Pilotowanie na rajdzie

chyba wiadomo o co chodzi....

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Robical

Post autor: Robical » pn lip 07, 2008 9:14 pm

Niestety nie często :-?
Kazda na wagę złota :D
LAND ROVER DISCOVERY II 4,0V8, UAZ 469

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » pn lip 07, 2008 9:34 pm

Robical pisze:Niestety nie często :-?
Kazda na wagę złota :D
Z wagą bym nie przesadzał. Się spotyka, a jakże moja żona czytając roadbooka zostawiła kiedyś w lesie 3 załogi co za nami jechały bo oni zdecydowali inaczej. Całe szczęście, że jej posłuchałem bo jak raz rację miała. :o
Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » pn lip 07, 2008 10:09 pm

fritzmax pisze:Nie wiem więc pytam. Spotyka się dziewczyny pilotki? (nie z Orbisu)
Kowal ma :)2 zobacz zdjęcia z Mangamu , i Janaszkiewiczów na RFC :)2

Awatar użytkownika
junk65
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: junk65 » wt lip 08, 2008 10:21 am

Flor pisze:
fritzmax pisze:Nie wiem więc pytam. Spotyka się dziewczyny pilotki? (nie z Orbisu)
Kowal ma :)2 zobacz zdjęcia z Mangamu , i Janaszkiewiczów na RFC :)2
Ma, i walczyła w Bieszczadach dzielnie... Na zlocie Land Rovera.
Off-road to sztuka topienia pieniedzy w błocie...

Awatar użytkownika
galubap

Post autor: galubap » wt lip 08, 2008 10:26 am

Powiem tak. Na początku prawie każda chce jeździć. Do czasu pierwszego naprawdę poważnego wyj..bu. Moja powiedziała pas o 2.00 w nocy na Orawskich. I tak się skończyło rodzinne pilotowanie :)21

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » wt lip 08, 2008 10:32 am

Jeśli impreza jest nawigacyjna to baba pilot jak najbardziej, ale jak dochodzi element przeprawowy to raczej odpada.
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » wt lip 08, 2008 10:39 am

Feniks pisze:Jeśli impreza jest nawigacyjna to baba pilot jak najbardziej, ale jak dochodzi element przeprawowy to raczej odpada.
bo ?

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » wt lip 08, 2008 10:46 am

czaykowski pisze:
Feniks pisze:Jeśli impreza jest nawigacyjna to baba pilot jak najbardziej, ale jak dochodzi element przeprawowy to raczej odpada.
bo ?
Bo ostatnio tirforem machałem razem z pilotem i ledwo daliśmy radę, chłop waży około 100, pot się z nas strumieniami lał. Myślę o przypadku dużego "W" gdzie oprócz pomyślunku wymagane jest też fizolstwo.
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » wt lip 08, 2008 10:51 am

wydaje mi się że jeszcze mało widziałeś i brak Ci wiary w "baby na prawym".

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt lip 08, 2008 10:54 am

Feniks pisze:
czaykowski pisze:
bo ?
Bo ostatnio tirforem machałem razem z pilotem i ledwo daliśmy radę, chłop waży około 100, pot się z nas strumieniami lał. Myślę o przypadku dużego "W" gdzie oprócz pomyślunku wymagane jest też fizolstwo.
trzeba było sobie mechanika zapodać - wajchą do włączania lub wył. mechanika łatwiej sie macha niż tirforem. Uprzedzając dygresje o stalowej linie FI 14 można zapodać syntetyka - syntetyka się łatwiej ciągnie :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » wt lip 08, 2008 10:59 am

Eskapada pisze:
Feniks pisze:
czaykowski pisze: bo ?
trzeba było sobie mechanika zapodać - wajchą do włączania lub wył. mechanika łatwiej sie macha niż tirforem. Uprzedzając dygresje o stalowej linie FI 14 można zapodać syntetyka - syntetyka się łatwiej ciągnie :)21
Zgadza się tylko co jeśli elektryka, mechanika czy co tam nie można użyć z powodów regulaminowych lub losowych.
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt lip 08, 2008 11:19 am

