MAGAM TROPHY 2011

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Re: MAGAM TROPHY 2011

Post autor: Adas » pt lip 29, 2011 11:35 am

zbrojenia trwają, wszystko wskazuje na to, że załoga Adas/Majcher stawi się na start, więc dochodzi kolejna nowa załoga.

co do aspektów technicznych, to wśród zawodników nieuczestniczących strach budzi regulamin, który narzuca kolejność startu odwrotny do zajmowanego miejsca, czyli ostatni jadą ci najszybsi. Nowicjusze obawiają się "sapania" za plecami najszybszych załóg i jednocześnie budzi to odruch odwrotny by nie spróbować wystartować.

Awatar użytkownika
bulas

Post autor: bulas » pt lip 29, 2011 2:48 pm

Jechałem raptem raz, ale Adaś nic się nie przejmujcie będzie dobrze :)2

Awatar użytkownika
Rysiu

Post autor: Rysiu » pt lip 29, 2011 3:08 pm

Odwrócona kolejność startu to świetna sprawa i nie należy się tego obawiać :)2
Dzięki temu zawodnicy spotykają się ze sobą, ci z czołówki cały czas muszą walczyć i wyprzedzać, a ci, którzy jadą wolniej ciągle mają nawracający kontakt z czołówką.
Na Magamie próby są taśmowane bardzo szeroko co umożliwia wyprzedzanie.
Poza tym atmosfera jest Fair Play, nikt na siebie nie warczy, a zawodnicy którzy jadą wolniej przepuszczają tych szybszych :)

Awatar użytkownika
margod

Kontaktowanie:

Post autor: margod » pt lip 29, 2011 3:12 pm

Ja będą Ci sapać za plecami, to puścisz przed siebie "delikwenta" i będziesz miał go z głowy.

Wiem, że Wojtek zastanawia się czy nie skrócić Magamu. Osobiście uważam, że NIE. Forma maratonu kilkudniowego jest idealna, jednak może to niektóre załogi zniechęcać i stanowić istotną barierę finansową. Co Wy na to ?

Awatar użytkownika
Rysiu

Post autor: Rysiu » pt lip 29, 2011 3:31 pm

margod pisze:

Wiem, że Wojtek zastanawia się czy nie skrócić Magamu. Osobiście uważam, że NIE. Forma maratonu kilkudniowego jest idealna, jednak może to niektóre załogi zniechęcać i stanowić istotną barierę finansową. Co Wy na to ?

Dobre pytanie !!

Awatar użytkownika
franc_ek

Kontaktowanie:

Post autor: franc_ek » pt lip 29, 2011 3:38 pm

Moim skromnym zdaniem NIE. Magam to Magam i w tym tkwi jego niepowtarzalność. Skrócenie rajdu spowoduje sprowadzenie go do typowych wyścigów między taśmami ( tylko, że o wiele lepiej zorganizowanego) jakich mamy w tej krainie sporo. Na tę imprezę jedzie się przede wszystkim po atmosferę i mnóstwo przygody w terenie :)2

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » pt lip 29, 2011 4:26 pm

Rysiu pisze: Na Magamie próby są taśmowane bardzo szeroko co umożliwia wyprzedzanie.
Gorzej jak jest tylko jedno drzewo w okolicy i to z taśmą :)21 :)21

Obrazek

:)21
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

Awatar użytkownika
wołynka

Post autor: wołynka » pt lip 29, 2011 9:22 pm

Kod: Zaznacz cały

Gorzej jak jest tylko jedno drzewo w okolicy i to z taśmą :)21  
pikus z tym drzewem najważniejszy Wczasowicz jest :)21
emeryt off

Dagu

Post autor: Dagu » sob lip 30, 2011 6:48 am

Osobiście też nie pasi mi kilkudniowy Magam, bo zawsze ucieka mi kilka dni urlopu w niekorzystnym zawodowo terminie. Ale to tylko mój problem. Poza tym, warto jak cholera :)2
Przez te kilka dni rajdu:
- nawiązują się kontakty, może i przyjaźnie, czego na zakończeniu małego rajdu nie załapiesz
- jak masz serwisanta :D , albo nie rozwalisz auta to nawet popołudniami i wieczorem odpoczniesz i się zrelaksujesz ( zabierzcie rodzinę, to ma tydzień wakacji w fajnym terenie nad jeziorami, woda jest już ciepła i można sie kompać w czystych jeziorach)(jedno jest na miejscu bazy), pogodzć koszty to sumarycznie wyjdzie taniej :lol:

- dużo się napijesz, a w nałóg nie popadniesz bo rano przed startem trza być trzeźwiutkim :lol: , jak Frac pisze, jest atmosfera!

