Trawersy a Regulowane zawieszenie
Moderator: Mroczny
Trawersy a Regulowane zawieszenie
Witam
Latam Nissanem Terrano I z regulowanym zawieszeniem. Może być mięciutkie i bujające jak amerykańska kanapa, lub po przezłączeniu magcznego pstryczka elektryczka twarde i trzęsące. Na której opcji powinenem pokonywać ostre trawersy tak zeby nie koziolkować? Ktoś może ma doświadczenie z takim autem czy zawieszeniem.
Pozdr. m
Baleron
Latam Nissanem Terrano I z regulowanym zawieszeniem. Może być mięciutkie i bujające jak amerykańska kanapa, lub po przezłączeniu magcznego pstryczka elektryczka twarde i trzęsące. Na której opcji powinenem pokonywać ostre trawersy tak zeby nie koziolkować? Ktoś może ma doświadczenie z takim autem czy zawieszeniem.
Pozdr. m
Baleron
wymarzone V8!
HondaVTR1000diabeł
Jestem wielki, jestem łysy, i wpierd... wciąż irysy!
HondaVTR1000diabeł
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Cypr
-
Trawersy nie lubia gibania sie i tyle, wiec twarde.
W jakis dolkach powoli bez przechylow na mientkie przelaczaj to bedzie sie szybciej krzyzowal i tyle, szybciej to na twarde, coby nie dobijal.
Na czarnym jezdze na twardym, jak sa zakrety i czuje sie troche bezpieczniej.
Pobaw sie sam i zobacz.
W jakis dolkach powoli bez przechylow na mientkie przelaczaj to bedzie sie szybciej krzyzowal i tyle, szybciej to na twarde, coby nie dobijal.
Na czarnym jezdze na twardym, jak sa zakrety i czuje sie troche bezpieczniej.
Pobaw sie sam i zobacz.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Dziekuje za zainteresowanie. Moje pytanie dotyczy równierz kwestii wykrzyzu. Wydaje się ze jest większy na miękkim ale co wtedy z budą się dzieje czy będzie się gibać bardziej w strone wywrotki czy odwrotnie. Sam zobaczyc tez moge to nie problem ale może ktoą ma wyrobioną technikę uzywania zawiechy z tłumieniem.
wymarzone V8!
HondaVTR1000diabeł
HondaVTR1000diabeł
- Misiek Cypr
-
Wykrzyz nie jest wiekszy.
Jak sobie powoli jedziesz koleinami, 1 reduktor lub 2 reduktor powoli to bedzie lepiej/szybciej lapal podloze.
Natomiast gibal sie bedzie bardziej, dlatego bezpieczniej sie jezdzi na twardym choc czasem soft moze pomoc.
Musisz wypraktykowac, ale na przechyly hard jest konieczne, bo sie gibnie.
PS: Zaraz mnie za herezje obsmaruja, ale mi sie tak po prostu lepiej jezdzi moim miskiem
Jak sobie powoli jedziesz koleinami, 1 reduktor lub 2 reduktor powoli to bedzie lepiej/szybciej lapal podloze.
Natomiast gibal sie bedzie bardziej, dlatego bezpieczniej sie jezdzi na twardym choc czasem soft moze pomoc.
Musisz wypraktykowac, ale na przechyly hard jest konieczne, bo sie gibnie.
PS: Zaraz mnie za herezje obsmaruja, ale mi sie tak po prostu lepiej jezdzi moim miskiem

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Baleron78 pisze:Gebels a coś na temat jazdy z czymś takim wiesz?
Poza tym co taka cisza wt emacie?
tak miałem takie w Miśku ale 3 stopniowa regulacja była
w teren na twardych jezdziłem, na co dzien na srednim, a jak baba se autka czasami brała to jej na mientkie ustawiałem
ale mi się zamarzyła zawiecha HD w pełni, do tego winda , zderzaki itp i je zdemontowałem, dawały rade pomykałem na tym przez rok i wytrzymały
ps. jak za mało wyczerpująco odpowiedziałem daj znać, to cos więcej napiszę w końcu na codzień pomykam Citroenem a tam hydropneumatyka pełną gębą

ps2. kiedyś zadzwonił do mnie gościu i zapytał czy nie wiem jak obniżyć zawieche w Pajerce II 3,5V6 (upewniałem się on chciał ją obniżyć bo se zapierdalał po czarnym i twierdził że żadne GTI mu nie podskoczy)

Czwarte serce