Feniks pisze:
Eskapada pisze:
Feniks pisze: Bo ostatnio tirforem machałem razem z pilotem i ledwo daliśmy radę, chłop waży około 100, pot się z nas strumieniami lał. Myślę o przypadku dużego "W" gdzie oprócz pomyślunku wymagane jest też fizolstwo.
Zgadza się tylko co jeśli elektryka, mechanika czy co tam nie można użyć z powodów regulaminowych lub losowych.
oczywiscie to był żarcik - nie mniej jednak startując w rajdach w klasach około turystycznej nie problemu aby pilot pokierownikował a kierowca pomachał brechą :wink:
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
9mm

Post autor: 9mm » wt lip 08, 2008 12:09 pm

ja nawet posiadam i testuję takiego pilota
Obrazek
Spostrzeżenia :
- kondycyjnie ok
- siłowo wydaje mi się ,że bez szału , ale w fazie testów :D
- zaufanie do wskazań (na razie ograniczone , w trakcie nabywania praktyki)
w związku z tym ,że jest to moja osobista sauna to dostrzegam następujące problemy :
- jak się kierownik w-wii i puści kilka uwag pilotowi to mój etatowy pilot idzie na faję a ten może się obrazić i udać w kierunku mi nieznanym
- aż głupio takiemu pilotowi siedząc za kołem kazać trapy z błota wyciągać , więc często kierownik sam wysiada (a nie jest w woderach itp)
- w sytuacjach kryzysowych siada precyzja naprowadzania (np. skręcaj , skręcaj - na pytanie k-wa ale w którą stronę otrzymałem ostatnio odpowiedź "tak na szybko to ja nie wiem" i długo potem musiałem wannę z rzeki wyciągać)
- Pilot często dyskutuje a konflikty na linii kierownik-pilot mogą być długo na forum rodzinnym analizowane
- w niektórych bardziej ciekawych sytuacjach pilot ma tendencję do wysiadania i wydawania okrzyków (brak wyraźnych propozycji co do działań)

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » wt lip 08, 2008 12:15 pm

9mm pisze:- w sytuacjach kryzysowych siada precyzja naprowadzania (np. skręcaj , skręcaj - na pytanie k-wa ale w którą stronę otrzymałem ostatnio odpowiedź "tak na szybko to ja nie wiem"
:)2 :)23

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » wt lip 08, 2008 12:29 pm

Flor pisze:
9mm pisze:- w sytuacjach kryzysowych siada precyzja naprowadzania (np. skręcaj , skręcaj - na pytanie k-wa ale w którą stronę otrzymałem ostatnio odpowiedź "tak na szybko to ja nie wiem"
:)2 :)23
uśmiech wywołuje sytuacja gdy kierowca na komendę od pilota "skręć koła w prawo" (na jakimś podjeździe podczas winchowania tyłem) pyta czy w moje prawo czy jego. :)21
SCARAB TEAM
Land Rover rullez :)21

Awatar użytkownika
Francek

Post autor: Francek » wt lip 08, 2008 1:43 pm

@9MM- NO DAWNO SIĘ TAK NIE UŚMIAŁEM :D :)21 :)23
Moja sauna pozwoliła sobie wrzucić wszystkie ku....wa klucze do tej dziury co jest między stropem a windą. 30 lat tam mieszkałem i mi się to nie udało nigdy :)23
Higway to hell

Awatar użytkownika
9mm

Post autor: 9mm » wt lip 08, 2008 2:21 pm

Francek pisze:@9MM- NO DAWNO SIĘ TAK NIE UŚMIAŁEM :D :)21 :)23
Moja sauna pozwoliła sobie wrzucić wszystkie ku....wa klucze do tej dziury co jest między stropem a windą. 30 lat tam mieszkałem i mi się to nie udało nigdy :)23
takie rzeczy to ja mam codziennie , nawet już nie rejestruję :D każdy ma swój krzyż 8)
,ale ku pokrzepieniu serc , nawiguje dobrze , ta moja sauna i serce ma dobre , bo zwłoki zawsze przytacha :D

Awatar użytkownika
galubap

Post autor: galubap » wt lip 08, 2008 2:30 pm

9mm pisze:każdy ma swój krzyż 8)
A moja się obraziła, jak ostatnio na Jasnej Górze powiedziałem, że pokutę to ja mam na co dzień :)21

