tacho też ale trzeba wypełnić tarczkę ręcznieN2O pisze:tachograf nie ale winieta tak.

Moderator: Mroczny
przepisy mówią inaczejANIOL pisze:Bez E cały zestaw nie może przekroczyć 3.5tony
nie myli się - było na forum wałkowane z 10000 razy - kur.wa ile jeszcze można. Ludzie zacznijcie wreszcie czytać przepisy zanim się wypowieciehpx4000 pisze:mylisz sie:
udowodnić? nic - pokazuję tylko, że masz nikłą wiedzę w przeciwieństwie do kolegi, któremu zarzuciłeś brak znajomości przepsówhpx4000 pisze:Karekk: ale co ty chcesz udowodnić? Że mając przyczepę o DMC poniżej 750kg cały zespół może ważyć powyżej 4t? co to daje? Uważam że przepis który podałem lepiej odpowiada na pytanie kolegi. Bo jachtu, lawety nie pociągnie na „B”.
odpowiedź ja nie mnie to nie jest potrzebneJarekK pisze: pytanie pomocnicze: czy masz wbite w dowodzie "samochód terenowy"? zobacz może dokładniej na przepisyi warunki jakie musisz spełnić bo sądzę, że w dowodzie rej masz samochód osobowy a nie terenowy
Według przepisów takmariuszfila pisze:Vitara za wiele to pociągnąć nie może - 1450kg
PfyFergie pisze:Według przepisów takmariuszfila pisze:Vitara za wiele to pociągnąć nie może - 1450kgAle Rangera z błota wyciągnie: http://pl.youtube.com/watch?v=2X_y2Twfp4M
Po pierwsze nie ładnie używać takich określeń, bo ludzie mogą być wrażliwi na punkcie wybranych przez siebie pojazdów. Pisze się SsangYong - fakt, że dziwnie.galubap pisze:PfyMój rekord to Sang Yong (czy jak to gówno się pisze), jedyne 3 t. masy (podobno żeliwny blok silnika). Latał na kinetyku za Vitarą
alfik pisze:Po pierwsze nie ładnie używać takich określeń, bo ludzie mogą być wrażliwi na punkcie wybranych przez siebie pojazdów. Pisze się SsangYong - fakt, że dziwnie.galubap pisze:PfyMój rekord to Sang Yong (czy jak to gówno się pisze), jedyne 3 t. masy (podobno żeliwny blok silnika). Latał na kinetyku za Vitarą
Zajrzyj kolego do działu przepisy...dyjasm pisze:Witam!
Planuję zakup samochodu 4x4. Będę chciał nim ciągnąć ciężkie przyczepy (zazwyczaj łódki, czasem samochody min. 2 tony). Jaka ternówka może ciągnąć przyczepy w granicach masy od 2 nawet do 3 ton? Jeszcze jedno, chodzi mi o używane terenówki
Przeszukałem forum i nie znalazłem za dużo informacji
Do moderatorów: proszę o przeniesienie tematu, nie wiedziałem gdzie go umieścić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość