Ukraina wiosna 2017 - z Użgorodu Bieszczadami do góry
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Ukraina zima 2016/2017
1. Robi69
2. Rolkos
3. plum76 (2 osoby)
4. Macieq
5. Wojtekkt (2 osoby)
6. tynio (3 osoby)
7, darek Palmowski
8.jw
9.jw
2. Rolkos
3. plum76 (2 osoby)
4. Macieq
5. Wojtekkt (2 osoby)
6. tynio (3 osoby)
7, darek Palmowski
8.jw
9.jw
Proponuje zabrać z Polski na piątek kiełbaskę i kuchenki kto ma na herbatkę , jeśli pogoda będzie sprzyjająca
rozpalimy ognisko pod koniec offu i przed zachodem ok.14.00 w ramach obiadu , a jeśli nie to na zimno z gorącą herbatką,
piloci z prądem zakupionym za granicą
.
Potem jak pisał Borys opcja pierwsza .
rozpalimy ognisko pod koniec offu i przed zachodem ok.14.00 w ramach obiadu , a jeśli nie to na zimno z gorącą herbatką,
piloci z prądem zakupionym za granicą

Potem jak pisał Borys opcja pierwsza .
4xTAK
- rolkos
- jestem tu nowy...
Super, ludzie z listy nie musza się martwić?
Z innej beczki, prawdopodobnie będę miał miejsce w samochodzie, jak ktoś jest chętny to mogę zabrać.
Z innej beczki, prawdopodobnie będę miał miejsce w samochodzie, jak ktoś jest chętny to mogę zabrać.
rolkos mam 2 na doczepkę wypożyczę jednego
Jeżeli ktoś się chce przekimac pod Przemyslem za darmo jak sobie sam napali w kominku we własnym śpiworze to nie ma problemu 

4xTAK
Pamiętajmy też o CB bo przy takiej ilości będzie kiepsko z komunikacją bez CB.
Śliwa bardzo proszę niech tym razem twoje cb będzie chciało mnie słyszeć
Śliwa bardzo proszę niech tym razem twoje cb będzie chciało mnie słyszeć

GV
to ustalmy jeszcze raz o której zaczynamy gdzie spotkanie
Robert pisał że o 8 na granicy ale myślę że umówmy się pomiędzy 8 a 9 (czasu polskiego) po stronie ukraińskiej na którejś z pierwszych stacji.
Przeprawa przez granicę przejdzie szybciej, podobnie jak tankowanie i zakupy spożywczo %
Przeprawa przez granicę przejdzie szybciej, podobnie jak tankowanie i zakupy spożywczo %

GV
- rolkos
- jestem tu nowy...
Tynio - jak któryś pasażer chce to zapraszam.
Jeśli mamy być o 9 po stronie ukraińskiej to lepiej być przed 8 na granicy, ostatnio przekroczenie granicy w Krościenku zajęło mi więcej niż godzinę. Chociaż może mniej samochodów będzie tym razem.
A no i warto mieć drobne.
Jeśli mamy być o 9 po stronie ukraińskiej to lepiej być przed 8 na granicy, ostatnio przekroczenie granicy w Krościenku zajęło mi więcej niż godzinę. Chociaż może mniej samochodów będzie tym razem.
A no i warto mieć drobne.
APELUJE
Nie rozpuszczajcie Ukraińców!!!! Nigdy nie musiałem dawać ani 1 zł żeby przejechać, nie przyzwyczajajmy ich!!!
Zbiórka o 9 czasu Polskiego po stronie Ukraińskiej i już!!
Nie rozpuszczajcie Ukraińców!!!! Nigdy nie musiałem dawać ani 1 zł żeby przejechać, nie przyzwyczajajmy ich!!!
Zbiórka o 9 czasu Polskiego po stronie Ukraińskiej i już!!