Awatar użytkownika
Pikaaa

Kontaktowanie:

Post autor: Pikaaa » wt lip 08, 2008 3:47 pm

Co do słów "w lewo" i "w prawo" -kobietom owszem, zdarza się, ale znam z autopsji przypadek dotyczący płci przeciwnej - mężczyzna krzyczy " w lewoooo !!!" i skręcam w lewo...zaraz odzywa się " mówię w lewo !" no i skręcam jeszcze mocniej... znów krzyczy " no w lewooo !" ja na to " no przecież skręcam w lewo !"...na co po krótkiej refleksji odpowiada mi " ale w to drugie lewo !" :D :lol: :lol: :lol:
:)2
gg: 7866690

Awatar użytkownika
Francek

Post autor: Francek » wt lip 08, 2008 7:06 pm

przykro mi ale to musiał(a) być tranwestyta :wink:
Higway to hell

Awatar użytkownika
Pikaaa

Kontaktowanie:

Post autor: Pikaaa » wt lip 08, 2008 9:56 pm

W tym przypadku muszę Cię zmartwić - nie był ;]
Heh :lol:
I to nie jedyny przypadek, gdy i mężczyznom zdarzają się wpadki ze stroną lewą i prawą:) ale dzięki temu przynajmniej zabawnie bywa :D
Pozdrówka
gg: 7866690

Awatar użytkownika
Justysia

Post autor: Justysia » sob wrz 13, 2008 6:45 pm

Staram się być pilotem :) Jestem samicą i powiem tak wszystko zależy od tego ile ma się zaparcia i chęci walki. Początkuję, obserwuję i co raz bardziej mi się podoba. Siły trzeba mieć wiele i trzeba zadbać o to żeby zawsze dupsko mieć w co przebrać. Nie ma co liczyć na zmiłowanie kierowcy, że będzie pamiętać o naszych mokrych gaciach czy kurtce. Oczy dookoła głowy żeby nie dać się zrozjechać, słuchać, myśleć i przewidywać. Mężczyzna jest stworzony do walki więc o kanapkach na pewno zapomni. Wybaczyć, nakarmić, napoić i po integracji wygodnie ułożyć w suchym miejscu.
Jako fachowiec jestem dupa ale jako dupa to jestem fachowiec :)

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » sob wrz 13, 2008 7:49 pm

Justysia pisze:Staram się być pilotem :) Jestem samicą i powiem tak wszystko zależy od tego ile ma się zaparcia i chęci walki. Początkuję, obserwuję i co raz bardziej mi się podoba. Siły trzeba mieć wiele i trzeba zadbać o to żeby zawsze dupsko mieć w co przebrać. Nie ma co liczyć na zmiłowanie kierowcy, że będzie pamiętać o naszych mokrych gaciach czy kurtce. Oczy dookoła głowy żeby nie dać się zrozjechać, słuchać, myśleć i przewidywać. Mężczyzna jest stworzony do walki więc o kanapkach na pewno zapomni. Wybaczyć, nakarmić, napoić i po integracji wygodnie ułożyć w suchym miejscu.

Jesu zaraz wydrukuje i powieszę żonie nad łóżkiem... :wink:
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » sob wrz 13, 2008 8:50 pm

Justysia pisze:Staram się być pilotem :) Jestem samicą i powiem tak wszystko zależy od tego ile ma się zaparcia i chęci walki. Początkuję, obserwuję i co raz bardziej mi się podoba. Siły trzeba mieć wiele i trzeba zadbać o to żeby zawsze dupsko mieć w co przebrać. Nie ma co liczyć na zmiłowanie kierowcy, że będzie pamiętać o naszych mokrych gaciach czy kurtce. Oczy dookoła głowy żeby nie dać się zrozjechać, słuchać, myśleć i przewidywać. Mężczyzna jest stworzony do walki więc o kanapkach na pewno zapomni. Wybaczyć, nakarmić, napoić i po integracji wygodnie ułożyć w suchym miejscu.

no normalnie jak w bajce :o

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » sob wrz 13, 2008 9:12 pm

a gdzie takie produkują ?? :o :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jazda w terenie”