Jako ze jebłem się trochę i odpowiedziałem w innym temacie to:
Chłopcy. Pajero/Galloper w standardzie mają koła 31 cali.
33 cale, ale jakie bo to tu jest pies pogrzebany - chodzi o szerokość. 33/10,5R15 wchodzą do Pajero bez jakiegokolwiek liftu przy oryginalnej feldze takiej jaką ma @jradek. Dopiero przy kołach 33/12,5R15 potrzeba jest uniesienia o 2 cale i lekkiego podcięcia zderzaka choć tu też niekoniecznie bo wszystko zależy od ET felgi.
Ja zamontowałem 32/11,5R15 i zrobiłem kilkaset dobrych kilometrów bez liftu i nic nie obcierało (poza lekkim haczeniem o zderzak z jednej strony bo jest wygięty i skrzywiony) ale felgi musiałem zmienić na ET-10. Zwiększając szerokość opony na 11,5 będzie ona na standardowej feldze zahaczać o wnętrze nadkola przy max skręcie. Jeśli natomiast zamontujemy felgę o ET-25 będzie zahaczała przy bardzo lekkim skręcie o rant zderzaka i albo trzeba go podciąć albo podciągnąć lekko na drążkach skrętnych. Nawet bez liftu w moim Galloperze opona nigdzie nie przyłapała o nadkole czy poszerzenia a pierwsze dni na nowych gumach był dość mocno tarzany nie tak w błocie jak po dziurach - dobijało zawieszenie, opona nie haczyła

.
33/12,5R15 na feldze o ET-25 i body lifcie 2cale w Galloperze trzeba byłoby jeszcze lekko podciąć róg zderzaka bo przy lekkim skręcie, dobiciu zawiasu może jakiś patyk zdemolować nam przód

, no i przy takim kole należy już zmienić mosty na mniejsze przełożenia bo silnik ma zbyt ciężko.
To jeszcze napiszę że u kacapków normą w Pajero są simexy 35 i jakoś sobie tam radzą.
Tu trochę polskiej produkcji, mają sporo filmów i przyznam się Wam że nie wiedziałem że można tak katować Pajeraki:
https://www.youtube.com/watch?v=Ck8ul9wevOI