miejsca do jazdy w terenie za kase

chyba wiadomo o co chodzi....

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Eskapada

Re: miejsca do jazdy w terenie za kase

Post autor: Eskapada » ndz paź 04, 2009 7:31 pm

malagajoe pisze:
kuba84 pisze:to nie takie proste nie wystarczy miec tylko kawalek ziemi, jezeli tego nie zarejstrujesz to zaraz ci sie skarbowka do tylka dobierze, potem trzeba wykupic jakies ubezpieczenie bo jak sie wysypiesz na jego terenie i cos ci sie stanie to bedzie problem (tak mi sie wydaje, ale to tylko moje skromne zdanie :)21 )
kuba84 mozliwe.... lecz formalnosci(jesli zajedzie taka koniecznosc)zostawilbym na pozniej...Najpierw postaralbym sie znalesc miejsce :wink:
Weź pod uwagę dopłaty unijne. Dziś to około 800 zł do hektara. Wystarczy dwa razy do roku wykosić zielsko i masz 800 zł dopłaty do użytków zielonych. 20h x800 = 16.000 tys. zł tyle pieniędzy można ,, stracić’’ dzierżawić 20h kiepskiej jakości ziemi na tor off roadowy.
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

malagajoe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: malagajoe » ndz paź 04, 2009 7:48 pm

Eskapada pisze:
malagajoe pisze:
kuba84 pisze:to nie takie proste nie wystarczy miec tylko kawalek ziemi, jezeli tego nie zarejstrujesz to zaraz ci sie skarbowka do tylka dobierze, potem trzeba wykupic jakies ubezpieczenie bo jak sie wysypiesz na jego terenie i cos ci sie stanie to bedzie problem (tak mi sie wydaje, ale to tylko moje skromne zdanie :)21 )
kuba84 mozliwe.... lecz formalnosci(jesli zajedzie taka koniecznosc)zostawilbym na pozniej...Najpierw postaralbym sie znalesc miejsce :wink:
Weź pod uwagę dopłaty unijne. Dziś to około 800 zł do hektara. Wystarczy dwa razy do roku wykosić zielsko i masz 800 zł dopłaty do użytków zielonych. 20h x800 = 16.000 tys. zł tyle pieniędzy można ,, stracić’’ dzierżawić 20h kiepskiej jakości ziemi na tor off roadowy.
Nie znam sie na tym,ale jesli tak piszesz-to tak naprawde pozostaje tylko dogadanie wiec w grupie np4x4 wawa,4x4 wroclaw etc.Zrzutka po 1000pln rocznie x minimum 20 osob i podpisanie umowy uzyczenia,dzierazawy czy czego tam jeszcze sie z jakims wlascicielem ziemi .... oofKorz to tylko luzne dywagacje na temat i proba szukania rozwiazania....

ps.najlepiej gdyby znalesc kogos kto ma ziemie,sam jezdzi i lubi byc w grupie....przypuscmy ze facet nie lubi siedziec z zona w domu i ogladac tv:
a)ma pretext zeby wyjsc z domu
b)ma kase z udostepnienia ziemi
c)offRodowy fun
d)ma nowych kolegow(jesli jest fajnym gosciem) :wink:

Awatar użytkownika
kuba84

Post autor: kuba84 » ndz paź 04, 2009 8:35 pm

zapomnialem ze mozna wygrzebac pare pln-ow z uni :roll: . fajnych pomyslow cala masa ale na to trzeba znalezc czas no i oczywiscie checi :)21 . ja jak troche znajde to dlubie przy aucie albo jade gdzies poszalec oczywiscie na dziko :)21
SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz paź 04, 2009 9:09 pm

malagajoe pisze:
Nie znam sie na tym,ale jesli tak piszesz-to tak naprawde pozostaje tylko dogadanie wiec w grupie np4x4 wawa,4x4 wroclaw etc.Zrzutka po 1000pln rocznie x minimum 20 osob i podpisanie umowy uzyczenia,dzierazawy czy czego tam jeszcze sie z jakims wlascicielem ziemi .... oofKorz to tylko luzne dywagacje na temat i proba szukania rozwiazania....

