Znowu Bieszczady :-(

chyba wiadomo o co chodzi....

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » wt paź 04, 2005 1:50 pm

Tego z broda ??
Pojecia nie mam :)19
Disco 300 ES

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt paź 04, 2005 2:04 pm

tego w białym potworze... :)21
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt paź 04, 2005 2:26 pm

A tak w ogole.
Kilkukrotnie rozmawiałem z Wydziałem Ochrony Środowiska oraz Wydziałem Planowania i Architektem u mnie na Wawrze odnośnie terenów nadwiślańskich które stale użytkujemy dla nas. Nikt nigdy nawet nie myślał by tworzyć tam rezerwat lub coś takiego. I ze strony wawa4x4.pl nie zniką fotki z nadwislanskich jazd. A jesli czyta to jakis ekolog potajemnie to zapraszam na wsplny wyjazd bys w ogole wiedzial o czym mowisz. moj tel: 501015987.
Z resztą już nawet gadać mi sie o tym nie chce... Jakoś nigdy nad wisła w moich rejonach nie widzialem zadnego ekologa co by sprzatał, czyścił, dbał o zwierzątka itd.

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » wt paź 04, 2005 2:49 pm

i tak jestes bandytomorderca 8) a na forum tez jest "wojujacy ekolog" co terenu z bliska nie widzial... ten od toru w radomiu...moze to jaki mis kolabor ? ;)
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt paź 04, 2005 2:51 pm

Tak moze byc, trza uważac. :)21

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt paź 04, 2005 3:35 pm

Psy szczekają a karawana jedzie dalej...tylko dobrze patrzeć trzeba gdzie się jedzie i jak :roll:

Jeden plus dla wawa4x4 - jesteśmy sławni !! :)21
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » wt paź 04, 2005 5:47 pm

jaki ty kiedys byłes piękny i młody ;D
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » wt paź 04, 2005 5:56 pm

Tak a propos tematu - dzisiaj jechalem w gorach przez las - turystycznym szlakiem (ale nigdzie na boki!) i to co zostawili po sobie drwale, mozna chyba porownac tylko z jakims kataklizmem:
- cale poszycie uslane obcietymi galeziami (ktorych nikt nie zbiera)
- koleiny od ciezkiego sprzetu we wszystkich kierunkach,
- pelno butelek - plastikowych i tych o "kobiecych" ksztaltach,
- papiery, smieci itp.

Ja wiem ze oni wykonuja ciezka prace, ale szkody, ktore zrobia przy okazji sa znacznie wieksze niz zrobione przez osoby odwiedzajace las - na butach czy na kolach.

Ale ich jakos nikt sie nie czepia - a w Bieszczadach (i pewnie w innych lasach w Polsce) jest podobnie.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt paź 04, 2005 7:49 pm

Krecik pisze:
jaki ty kiedys byłes piękny i młody ;D
No dokladnie.. bo teraz to juz tylko piekny jestem :)21

Awatar użytkownika
Kwiatol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kwiatol » wt paź 04, 2005 11:46 pm

Panowie. Wytłumaczcie mi coś. Na forum Gazety Wybiórczej pojawiają się posty sugerujące, że GW prowadzi jakąś krucjatę przeciw 4x4, czy to rzeczywiście ma miejsce i czy redakcja się w to angażuje (czy tylko do forum lgną rozmaici fanatycy i oszołomstwo)
pełnoletni sj413

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr paź 05, 2005 12:02 am

nie, po prostu gw pisze na modłę faktu - wzbudzić kontrowersje, zmobilizować do dyskusji, uwalonic emocje.
A dla większości forumowiczów gw off road to grand cherokeee 04' i faceci w czerni. Czyli bogaci. A bogaci to źli. No i jeszcze jedno, polskiemu społeczeństwu krytyka przychodzi baaardzo łatwo a wysiłek umysłowy ciężko.
Olać i zapomnieć
Za kilka dni będą walczyć z kierowcami TIRów lub makijażem u gimnazjalistek.
A walczącego pseudoekologa w lesie nie spotkasz...

