torami pojechać w prawo skrajem lasu na Pogórze Dolne. Trasa wzdłuż płotu WP. Niesamowicie szybki skrót do Rumii z Pogórza. :)
Pozdrawiam!

Piterson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piterson » czw kwie 07, 2011 11:47 pm

Zgadza się, tereny bardzo fajne do bezciśnieniowego turystycznego pojeżdżenia...jakis czas temu z jackswan'em wykręciliśmy ok. 80 km po okolicach Dębogórza, Pierwoszyna, Mrzezina przy czym 3/4 drogi to poza asfalcikiem :)21
mstrucz pisze:W tym miejscu jeszcze można coś znaleźć w stronę kanału odpływowego oczyszczalni
Jeśli myślę o tej samej drodze to prowadzi ona w stronę składowiska popiołów Elektrociepłowni Gdyńskiej. Zjeżdżamy z asfaltu nr 100 przy szyldzie kamieniarstwo, nagrobki(po drodze mijamy kamieniarza, przejeżdżamy przez mostek nad kanałem Zagórskiej Strugi, jadąc dalej jest odbicie w bok do JW i tak aż do składowiska. W tej chwili na końcu wykopany jest rów w poprzek drogi ok. 1,5 głębokości i 2m szer.
mstrucz pisze:Z oczyszczalni można też za torami pojechać w prawo skrajem lasu na Pogórze Dolne
Wzdłuż tej drogi można nawet częsci do samochodu znaleźć. Następnie wyjeżdżając na Pucką jadac w stronę Chyloni przed przejazdem kolejowym koło serwisu Forda skręcamy w prawo, jedziemy wzdłuż torów kolejowych i znów jesteśmy w Rumi :)21

W sumie w wyżej wspomnianych rejonach sporo jest fajnych odcinków poza asfaltowych, nawet można by się pokusić o napisanie krótkiego roadbooka po Kępie Oksywskiej i Puckiej dla nietutejszych. Jak będę miał więcej czasu i najlepiej po konsultacji z leśniczym co by nie było najmniejszej watpliwości to mógłbym coś wrzucić na forum...zawsze ktoś z przyjezdnych do Trójmiasta mógłby sie króciutko przejechać po naszych okolicach na full legal :)2
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
mstrucz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mstrucz » wt kwie 12, 2011 8:19 pm

W sumie tak sobie myślę, że nie ma u nas tematycznej trasy rowerowo - samochodowej szlakiem miejsc walk podczas obrony Kępy Oksywskiej. Ten trochę pomijany element września 1939 mi od razu kojarzy się z Termopilami. Też mały obszar, przewaga liczebna wroga i dowódca który na koniec do niewoli się nie poddał (płk. Dąbek). Można ułożyć ciekawą trasę (choć króciutką) od Oksywia, przez Babie doły (tam zginął, co prawda polskich umocnień nie ma ale dostępne są niemieckie bunkry - korytarze koło lotniska, no i Torpedownia), potem Obłuże, Kosakowo, Dębogórze i Kazimierz, Kanał Zagórskiej Strugi...
Pomysł mi przyszedł jak byłem z rodzinką na wycieczce w lesie ostatnio:
https://picasaweb.google.com/1036585862 ... directlink

Pozdrawiam!

Piterson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piterson » czw kwie 14, 2011 11:42 pm

Chyba trzeba założyć nowy wątek bo temat Kaszubskiego roadbooka z autoświata jest wyczerpany :)17

Co do takowej trasy tematycznej należałoby określić miejsca, które warto zobaczyć. Ja bym dodał Cmentarz Marynarki Wojennej na Oksywiu gdzie znajduje się pamiątkowy obelisk poświęcony generałowi Orlicz-Dreszerowi i żołnierzom legendarnej Baterii "Canet. Dodatkowo na cmentarzu częściowo znajdują się obiekty 28 BAS (skrajne stanowisko ogniowe nr 4, Stanowisko dowodzenia z punktem kierowania ognia). Również należałoby wspomnieć o miejscach pochówków poległych żołnierzy z Obrony Wybrzeża (Mosty, Kosakowo).
Na Dębogórzu jest obelisk przy okopie, w którym byli zakwaterowani partyzanci Gryfa Pomorskiego Grupy Dębogórskiej.

Generalnie temat jest obszerny i żeby to miało ręce i nogi należałoby popytać na innych forach co, gdzie i kiedy ?? jakieś ciekawe miejsca itp.

Awatar użytkownika
mstrucz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mstrucz » pn lip 11, 2011 9:20 am

Planuję wyjazd z rodziną (w tym chłopiec 5lat i 2 psy) na 2 dni w okresie między 25.07 a 15.08 po trasie AŚ koło Bytowa oraz trasie - pętli też w tych rejonach, ale w porównaniu z AŚ bardziej na wschód (parę kilometrów). Pierwszego dnia dojazd do rejonów startu trasy (nocleg camping), po drodze Wieżyca - Ostrzyce (park linowy i jezioro), któreś kamienne kręgi, lokomotywy w Kościerzynie, Wdzydze. Drugiego dnia trasa, ale przerywana tym co można zwiedzić oraz miejscem na spacer z psami i coś dla dzieciaka. Ogólnie nic stresującego, wypoczynek. Trasa tak żeby SUV dał radę, ale tam gdzie możliwe poza główną drogą. Polecacie coś czego nie opisali (np. jak wygląda droga po zdjętych torach do Kościerzyny), może ktoś chętny?
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczne niekomercyjne”