GV
- rolkos
- jestem tu nowy...
Co odpowiadasz jak pani celniczka mówi `żeby było dobrze to na "kawu trzeba"` ?
- Darek Palmowski
-
- Kontaktowanie:
Może trzeba zabrać termos z kawą
?

Próbowali kiedyś wyciągnąć wódkę odemnie na granicy Ukraina- Słowacja.
"Daj pan flaszkę to przymkniemy oko ze auta brudne, wy nas tymi brudnymi autami obrażacie!!
Odpowiedziałem że żadnej flaszki nie dostanie, że pieniądze na UA zostawiam i niech mnie nie wkurw.....a.
Odczekałem 20 min, oddali dokumenty i pojechałem dalej.
Powaga nie dawać wziątek!!
"Daj pan flaszkę to przymkniemy oko ze auta brudne, wy nas tymi brudnymi autami obrażacie!!
Odpowiedziałem że żadnej flaszki nie dostanie, że pieniądze na UA zostawiam i niech mnie nie wkurw.....a.
GV
Z tym dawaniem to dawno temu było , teraz nikt nic nie daje i nikt nie prosi . Zbieramy się o 9, pamiętajcie ze jest zmiana o 8 i zawsze robi się kolejka .
4xTAK
Bravo tak należy postępowaćBorys6667 pisze:Próbowali kiedyś wyciągnąć wódkę odemnie na granicy Ukraina- Słowacja.

Według mnie już się tak bezczelnie nie czepiają.
Grunthor
- rolkos
- jestem tu nowy...
We wrześniu ostro szukali dużego noża lub maczety. I mówili bez ogródek czego chcą.
- JanekYJ
- jestem tu nowy...
Tego chcą, a poszukiwania oznaczają zjazd na kanał i wybebeszanie bagaży, sporo czasu na to idzie. Przy długiej kolejce na granicy niestety człowiek idzie im na rękę i mają na swoją kawkę...
Zresztą dwa lata temu jak mi na takim trzepaniu znaleźli nóż, to dopiero zabawy było... Wcale nie był to jakiś duży nóż, a Gerber LMF II.
Zresztą dwa lata temu jak mi na takim trzepaniu znaleźli nóż, to dopiero zabawy było... Wcale nie był to jakiś duży nóż, a Gerber LMF II.
Wrangler YJ, 4.0l, +2,5" RE, +2" body, Warn m8000, STT 35x12,5, snorkel ARB, 4,56 G2 Axle
I co zrobili Ci coś ? Myślę że nie, tylko jeden z drugim chciał być b. ważny, a że zobaczył miękki materiał to go urabiał. U mnie na tylnych drzwiach centralnie wisi siekiera (nie siekierka) i maczeta. Jak otwieram drzwi wszyscy ją widzą i co.... i nic- jadę spokojnie dalej.JanekYJ pisze:Zresztą dwa lata temu jak mi na takim trzepaniu znaleźli nóż, to dopiero zabawy było... Wcale nie był to jakiś duży nóż, a Gerber LMF II.
U nich teraz ostro walczą z korupcją. Jak otworzysz gębę z pytaniem "a co chcesz łapówkę" od razu Cię puszczą, szybciej niż myślisz. Zaznaczam nie jestem nerwus (chyba

Grunthor
Z nożem jest tak że nie możesz posiadać większego niż ileś tam cm , mają to zapisane w ichnich przepisach to samo się tyczy pałki
a siekierę , kilof czy piłę spalinową możesz mieć , do tego się nie przyczepią . Kumplowi znaleźli bagnet , nie wpuścili i wbili przemyt broni nawet propozycja dania w łapę nie pomogła .
Teraz się zmieniło bo nie kombinują by im dać łapówki byłem miesiąc temu i bez żadnych ceregieli przepuścili ,w ten poniedziałek wzięli dwa auta na kanał (he he ledwo parchaty się zmieścił) , szukali narkotyków , nie chodziło o łapówkę bo próbowałem , po prostu mieli taki przykaz z góry . Kanał zresztą nie był taki straszny trwało to jakieś 15 minut na auto , jak zacząłem wyjmować szpej to w połowie nie było gdzie go wykładać
i z drugą połową dali spokój.
Ja już się oduczyłem brać wielgachnych nożów bo raz i tak się nie przydają i kłopotów więcej niż to warte .

Teraz się zmieniło bo nie kombinują by im dać łapówki byłem miesiąc temu i bez żadnych ceregieli przepuścili ,w ten poniedziałek wzięli dwa auta na kanał (he he ledwo parchaty się zmieścił) , szukali narkotyków , nie chodziło o łapówkę bo próbowałem , po prostu mieli taki przykaz z góry . Kanał zresztą nie był taki straszny trwało to jakieś 15 minut na auto , jak zacząłem wyjmować szpej to w połowie nie było gdzie go wykładać

Ja już się oduczyłem brać wielgachnych nożów bo raz i tak się nie przydają i kłopotów więcej niż to warte .
Parchaty K-160 3.3td
Nie chcę chłopakom zaśmiecać wątku, ale może niektórym się to przydać. Bajka o długości ostrza jest powtarzana od wielu lat- to bzdura
Natomiast nie wolno przewozić przez kordon noży, czy też ostrzy ukrytych w przedmiotach, nie mających wyglądu broni (w laskach, parasolach, kijach figórkach itp.);

Natomiast nie wolno przewozić przez kordon noży, czy też ostrzy ukrytych w przedmiotach, nie mających wyglądu broni (w laskach, parasolach, kijach figórkach itp.);
Grunthor
kolego już zaśmieciłeś ,
skoro piszę że chłopak który z nami wjeżdżał dostał karę za próbę wwiezienia noża jako broni a nie był ukryty tenże i dostał na to kwit czyli karę to twoja teorjyja nie bardzo ma sens .
Po prostu u nich nie możesz paradować z nożem czy pałą i koniec kropka , więc tym bardziej nie możesz wwozić.
Dawno temu mieli przepis że w apteczce powinieneś mieć kondona i jak takiego nie miałeś to płaciłeś pokutę
skoro piszę że chłopak który z nami wjeżdżał dostał karę za próbę wwiezienia noża jako broni a nie był ukryty tenże i dostał na to kwit czyli karę to twoja teorjyja nie bardzo ma sens .
Po prostu u nich nie możesz paradować z nożem czy pałą i koniec kropka , więc tym bardziej nie możesz wwozić.
Dawno temu mieli przepis że w apteczce powinieneś mieć kondona i jak takiego nie miałeś to płaciłeś pokutę

Parchaty K-160 3.3td
Panowie nie siać zamętu!
Nie zabieramy ze sobą noży i koniec.
Multitul w kieszeni i tyle, jak zapytają czy mamy noże to odpowiadamy grzecznie że nie.
9 na UA, nie robimy tłoku podobnymi autami na granicy i pójdzie odprawa jak z płatka.
Nie zabieramy ze sobą noży i koniec.
Multitul w kieszeni i tyle, jak zapytają czy mamy noże to odpowiadamy grzecznie że nie.
9 na UA, nie robimy tłoku podobnymi autami na granicy i pójdzie odprawa jak z płatka.
GV
Nie wwozisz niczego "nad stan", masz czytelne numery rama-buda-wnętrze i niech się wali.rolkos pisze:Co odpowiadasz jak pani celniczka mówi `żeby było dobrze to na "kawu trzeba"` ?

A noże, sroże i maczety... chowasz głęboko.
...
Nie wwozisz niczego "nad stan", masz czytelne numery rama-buda-wnętrze i niech się wali.rolkos pisze:Co odpowiadasz jak pani celniczka mówi `żeby było dobrze to na "kawu trzeba"` ?

A noże, sroże i maczety... chowasz głęboko.
...