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » śr paź 05, 2005 12:31 am

DanielF pisze: Dokladnie, kazdy watek skasztania tak, ze potem sie czytac nie da, bo juz od polowy nie wiadomo o co chodzilo na poczatku :)21
Czyli standard :)2 :lol:
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » śr paź 05, 2005 7:18 am

To tez fajnie w sumie w tej gw dziala. Artykul, krucjata, opluwanie offrodowcow.. a 1,2 pazdziernika wystawa sprzetu offroad w siedzibie GW
:)21
Sami sobie tematy napedzaja.. to juz wyzsza technika manipulacji :)21

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » śr paź 05, 2005 7:51 am

i ten wspomniany w komentarzach artykuł o Toy LC na którym jest filmik z gassów... heh

i debile jeżdżący po wałach w miejscach gdzie nie ma przejazdu :( za to juz mozna widłami zarobic od autochtonów :( oni jeszcze ciągle pamiętają stan wody z 2000 roku...
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » śr paź 05, 2005 11:10 am

no i wlasnie tacy debile pracuja na obraz calego srodowiska.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » śr paź 05, 2005 12:22 pm

przeczytałem te wypociny pseudo ekologów i mą uwage zwrócił fakt że oni piszą o tych co jeżdzą Jeepami :D
jeepa nie mam wiec sie nie przejmuje...
a propo ekologi - kiedyś oszołomy za grubą kase sprzątali wiatrołomy po wichurach, abo zgliszcza po pożarach lasu aż sie okazało że takie nie uprzątnięte resztki swietnie wspomagają rośniecie nowego lasu.
tylko czekam kiedy pojawią sie ekoterorysci gotowi wysadzić jakąś fabryke bo ta zanieczyszcza...
a gdzie są ekolodzy jak jest sprzątanie ziemi?

P.S. a pamieta ktoś Jonatana Kota i jego ekipe??

Awatar użytkownika
Kwiatol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kwiatol » śr paź 05, 2005 4:34 pm

GAZFAN pisze:To tez fajnie w sumie w tej gw dziala. Artykul, krucjata, opluwanie offrodowcow.. a 1,2 pazdziernika wystawa sprzetu offroad w siedzibie GW
Chłopaki z LPR-u mówio, że GW to jacyś masoni czy cós. Do tej pory nie brałem tego poważnie ale kuźwa może coś w tym jest.
pełnoletni sj413

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » śr paź 05, 2005 6:41 pm

Kwiatol pisze:
GAZFAN pisze:To tez fajnie w sumie w tej gw dziala. Artykul, krucjata, opluwanie offrodowcow.. a 1,2 pazdziernika wystawa sprzetu offroad w siedzibie GW
Chłopaki z LPR-u mówio, że GW to jacyś masoni czy cós. Do tej pory nie brałem tego poważnie ale kuźwa może coś w tym jest.
No ja Ciebie prosze...
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
kender

Post autor: kender » śr paź 05, 2005 7:51 pm

Ale pierdzielicie, ekologia w wydaniu znormalizowanym nie jest niczym złym, tylko ortodoksja prowadzi do zajeba. Przykładów nie trza podawać bo każdy je zna z własnego podwórka. Można jeździć po górach autem jak np ja 8) , albo tak jak opisywani (prawdziwe lub nie) "crossowcy" i czy inne misie z Holandii. itd, a że tam na forum wypowiadają się w większości podtatusiałe dzięcioły w bamboszach chodzący na ryby i zostawiający po sobie puste flaszki to inna inszość.
A reszte potraktować jak artykuł w Przyjaciółce...

Niezidentyfikowana Akcja Ekologiczna na Rzecz Upalania Wszędzie
Zuzia 1,6 Vitara
uwaga: nie patrz w światło lasera pozostałym okiem

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw paź 06, 2005 7:12 am

Niniejszym informuje, że nikt jeszcze nie dzwonil.. :)

Awatar użytkownika
Kwiatol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kwiatol » czw paź 06, 2005 10:21 pm

kender pisze:Ale pierdzielicie, ekologia w wydaniu znormalizowanym nie jest niczym złym, tylko ortodoksja prowadzi do zajeba.
Problem tylko w wyznaczeniu granicy między normą a zajebem. Od jakiego momentu zaczyna się ortodoksja czy fanatyzm ekologiczny? I czy on jest społecznie szkodliwy - może takie eko-świry zionące nienawiścią do wszystkiego co niszczy matkę ziemię są niezbędni jako przeciwwaga dla psychopatów, którym się wydaje, że wszystko im wolno albo kompletnych buraków działajacych w przyrodzie bez wyobraźni i śladu troski.