ps.najlepiej gdyby znalesc kogos kto ma ziemie,sam jezdzi i lubi byc w grupie....przypuscmy ze facet nie lubi siedziec z zona w domu i ogladac tv:
a)ma pretext zeby wyjsc z domu
b)ma kase z udostepnienia ziemi
c)offRodowy fun
d)ma nowych kolegow(jesli jest fajnym gosciem) :wink:
Widać słychać i czuć że kiełbie we łbie :D naładowane pomysłami z dupy i prawie nie realne
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

malagajoe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: malagajoe » ndz paź 04, 2009 9:19 pm

klucz co za poziom wypowiedzi i znow na temat...
Eskapada moze wypowiesz sie teraz jak Ci sie podoba forma wypowiedzi klucza?bo wierze ze nie chodzi tylko o warszawke....

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz paź 04, 2009 9:24 pm

Klucz jest mistrzem ciętej riposty
puentuje zacnie, szybko i bez wazeliny
czyli w sumie nieźle

malagajoe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: malagajoe » ndz paź 04, 2009 9:28 pm

Mroczny pisze:Klucz jest mistrzem ciętej riposty
puentuje zacnie, szybko i bez wazeliny
czyli w sumie nieźle

riposty?ze niby co ripostowal?Moze,rozwin temat-chyba ze on sam da rade...choc watpie...

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz paź 04, 2009 9:29 pm

a znasz bajkę o mistrzu ciętej riposty? bo to jest Kluczem do zrozumienia

malagajoe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: malagajoe » ndz paź 04, 2009 9:32 pm

Mroczny pisze:a znasz bajkę o mistrzu ciętej riposty? bo to jest Kluczem do zrozumienia
nie,ale dam sobie spokoj bo to chyba nie moj poziom :roll: taaaaa.....

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz paź 04, 2009 10:08 pm

malagajoe pisze: nie moj poziom :roll: taaaaa.....
Nareszcie pojołeś :)2 a żeby urealnić swój pomysł poczytaj :
1 o dzialalnosci gospodarczej
2 o doplatach unijnych
3 ustawę podatkową
4 o podatku VAT
5 o chronie terenów zielonych
6 różnicę pomiędzy KRUZ a ZUS
7 zagospodarowanie przestrzenne i kształtowanie terenu
8 jeżeli chcesz wygrzebać bagienko większe niż 5 arów - prawo wodne i górnicze
iiiiiiiiiii zylion innych
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

malagajoe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: malagajoe » ndz paź 04, 2009 10:22 pm

klucz,rozumiem ze nie jezdzisz(i nie jezdzilbys) w miejscach ktore nie maja uregulowanych tych wszystkich stosunkow prawno-techniczno-srakich..... albo sie popisujesz....?

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz paź 04, 2009 10:36 pm

malagajoe pisze:klucz,rozumiem ze nie jezdzisz(i nie jezdzilbys) w miejscach ktore nie maja uregulowanych tych wszystkich stosunkow prawno-techniczno-srakich..... albo sie popisujesz....?
Tam gdzie jężdzę nikt nie czerpie z tego ŻADNYCH KORZYŚCI !! i tu nie chodzi o mnie tylko o " właściciela " określonego kawałka ziemi :wink: nawet studnie możesz sobie wykopać tylko do ściśle określonych parametrów jeżeli je przekroczysz już potrzebujesz co najmniej dwa zezwolenia.A zresztą kup parę hektarów, jak nie masz kasy weż kredyt , przystosuj i trzep kasiorę ile wlezie , a nie będziesz się chamów prosił i gotowe pomysły im posuwał

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn paź 05, 2009 6:31 am

otóż to

bo, w sumie, żeby otworzyć praktykę lekarską to też wystaczy jeden pokój, biurko, leżanka, kalnedarz z rutinoscorbinem i biały fartuch, nie?

Zablokowany

Wróć do „Jazda w terenie”