- podzielcie drogie wpisowe przez dni rajdowe ( czy tam jak kto woli kilometry) i wam wyjdzie że jest podobnie jak na innych rajdach, za to jest to zorganizowane idealnie i najlepiej w Polsce! To sie doceni po pierwszym dniu, szanowni nowicjusze.

+/- cena powinna zostać na obecnym poziomie, choć nikomu sie nie podoba, ale też dokładać Wojtek ciągle nie będzie, za darmo to już było , ale za komuny :wink: wysokie wpisowe barieruje udział załog w pomnikach -śmietnikach , czego pełno na pseudo rajdach ( szanuję i doceniam chęć zabawy tych osobników w offrołdzie, ale niech się chociaż spawać nauczą). Na Magamie zawsze jest połowa czołówki polskiego ofrołdu i gwiazdy, więc niestety należy mieć auto solidnie przygotowane by po pierwszym dniu ładująć auto na lawete nie klnąć na głos że tu jest uj...o

- minus , okrojenie rajdu do wekendu spowoduje że będzie to tylko kolejny jakiś tam w kalendarium rajdowym Polski
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...

Awatar użytkownika
Doktor-Granat

Post autor: Doktor-Granat » ndz lip 31, 2011 10:08 am

co do aspektów technicznych, to wśród zawodników nieuczestniczących strach budzi regulamin, który narzuca kolejność startu odwrotny do zajmowanego miejsca, czyli ostatni jadą ci najszybsi. Nowicjusze obawiają się "sapania" za plecami najszybszych załóg i jednocześnie budzi to odruch odwrotny by nie spróbować wystartować.
[/quote]

Zawsze weź pod uwagę że przy odwróconym starcie załogi słabsze mają szanse załapać się na parę fotek w momencie wyprzedzania przez lepszych zawodników 8)

A tak bez śmiechu - Magam 5 cio dniowy jest ponoć długi ale mogę powiedzieć szczerze że w tym roku po 5 ciu dniach większość zawodników mogłaby jeszcze ze dwa dni pojeździć . Wszystko jest tak obliczone abyś każdego dnia mógł pojeździć odpocząć i nabrać sił na kolejny dzień .
Jak wyjeżdżasz z Miastka to jest to jak smutna przeprowadzka . Przyjeżdżając rozbijasz namioty serwisowe rozstawiasz stoliki krzesła grille i.t.d. Innymi słowy budujesz sobie przyjemne zaplecze na czas imprezy w którym to spotykasz się z kolegami i przyjaciółmi - Jest piwko muzyka bajera do rana i.t.d. Czujesz się tam jakby to było twoje miejsce a potem kiedy musisz wracać do rzeczywistości ogarnia cię smutek że już koniec .

Z tych kilku razy kiedy tam byłem jako zawodnik raz byłem jako pomoc dla jednej z załóg i też było super . Teraz mam auto rozebrane na cząstki i muszę je poskładać do magamu 2012 . Może nie jestem najlepszym zawodnikiem ale tak kocham ten sport że na Magam pojadę na 100 % choćby to był jeden wyjazd na rok .

Magam - SPORT - PRZYJEMNOŚĆ - PASJA

Pozdrawiam i czekam na kolegów i koleżanki - ROBIMY LISTĘ STARTOWĄ !
Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"

Awatar użytkownika
Rysiu

Post autor: Rysiu » pn sie 01, 2011 10:57 am

Balu-Balu pisze:
Rysiu pisze: Na Magamie próby są taśmowane bardzo szeroko co umożliwia wyprzedzanie.

Obrazek

Jak widać nawet w takiej sytuacji jest na tyle miejsca że samochody nie stoja w kolejce jeden za drugim tylko ciagną sie z wielu kierunków :D
A taśma nie przeszkadza 8)

Awatar użytkownika
Kaczor4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kaczor4x4 » pt sie 05, 2011 9:39 am

Dopisujemy sie do listy w klasie adv :) I juz jedna nowa załoga więcej

Awatar użytkownika
dardes

Post autor: dardes » pt paź 07, 2011 10:29 am

A my do extrermu - co będzie to będzie a czołówka niech już się boi :)21 :)21

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » czw gru 15, 2011 4:00 pm

Rysiu pisze:
Balu-Balu pisze:

Obrazek

Jak widać nawet w takiej sytuacji jest na tyle miejsca że samochody nie stoja w kolejce jeden za drugim tylko ciagną sie z wielu kierunków :D
A taśma nie przeszkadza 8)
a Sławek czujny jak ważka
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Magam Trophy”