Swoją drogą, zawsze śmieszyli mnie faceci przykuwajacy sie do drzew, blokujący drogi dojazdowe do problematycznych budów itp. ale jak obok mojego bloku postawili zajebisty maszt jakiegoś GSM-a nie pytając nikogo o zdanie w tej kwestii (bo na prywatnym, podkupionym sprytnie wcześniej terenie), to żałowałem, że na moim osiedlu nie ma takich eko-oszołomów.
pełnoletni sj413

Awatar użytkownika
Nahen

Post autor: Nahen » czw paź 06, 2005 10:26 pm

GAZFAN pisze:Niniejszym informuje, że nikt jeszcze nie dzwonil.. :)
:)21 :)21 :)21 :)21 ... gdzie ten telefon.... :)21 :)21 :)21 :)21
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pt paź 07, 2005 12:27 pm

Nieuważnie sie czyta temat co? :)21 tak na latwizne po telefon siegac ? :)

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » pt paź 14, 2005 2:30 pm

Panowie to że buraki mówią tylko o jeepach to nic dziwnego dla nich wszystkie 4x4 to poprostu jeepy, czy to gr czy lr to i tak w ich oczach jeep. Ale nie o to mi chodzi ja mam do tych szlaków bieszczadzkich bardzo blisko, a jeszcze bliżej do beskidu niskiego i powiem wam tak, nikt z tych tłuków co piszą o niszczeniu lasów przez 4x4 nie powie jak to jest z nimi samimi co kurw@ kradną drzewo z lasu wpierd@lają się ciągnikami w młodnik i tną to co im pasuje a pozostałości zostawiają i mają w dupie. My przynajmniej nie wpadamy głęboko w las i nie niszczymy młodnika jak te pacany. A co do ekologów to weź pierwszego lepszego i powiedz że jest cos tam do zrobienia w jakimś tam miejscu i od razu zaznacz że nie będzie miał z tego kasy ani żadnego rozgłosu ... osra temat i tyle.

Połowa z tych co te wypociny napisała to sami by tak chcieli sobie pojezdzić, jest też w tym zazdrość a zazdrość to straszne narzędzie.

No i owszem jest też paru debili którzy mają 4x4 i nie mają wyobraźni gdzie mozna a gdzie nie, ale to jednostki i dlaczego od razu wszyscy mają być tacy sami ?? No cóż przypomina mi się coś takiego ... gość wstał rano na kacu poszedł na miasto posępić nie poczesał się, włosy stały jak irokez i zaczą sępić, przy okazji kogoś tam brzydko nazwał i kopną w dupe jakiegoś małotata.........od tamtej pory punkowcy to chamy i rozrabiaki :)21
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pn paź 24, 2005 10:30 am

Ten weekend spedzilismy na Pogorzu przemyskim, w Bieszczadachi troche na Beskidzie.
Napisalem to w warszawa4x4 ale chyba zawiera sie w tej dyskusji...

"Przespimy... zobaczycie ze przespimy moment grodzenia tego kraju. Obudzimy sie jak juz wszedzie beda szlabany, ploty, zasieki. Obudzimy sie jak wyjazd w gory bedzie poruszaniem sie po asfaltach z noclegami w agurturystyce. Obudzimy sie gdy całe to 4x4 bedzie nam potrzebne tylko by po sniegu pod kwatere podjechac. Prześpimy czas gdy będzię sie działo coś w temacie tak nas interesującym. Uciekamy na Ukraine, Rumunię, Rosję, Chorwację bo tu jest cieżko a tam bez problemu. I oddajemy pole pseudoekologom, oddajemy pole zabraniaczom ,zakazicielom. I oddamy też nasze góry, też nasze tereny, też nasze piękne punkty na mapie Polski. Obudzimy sie za późno... A ilość szlabanów wzrasta wprost geometrycznie. "

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jazda w terenie”