Trasa RB BFG Frombork-Braniewo
Moderator: Misiek Bielsko
Trasa RB BFG Frombork-Braniewo
Trasa około 90km. Do zrobienia w jeden dzien,ale z niezlym tempem. Na luzaka ze zwiedzaniem atrakcji,to dwa dni.
Trasa nie przejezdna suvem, nie przejezdna na szosówkach i męcząca na atekach ...
Jesienia i wiosną duże prawdopodobieństwo czestego winchowania. Dzisiaj 21.08 nie dało się wjechać na plaże. Disco utonęło 5 metrów od twardego. Na upartego można się dowinchować na plaże,bo jest tam drzewo. Gorzej z powrotem, gdyż w przeciwną stronę drzewa są około 300 metrów od bagna. Póżniej na trasie są niespodzianki, typu wąwóz w lesie z głębokimi koleinami i głazami, rozmyte drogi i przebijanie sie przez mega krzaczory... i tak cały czas. Most zarwany, wątpliwe aby za miesiąc był w ogóle przejezdny... . Roadbook w sumie dokładniejszy niż AŚ,ale błędy w metrażu oczywiście obecne.
W sumie trasa na 5+
fotosy: www.sklepakwazoo.pl/galeria/104
Trasa nie przejezdna suvem, nie przejezdna na szosówkach i męcząca na atekach ...
Jesienia i wiosną duże prawdopodobieństwo czestego winchowania. Dzisiaj 21.08 nie dało się wjechać na plaże. Disco utonęło 5 metrów od twardego. Na upartego można się dowinchować na plaże,bo jest tam drzewo. Gorzej z powrotem, gdyż w przeciwną stronę drzewa są około 300 metrów od bagna. Póżniej na trasie są niespodzianki, typu wąwóz w lesie z głębokimi koleinami i głazami, rozmyte drogi i przebijanie sie przez mega krzaczory... i tak cały czas. Most zarwany, wątpliwe aby za miesiąc był w ogóle przejezdny... . Roadbook w sumie dokładniejszy niż AŚ,ale błędy w metrażu oczywiście obecne.
W sumie trasa na 5+
fotosy: www.sklepakwazoo.pl/galeria/104
Re: Trasa RB BFG Frombork-Braniewo
no i mój ulubiony prom na Nogacie 

prom jak prom...co w nim ulubionego?kubbaas pisze:no i mój ulubiony prom na Nogacie

wiaże się z wypadami z elipą z Elbląga... i go lubie... tak iracjonalnie... 

- milczacy12
piękna wycieczka. I tym razem warto było zdjęcia robić 

-
Hilux has me...
Hilux has me...
A ten most to tak na luzaka braliscie?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
ale na luzaka,tzn jak?Wojtek_W pisze:A ten most to tak na luzaka braliscie?
podjechalismy.
kobiety i dzieci przeszly na piechote.
jacek jest postury konkretnej,wage tez ma niezla...wiec poszedl i zrobil probe nosnosci.
pozniej wycelowalismy autami w podluznice mostu,ktore sa ze stali i pyr pyr przejechalismy. deski trzeszczaly ale tąpnięcia nie było.
trasę pare dni przez Wami robiliśmy w ramach nieustającego
więc trochę mieliście przetarty szlak 
w naszym wypadku dojazd przez łąkę do mostku w lesie (tego betonowego) prowadził przez kompletnie zarośnięty odcinek, tak że szliśmy na koordynaty żeby znaleźć szlak. Ogólnie trasa bardzo przyjemna.

w naszym wypadku dojazd przez łąkę do mostku w lesie (tego betonowego) prowadził przez kompletnie zarośnięty odcinek, tak że szliśmy na koordynaty żeby znaleźć szlak. Ogólnie trasa bardzo przyjemna.
Autobus czerwony...
http://www.explopedia.net
hmmm...to chyba duze tempo rosniecia maja tamtejsze krzaczory,bo sladow bytnosci innych aut,to ciezko bylo dostrzec.Rad-T pisze:trasę pare dni przez Wami robiliśmy w ramach nieustającegowięc trochę mieliście przetarty szlak
a jak dojechaliscie do rozwalonego mostu? przez pole bambra? bo nie bylo sladow przez pokrzywy
Przy mostku wymiękliśmyLR_Olek pisze:hmmm...to chyba duze tempo rosniecia maja tamtejsze krzaczory,bo sladow bytnosci innych aut,to ciezko bylo dostrzec.
a jak dojechaliscie do rozwalonego mostu? przez pole bambra? bo nie bylo sladow przez pokrzywy

Autobus czerwony...
Tak, ciekawsze niż te dwie trasy z AŚmilczacy12 pisze:piękna wycieczka. I tym razem warto było zdjęcia robić

Rad-T pisze:Przy mostku wymiękliśmyLR_Olek pisze:hmmm...to chyba duze tempo rosniecia maja tamtejsze krzaczory,bo sladow bytnosci innych aut,to ciezko bylo dostrzec.
a jak dojechaliscie do rozwalonego mostu? przez pole bambra? bo nie bylo sladow przez pokrzywybył obchód z buta
![]()
gdzie widac wiecej fotek?
niestety parę sztuk na krzyż robione telefonem bo bateria w aparacie zdechłaLR_Olek pisze:gdzie widac wiecej fotek?

Autobus czerwony...
urozmaicona traska
.....ciekawe czy mój prawie trzy tonowy toytoy przezył by na mostku...lub na odwót.......jeszcze z miesiąc i zluzuje mnie sie czas w robocie....naturo przybywam..... 

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
spoko,ten most jest pancerny ze by nim czolg przejechal...,a poza tym wyglada na uzywany do przejazdu ciagnikow rolniczych,tylko ze male kolka samochodowe moga powpadac,ale z trapami,to luzjezus pisze:urozmaicona traska.....ciekawe czy mój prawie trzy tonowy toytoy przezył by na mostku...lub na odwót.......jeszcze z miesiąc i zluzuje mnie sie czas w robocie....naturo przybywam.....
Podobno ten drewniany most został spalony
Może to ktoś potwierdzic

Może to ktoś potwierdzic

ło..skad masz te pogloski?
chłopaki z Elbląga dali mi dzis takie info... ale jest nadzieja, że na mostach w swoim terenie się nie znają...
za tydzień w sobotę postaram sie sam sprawdzic prawdziwośc tej informacji...

za tydzień w sobotę postaram sie sam sprawdzic prawdziwośc tej informacji...
spokojnie, to tylko pogłoski, byłem widziałem co prawda po zmroku, most ma się dobrze.
Y61 3.0D `02
MB W126 380SEL `80
MB W126 380SEL `80
świetnie - za tydzień w takim razie zrobie ta traske

nie zapomnij uwiecznic jej na fotografiachkubbaas pisze:świetnie - za tydzień w takim razie zrobie ta traske![]()
siepostaram...
zawsze możesz bacznie obserwowac...
zawsze możesz bacznie obserwowac...

plan jest... w sobotę 5 listopada wyjazd na trasę z Elbląga z okolic Carfura...
jak ktoś chętny to zapraszam...

tak specjalnie na jeden dzien?kubbaas pisze:plan jest... w sobotę 5 listopada wyjazd na trasę z Elbląga z okolic Carfura...
no właśnie specjalnie... na jeden dzień a nawet dwa...
kiedyś pisałem, że często Elbląg odwiedzam...
w piątek przyjazd a w niedziele odwrót...

kiedyś pisałem, że często Elbląg odwiedzam...
w piątek przyjazd a w niedziele odwrót...