Trasa RB AŚ 4x4 - Bory Tucholskie

Imprezy czysto turystyczne

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Rad-T
Kontaktowanie:

Re: Trasa RB AŚ 4x4 - Bory Tucholskie

Post autor: Rad-T » pn lip 23, 2012 1:47 pm

dzięki - w weekend przejechaliśmy bez problemów. Odcinek Stara Rzeka - Łążek odpuściliśmy ze względu na ludzi, którzy stracili praktycznie wszystko i na ich miejscu nie chciałbym żeby sobie jacyś "letnicy" urządzali wycieczki przed gruzami domu czy gospodarstwa.
Wystarczył mi widok na odcinku Tleń-Trzebciny gdzie wykosiło kawał lasu, wrażenie masakryczne... :o
Autobus czerwony...
http://www.explopedia.net

Awatar użytkownika
RAFAL212
Kontaktowanie:

Post autor: RAFAL212 » pn lip 23, 2012 8:53 pm

Ja byłem na pstrągu u zaprzyjażnionego hodowcy, a tam dojeżdża się właśnie tym największym armagedonem. Całość ciągnie się aż do Smętowa, czyli grubo za A1...
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org

Awatar użytkownika
jaras,slepowron

Post autor: jaras,slepowron » sob sie 10, 2013 8:47 pm

Witam.dzisiaj robiłem z żoną tą trase.kratka nr.21 jest spieprzona albo mało czytelna.pobłądziliśmy i trzeba było nadrobic 30km.powinno być- przed kościołem w lewo i na rozwidleniu w prawo na starą rzekę (akurat kładą tam teraz asfalt :)11 ).trasa b.lekka.kilometry wogóle mi sie nie pokrywały z roadbookiem a oponki mam oryginalne.pomocny jest prosty gps z długościa i szerokoscią geogr.zeby nie to to pewnie byśmy sie pogubili
BYŁO SPORTAGE 98, 2.0 , LPG BLOS, MATADOR IZZARDA
TERAZ DAIHATSU TERIOS 1. MATADOR IZZARDA MP 71

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » ndz sie 11, 2013 8:50 pm

jaras,slepowron pisze:Witam.dzisiaj robiłem z żoną tą trase.kratka nr.21 jest spieprzona albo mało czytelna.pobłądziliśmy i trzeba było nadrobic 30km.powinno być- przed kościołem w lewo i na rozwidleniu w prawo na starą rzekę (akurat kładą tam teraz asfalt :)11 ).trasa b.lekka.kilometry wogóle mi sie nie pokrywały z roadbookiem a oponki mam oryginalne.pomocny jest prosty gps z długościa i szerokoscią geogr.zeby nie to to pewnie byśmy sie pogubili
powiem tak :jechałem nią parę razy i się nie zgubiłem nawet za pierwszym razem :)21 MOze od ostatniego razu zmienili drogi ale wątpie. Sprawdzać będę we wrześniu :D
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki

Awatar użytkownika
jaras,slepowron

Post autor: jaras,slepowron » ndz sie 11, 2013 9:52 pm

co do zgubienia się.to w Osiu przed kościołem trzeba było skrecić w lewo.roadbook według mnie i mojego pilota prowadził prosto.jechaliśmy tą drogą 15km.asfaltem i stwierdziliśmy,ze jest coś nie tak.to nasza pierwsza taka trasa więc możliwe,ze źle odczytaliśmy roadbooka.kratka mr 22(droga przez las na st.rzekę jest już wyasfaltowana).kolejny odcinek kratka nr. 23(droga pożarowa nr.13 też jest już przygotowana pod asfalt-powbijane paliki i wyrównana piaskiem).ogólnie to polecam jako fajny początek przygody z autem 4x4
BYŁO SPORTAGE 98, 2.0 , LPG BLOS, MATADOR IZZARDA
TERAZ DAIHATSU TERIOS 1. MATADOR IZZARDA MP 71

Awatar użytkownika
RAFAL212
Kontaktowanie:

Post autor: RAFAL212 » śr sie 14, 2013 6:49 am

Jadąc od strony Kopytkowa skrecasz za kosciolem (na ostrym zakręcie w prawo) w lewo i po jakimś czasie dojezdzasz do mostu pomiędzy dwoma jeziorami. Tam akurat jest to dobrze opisane. Co do trasy, to jest rzeczywiście łatwa, ale klimatyczna. Jednak dobrze opisana. Trochę zmian trzeba wprowadzić, bo po ostatnim tornadzie zaczęli w kilku miejscach kłaść nową drogę (na Starą Rzekę i do Sliwic z Tlenia). Da się to jednak dobrze objechac.
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczne niekomercyjne”