Terenówka lekko wprawowa ale do codziennego jeżdżenia z rodziną, na wiecej niz 5 osób, 30...42kpln

chyba wiadomo o co chodzi....

Moderator: Mroczny

Adamo

Re: Terenówka lekko wprawowa ale do codziennego jeżdżenia z rodziną, na wiecej niz 5 osób, 30...42kpln

Post autor: Adamo » pt cze 19, 2015 11:41 am

Mroczny pisze:Lubię :)

Ale uważam, że dwójka z TD5 to dobry wóz. Tylko nie szczur po Mirku
Gdyby jeszcze przewidzieli pełnowymiarowe miejsce dla kierowcy... było by git :roll:

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Re: Terenówka lekko wprawowa ale do codziennego jeżdżenia z rodziną, na wiecej niz 5 osób, 30...42kpln

Post autor: Damian » pt cze 19, 2015 12:43 pm

Wojtek_W pisze:To sie wypowiem.

Wuj mojej Zony i moj dobry kumpel zarazem. Ma Disco. Juz drugie. Najpierw 3seta, pozniej d2 z td5. Serwisowane wlasnie w tych warsztatach. Tam zaopatrywane w czesci itd.. Egzemplarze wybierane z mechanikami specjalizujacymi sie w LR a przygod z nimi mnogo. :)21
I sa to wymiany nieznane uzytkownikom prasowanego ryzu. Dyfry, skrzynie, waly . Nawet niechce mi sie opisywac naszej drogi z Wilczych i na Wilcze 2013. :)21

Wojtku, z całym szacunkiem do kolegi, ale musi być albo kompletnych fafluchem, albo laikiem, a jego serwis nie trzyma poziomu.

sześć lat tym sztruclem się poruszam, w zasadzie cały mój koleżeński (z reala) światek ma elery
jeździmy razem, czasem dalej (5-10 tys. km) i zawsze wszystkie wozy wracają o własnych siłach do domu
land rower daje znać dużo wcześniej że niedomaga, oczywiście poza sytuacjami gdy coś udupczymy w terenie, bo mamy styl jazdy patrolowy - a to nie patrol.
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2015 12:57 pm przez Damian, łącznie zmieniany 1 raz.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt cze 19, 2015 12:55 pm

Well... 8)
Prowadzilismy juz ta dyskusje chyba. :)21

Nie jest ani fafluchem ani laikiem. Mechanikiem co prawda tez nie, ale wlasnie dlatego zdaje sie na polecane serwisy ze srodowiska.
Zawsze (ale to zawsze!) cos na wyjazdach sie dzialo z LR. Jak nie rozcieklo sie cos to gubil prady, to sie uwalilo cos i wracal tlko na przodzie i tyle. Fakt taki,ze zwykle wracal. Ostatnio jak z Wilczych wracalismy to zaczal sie gotowac na a4 i zostali w pewnym znanym serwisie LR w Wieliczce na noc.
I tak nie napraiwli jak trzeba, bo nastepny postuj byl u mnie w domu.

Zreszta.. ja juz wspominalem, ze swoja opinie na temat LR opieram na jakis internetowych forach, ale to moje osobiste doswiadczenie z tymi wozami. Bo w sumie z kilkuastoma sztukami spedzilem tygodnie. I zawsze daly rade mnie zadzwic. :)17
I na takiej grupie nie ma tu mowy o przypadku.
Nawet nie ma w tym jakiegos hejtu, niech sobie kazdy jezdzi czym chce. Poprostu sie dziwie jak dlugo mozna usprawiedliwiac "dusza" i "elitarnoscia" (FTW!) ewidetne buble i niedociagniecia. Ale jak komus z tym dobrze to mi nic do tego.

Poprostu ktos kto nie mial doczynienia z marka moze sie srogo rozczarowac przy kontakcie blizszy jak jazda testowa.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pt cze 19, 2015 1:00 pm

nadal twierdzę że wóz kolegi jest zaszczurzony, albo kolega powinien kupić patrola.

ja tam nie wiem co to ta mistyczna "dusza" czy rzekoma "elitarność" - zwłaszcza to ostatnie bawi w odniesieniu do jednych z tańszych terenówek na rynku :)21

natomiast elery są zajebiste pod każdym względem, poza tą jakością wykonania (którą to jakość zabija dodatkowo podła jakość nowych zamienników, włącznie z GEN made in india). życie to sztuka wyboru. da się z tą gównolitowością żyć, choć okupione to jest wydatkami. ale wóz wynagradza.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Marcin-UAZ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Marcin-UAZ » śr lip 08, 2015 7:26 am

Polecam Mitsubishi Space Gear i odmiany :-)

Awatar użytkownika
Caliph

Post autor: Caliph » pt wrz 18, 2015 12:37 pm

Co do awaryjności to nie ma reguły. Ja chwale sobie bardzo moje DII, trochę nim nalatałem wokół komina i po Bałkanach. Wydaje mi się, że np. taki LC95 wcale nie jest tak bezawaryjny w stosunku do DII (doświadczenie z kilku dalekich wyjazdów) jak wieść gminna niesie. Za to morale i przekonanie o zajebistości tych pojazdów jest powszechna wśród ich właścicieli mimo, że życie pokazuje zgoła cos innego :)21
A jak by tak poszukać to mam kumpla posiadającego Patrola Y61 który po przebytym nieszczęściu (znana przypadłość) ma w nim motor chyba z BMW. A taki tu laik co się dopytuję i nie daj Bóg kupi se Patrola 3.0 diesel i pojedzie gdzieś dalej gdzie mu to padnie to co... ?
Fortune favours the brave

canispl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: canispl » ndz wrz 20, 2015 2:41 pm

Polecam Nivę, idealna na więcej niż 5 osób, zero awarii, wygodna i niezawodna. Jakość części wyśmienita, za 30-40 tys. już można kupić jakąś w przyzwoitym stanie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jazda w terenie”