Jakie seryjne auto dobrze jeździ po wybojach?
Moderator: Mroczny
Re: Jakie seryjne auto dobrze jeździ po wybojach?
Audi A6 Allroad
2107 - żona jak się tym nauczyła, że nie trzeba omijać studzienek, zwalniać przed progami itd, to później w VW dwa razy zawiechę zmieniałem zanim się kapłem, że ona nadal ma przyzwyczajenia z ładzinki.
Blazer 99'
- MajkelNajt
- jestem tu nowy...
Fiat Cinquecento i każde inne ustrojstwo którego nie szkoda.
- ostrokolowo
Na szybkie szutry z wyjopami chyba najlepsze coś jak w poniższym linku:
http://www.youtube.com/watch?v=ABO_J08J ... re=related
Zawieszenie w tych pojazdach hopy łyka jak młody pelikan, wybiera dziury, kamienie, kamyczki, liście i pieniądze z bankomatu
Zawieszenie w tych pojazdach hopy łyka jak młody pelikan, wybiera dziury, kamienie, kamyczki, liście i pieniądze z bankomatu

Jest Vitara 
'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik

Oooostrokolowo pisze:Na szybkie szutry z wyjopami chyba najlepsze coś jak w poniższym linku:

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
- ostrokolowo
W zasadzie konstrukcja bazuje na mocnym V8 i zawieszeniu o dużym skoku reszta wg. własnych upodobańalfik pisze:Oooostrokolowo pisze:Na szybkie szutry z wyjopami chyba najlepsze coś jak w poniższym linku:
Zawieszenie w tych pojazdach hopy łyka jak młody pelikan, wybiera dziury, kamienie, kamyczki, liście i pieniądze z bankomatuO to mi chodziło. To kto to robi w wersji kombi
Jest Vitara 

TerranoI albo II na seryjnej zawieszce i małych kołach (ifs sie do czegos przydaje) tylko w tym drugim wieksze ET zeby sie nie przewrócił.
Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
Każde byle nie oktawia. Sąsiad 2x miskę zostawił na szutrówce
Palio fajnie dawało radę, całkiem spory prześwit

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
O, nie zgadzam się. Nowa, benzynowa octavia z pakietem na bezdroża chodzi po szutrach aż miło. Właśnie takiej terenówki szukam, która by tak tarkę wybierała. Jeno długi nachwalić trochę stresuje i w trudniejszych warunkach się nie nada. Teraz jednak, po remoncie zawieszenia w Kyronie można zamknąć ten temat.Piotrul pisze:Każde byle nie oktawia. Sąsiad 2x miskę zostawił na szutrówce![]()
Ostatnio zmieniony czw sie 30, 2012 5:55 pm przez alfik, łącznie zmieniany 1 raz.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Jeżdżę często po takim terenie, bo mam tak drogę z pracy i do pracy. Bardzo dobrze mi się sprawdzały Hiluxe. Jeździłem rocznikami 1989, 1995 i 2004. Szczególnie ten ostatni miło wspominam.alfik pisze:Najczęstrzy rodzaj "terenu" z którym się muszę zmagać to polna, albo szutrowa droga z wybojami lub tarką. Żaden hardcore, osobówką można jechać - ale trzaba powoli. I tu pytanie - jakie seryjne, nie stare auto (max 10 lat) dobrze jeździ w takich warunkach - dobrze, to znaczy ładnie wybiera dziury, daje się pewnie prowadzić i jechać szybko oraz nie rozpada się od takiej eksploatacji. Mój kyron na fabrycznym zawiasie za bardzo dobijał, na Dobinsonie trochę zbyt skacze - spotkałem już osobówki, które mogły jechać szybciej. A może nie inne auto, tylko inny zawias?
http://www.youtube.com/watch?v=bMnid_XFQBc
O dziwo Suzuki Jimny mimo sztywnych mostów, też całkiem znośnie wybiera i żwawo pokonuje takie drogi
Suzuki Jimny 1,3, dawniej Hilux D4D 2004, VW Taro 2,4 D, Niva, Gaz 69
alfik pisze:O, nie zgadzam się. Nowa, benzynowa octavia z pakietem na bezdroża chodzi po szutrach aż miło. Właśnie takiej terenowym szukam, która by tak trawkę wybierała.Piotrul pisze:Każde byle nie oktawia. Sąsiad 2x miskę zostawił na szutrówce![]()
no to octa II scout z 4x4
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban