Kolego, poogladaj galerie z ciezkich rajdów przeprawowcyh, posciągaj filmiki, lub najprościej przejedź sie na jakiś rajd w charakterze widza lub sedziego

Moderator: Mroczny
Nie miałem okazji jeszcze podejrzeć jak to się robi w Ameryce..Damian pisze: ...Do trawersowania potrzeba: dwóch taśm min. 20m, solidnych mocowań w aucie, logiki i wyobraźni.....
też tego się obawiam ale przeczytałęm:zax pisze:.....Bo jak dla mnie to Ty chyba chcesz zrobić totalne cabrio bez ramek
więc sobie pomyślałem że te japońskie wynalazki wyglądają że się zaraz rozpadną i pogną a o dziwo wytrzymują.Bury pisze:my Suzuke łapaliśmy taśmą za górną ramkę drzwi i jednocześnie poprzeczke pomiędzy pałąkiem, a szybą - wytrzymywało.
Wez nie rob sobie jajMasmo pisze:Nie miałem okazji jeszcze podejrzeć jak to się robi w Ameryce..Damian pisze: ...Do trawersowania potrzeba: dwóch taśm min. 20m, solidnych mocowań w aucie, logiki i wyobraźni.....![]()
Na ostaniej imprezie zamiast podglądać extrem to walczyłem z jednym takim rowem. Proszę więc o przyspieszone korepetycje:
1. Vitara cabrio bez klatki: czy mogę przewlec taśmę przez otwarte szyby boczne i za "dach". Nie zrobie sobie boogy??
2. Jak te taśmy wybierać i skracać?? Owinąć wokół drzewa kilka razy czy jak??
3. Może być lina zamiast taśmy?? Jaka wytrzymałość???
Z góry dzięki za korki
To dalej nie wiem za co złapać i nie lubie trawersówBiga pisze:Wez nie rob sobie jajMasmo pisze:....
1. Vitara cabrio bez klatki: czy mogę przewlec taśmę przez otwarte szyby boczne i za "dach". Nie zrobie sobie boogy??...![]()
1. Oczywiscie ze zrobisz, albo pogniesz wszystko we wszystkich kierunkach......
Tak na moją wyobraźnie to bym w ten sposób sobie zrobił kuku:gkozi pisze:gdybyś miał solidne progi to teoretycznie można łapać próg i taśma nisko na drzewie, ale nie daje to takich mozliwości jak złapanie za klatkę u góry
Myślałem o zrobieniu czegoś w rodzaju stropu pomiedzy grillem a zapasem podczepiniego jeszcze do dachu i dopiero do tego na szekli przymocować jedną taśmę do asekuracji którą operowałby pilot.Piotrek M pisze:A w jaki sposób bedziesz tymi trzema linami "operował" ?....
To moze pojedz najpierw w jakis lzejszy teren. Poprobuj. Poogladaj. CoMasmo pisze:To dalej nie wiem za co złapać i nie lubie trawersówBiga pisze:Wez nie rob sobie jajMasmo pisze:....
1. Vitara cabrio bez klatki: czy mogę przewlec taśmę przez otwarte szyby boczne i za "dach". Nie zrobie sobie boogy??...![]()
1. Oczywiscie ze zrobisz, albo pogniesz wszystko we wszystkich kierunkach......![]()
![]()
![]()
Damian pisze: Jak złapiesz za próg to nie fiknie, w najgorszym przypadku stracisz trakcję jak masz zawias o małym skoku. Nie musisz szykować całej klatki, choć ta jest lepsza, bo jest większa siła dociskająca samochód do podłoża.....
Dzięki Panowie!gkozi pisze:jak dobrze złapiesz za próg i taśma będzie szła nisko na drzewo [drzewo powinno być w miarę blisko,najlepiej żebyś je po prostu mijał w odległości 1-2 metrów] to zabezpieczy to na pewno przed rolką, .....
Chyba lepiej odwrócić kolejność, coBiga pisze:Poprobuj. Poogladaj. Co
a co to za bzdura?gkozi pisze:jak dobrze złapiesz za próg i taśma będzie szła nisko na drzewo [drzewo powinno być w miarę blisko,najlepiej żebyś je po prostu mijał w odległości 1-2 metrów] to zabezpieczy to na pewno przed rolką, .....
Twardy pisze:[...]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości