Rumunia lipiec 2018
Moderator: Misiek Bielsko
-
- jestem tu nowy...
Re: Rumunia lipiec 2018
Też fajnie. Chociaż w nocy wyżej w górach może już być zimno, jeśli chcesz kimać w namiocie. W czerwcu dwa lata temu na 1200 m pozamarzała nam woda w butelkach 

Hy hy ... w zeszłym maju na h 1,8 ? ( jak pamiętam ) spałem we wszystkim co się dało założyć ... i w kapeluszu ... tak zimno w głowę i nie tylko było.
Next time wziąłem czapkę wełnianą na głowę i było ciepło. Znaczy, było ciepło i nie było konieczności
.
Przypomniał mi się też stary, babciny patent. Butelka z gorącą wodą do śpiwora.
Next time wziąłem czapkę wełnianą na głowę i było ciepło. Znaczy, było ciepło i nie było konieczności

***** USA
Myjnie ogólnie są nastawione na mycie czystych samochodów - najmniej problematycznych

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-
- jestem tu nowy...
Oczywiście, spanie w takiej temperaturze wiąże się z nałożeniem na siebie wielu warstw ciuchówZbychoS pisze: ↑czw mar 08, 2018 9:17 pmHy hy ... w zeszłym maju na h 1,8 ? ( jak pamiętam ) spałem we wszystkim co się dało założyć ... i w kapeluszu ... tak zimno w głowę i nie tylko było.
Next time wziąłem czapkę wełnianą na głowę i było ciepło. Znaczy, było ciepło i nie było konieczności.

-
- jestem tu nowy...
poniewaz w 4r po złozeniu tylnich siedzien jest 1,9 metra długie miejsce do spania to tam wpierniczam matereac i jest spoko. tylko szybe w tylniej klapie trzeba lekko uchylic by sie woda wszedzie dookoła nie skraplała. wada to taka ze do kimania trzeba wszystko poprzekładac z tyłu na przednie siedzenia, i do boxu na dachu. wiec rumunie zalicze w pierwszej połowie wrzesnia. trase jakąs dokładniejszą bede musiał zaplanowac. bedzie git 

4runner. 5vz-fe. Aisin A340. LPG.
Niewiadów n126n.
GSX-R 750.
Honda BF20+ inflatable boat
Bosmal
Niewiadów n126n.
GSX-R 750.
Honda BF20+ inflatable boat
Bosmal
Marsyliusz pisze: ↑sob mar 10, 2018 2:21 pmOczywiście, spanie w takiej temperaturze wiąże się z nałożeniem na siebie wielu warstw ciuchówZbychoS pisze: ↑czw mar 08, 2018 9:17 pmHy hy ... w zeszłym maju na h 1,8 ? ( jak pamiętam ) spałem we wszystkim co się dało założyć ... i w kapeluszu ... tak zimno w głowę i nie tylko było.
Next time wziąłem czapkę wełnianą na głowę i było ciepło. Znaczy, było ciepło i nie było konieczności.
Przypomniał mi się też stary, babciny patent. Butelka z gorącą wodą do śpiwora.Ja mam zawsze największy problem ze stopami. W zeszłym roku na Ukrainie zawinąłem je po prostu w polar i było OK
![]()
w śpiworze by wykorzystać idee/zasadę/skuteczność/sensowność - śpiworka - śpi się nago.
konieczność spania w ciuchach psuje zasadę ogrzania środka ciepłem ciała i korzystania z tego ciepła jak z termosu.
albo se trzeba dobry śpiwór kupić, albo zastanowić się nad tym co się robi i po co/dlaczego
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
No, kupiłem ... mam teraz dwa, a nawet trzy ...

Nowego jeszcze nie testowałem. Wojskowy, z demobilu. Na szczęście ( chyba ) nieużywany.
***** USA
Chcesz mnie obrazić ...

Nie ma/nie widzę metki. Tak po prawdzie nawet go jeszcze nie rozwijałem.
Zielony

***** USA
To jak zamawiałeś ? Pierzynę a przysłali śpiwór ?
Do tego są narzuty goretexowe.......polecam jak duża wilgotność.
Nico nie przysłali.
Wracałem z ostatniego RO. Pod Krosnem kilkakrotnie wcześniej mijałem gościa sprzedającego na parkingu, ze Stara 66 demobil. Zatrzymałem się by się w krzakach by odlać się. Pogadałem, kupiłem, dałem się orżnąć

***** USA
brzmi jakoś dziwnie, a to orżnąć to żywcem jak przerżnąć

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
To nie to co myślisz

Nie nawiązaliśmy aż tak bliskich relacji ...
***** USA
Pan sprzedawca pewnie miał na imię Mateusz 

Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
daj znać jak zapowiedzą kolejny koniec światajradek pisze: ↑pt mar 16, 2018 3:23 pmUwaga wazne!
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/201 ... ory-runie/

Pierwszy byl w styczniu, najblizszy jest w kwietniu.
-
- jestem tu nowy...
Przypominam, że temat w dalszym ciągu jest aktualny
Skopiuję treść pierwszego posta w tym wątku:
Zbieramy chętnych do dwutygodniowego lajtowego jeżdżenia po Rumuńskich bezdrożach, ale nie tylko. Zapraszam zainteresowanych do przeczytania informacji, które zawarłem w wydarzeniu na FB
https://www.facebook.com/events/391131421314978/

Zbieramy chętnych do dwutygodniowego lajtowego jeżdżenia po Rumuńskich bezdrożach, ale nie tylko. Zapraszam zainteresowanych do przeczytania informacji, które zawarłem w wydarzeniu na FB

https://www.facebook.com/events/391131421314978/
Czy na zachdnim brzegu jeziora Bicaz można biwakować, tzn czy są tam jakieś fajne miejscówki?
Czy ktoś jechał wąwozem na południe od miejscowiści Vadu Crisului. Jest tam jakaś droga dla samochdów? Bo jakiś pociąg tam jeżdzi, no w każdym razie są tory.
to jeszcze 4 dni tylko...

-
- jestem tu nowy...
Przypominam, że temat Rumunii jest nadal aktualny. Wyjazd 13 lipca, są już trzy ekipy 

Nie mogę planować na aż tak długi termin ...Marsyliusz pisze: ↑pn maja 28, 2018 2:44 pmPrzypominam, że temat Rumunii jest nadal aktualny. Wyjazd 13 lipca, są już trzy ekipy![]()
Ale zapewne, chętnie TAK.
Z przyczyn niezależnie obiektywnych do ostatnich dni nie będę miał pewności.
Ale TAK.
Samochód sprawny, sprzęt turystyczny sprawny, jedzenie niedożarte z poprzedniego wyjazdu jest, chęć jest, dwa tysiaki się znajdą ...
Jedynie co, to sprzedaję Pipa ...
***** USA