hahaha....mega sie uśmiałemJeepomaniac pisze:(..) leprze (...) bierznik (...) chamowania(...)

opanuj sie kolego

Moderator: Mroczny
nie ma sprawy.Przemekslaw pisze:O shit ! sorki nie spostrzegłem...
![]()
No to kolego przepraszam
ale ubaw miałem niesamowity...
![]()
właśnie tak, w śniegu idą jak burza ale jak zawadzisz podwoziem to wyglądasz jak żółwik lezysz na brzuchu a kóła kręcą sie w powietrzu.moim zdaniem tylko wysokość zawieszenia odgrywa tu role a nie moc.michals pisze:No nie wiem jeepomaniac... smiem twierdzic ze emteki w kopnym lepiej robia niz zimowki, za to na lodzie jezdza jak letnie
Ja posiadam BFG MT 31" i na sypkim sniegu do 45 cm(mierzone) da sie spokojnie jeschac lecz lekka odwilż i zapychaja sie -->kopiesz sie --> siadasz na brzuchu -->dzwonisz po inny samochódAdAm pisze:Wszystkich ktorzy pisza ze zimowki sa lepsze w sniegu (a nie na ubitym sniegu lezacym na drodze) zapraszam na testy. Jak ktos na ATkach czy zimowych oponach zajedzie na polu z glebokim sniegiem (30-40 cm) dalej niz samochod na Simexach czy na Swamperach stawiam skrzynke browara
MT lepiej jedzie w glebokim sniegu pod warunkiem ze jest to agresywne MT (Simex, Swamper). Opony MT typu BFG jesli tylko snieg nie jest barddzo sypki zapychaja sie i nie ciagna.
Na zwyklej zasniezonej (ubitym sniegiem) drodze oczywiscie lepiej jedzie opona zimowa bo ma inny sklad mieszanki. W przypadku blota posniegowego AT czy MT juz ma troche lepiej.
A co w tym dziwnegosuziXL pisze:ta, opowiedz nam co Ci sie jeszcze tego dnia sniloPablos pisze:Nie no bez jajec, po 30-40 cm na ornym polanie kumpla to ja kulig na AT robiłem 3 tygodnie temu.
W dzień zazwyczaj nie śpię, przekonywać też nie zamierzam.suziXL pisze:ta, opowiedz nam co Ci sie jeszcze tego dnia snilo
wlasnie o to mi chodzilo, juz widze tych biedakow na sankach przyczepionych do syfa przedzierajacego sie przez snieg i pryzmy zmrozonej ziemi, ku...wa przyjemnosc niesamowitaPiotrul pisze:A co w tym dziwnegosuziXL pisze:ta, opowiedz nam co Ci sie jeszcze tego dnia sniloPablos pisze:Nie no bez jajec, po 30-40 cm na ornym polanie kumpla to ja kulig na AT robiłem 3 tygodnie temu.![]()
Tyle że ja na tych sankach bym nie usiadł, kulig po zaoranym i w śniegu po uszy to dla jakiś extremistów bardziej...
No kulig na poczatku był klasyczny, specjalnie zbudowane sanki na 6 osób i kilka rund po leśnych drogach, a później twardsi Panowie postanowili zrobić rodeo na leśnej polanie.suziXL pisze:wlasnie o to mi chodzilo, juz widze tych biedakow na sankach przyczepionych do syfa przedzierajacego sie przez snieg i pryzmy zmrozonej ziemi, ku...wa przyjemnosc niesamowita
przeciez w tak glebokim sniegu na nierownym podlozu to spod kol snieg leci chyba na dwiescie metrow
banda masochistow
wot i cała filozofia.AdAm pisze:Wszystkich ktorzy pisza ze zimowki sa lepsze w sniegu (a nie na ubitym sniegu lezacym na drodze) zapraszam na testy. Jak ktos na ATkach czy zimowych oponach zajedzie na polu z glebokim sniegiem (30-40 cm) dalej niz samochod na Simexach czy na Swamperach stawiam skrzynke browara
MT lepiej jedzie w glebokim sniegu pod warunkiem ze jest to agresywne MT (Simex, Swamper). Opony MT typu BFG jesli tylko snieg nie jest barddzo sypki zapychaja sie i nie ciagna.
Na zwyklej zasniezonej (ubitym sniegiem) drodze oczywiscie lepiej jedzie opona zimowa bo ma inny sklad mieszanki. W przypadku blota posniegowego AT czy MT juz ma troche lepiej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość