Jakie autko na początek.
Moderator: Mroczny
- kulkagsx1200
Re: Jakie autko na początek.
xj jest zajebisty , za 10kzl spokojnie sie cos znajdzie
jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Koszty utrzymania takiego XJ to chyba przewyższają wartość zakupu i są nie porównywalne chyba z kosztami np vitary.
Widzę , że jednak gdzieś tam w duszy zdecydowałeś tylko szukasz poparcia.
Powiem tak : bierz Vitare

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
- kulkagsx1200
tak , bierz vitare
bedziesz mial taniej 

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

- rafale_23
-
- Kontaktowanie:
Nie koniecznie...zagazowany jeep spali mniej zł niz witara na benzynie...
a koszty napraw?to też nie wiem czy suzi jest znacznie tańsza...
Ja bym witary nie wziął ze wzgledu na gabaryty...z tyłu praktycznie nie ma miejsca na nogi...i bagaznika tez nie ma...jedyny plus to zdejmowany dach(nie w kazdej)
kup co uwazasz...wszystko bedzie git
a koszty napraw?to też nie wiem czy suzi jest znacznie tańsza...
Ja bym witary nie wziął ze wzgledu na gabaryty...z tyłu praktycznie nie ma miejsca na nogi...i bagaznika tez nie ma...jedyny plus to zdejmowany dach(nie w kazdej)
kup co uwazasz...wszystko bedzie git
Nissan Patrol Y61 2,8 Long Off Road
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzca!
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
W tym rzecz, że nie siedzę w temacie i nie znam kosztów jakie mogą być z utrzymaniem takiego autka. Czytam i z tego co do tej pory dowiedziałem się to vitara chyba najtańsza w zakupie i utrzymaniu. XJ jak widzę fajny tylko jak silnik ma 4.0 cm3 to spalanie na poziomie 30 litrów pewno.pojara90 pisze:Widzę , że jednak gdzieś tam w duszy zdecydowałeś tylko szukasz poparcia.
A nie mówiłem że najlepsza fabia sdi.
Pali 4 litry ropy.
Lifta zrobić i ...

Pali 4 litry ropy.
Lifta zrobić i ...

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- kulkagsx1200
taaak , 4.0 spala 30 , 5.2 pewnie 40 a 5.9 to juz 59
7lat jezdze jeepem , nie jestem zamozny ,stac mnie wlasnie ze wzgledu na to ze nie jest awaryjne ,a czesci sa tanie jak barszcz . spalanie 16-18 l lpg jest calkiem do przyjecia , no i komfort , nie ma porownania
zostaje jeszcze prostota konstrukcji i fajny ukl napedowy , 4.0 zreduktorem 242 i niezawodna asb
. no i zaleta jaka jest blacha , kupisz niebitego to nie zgnije tak szybko jak porownywalne japonskie z tamtych ,zreszta i z tych lat tez 

7lat jezdze jeepem , nie jestem zamozny ,stac mnie wlasnie ze wzgledu na to ze nie jest awaryjne ,a czesci sa tanie jak barszcz . spalanie 16-18 l lpg jest calkiem do przyjecia , no i komfort , nie ma porownania

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Vitara to bym sie radzil przejechac najpierw. Trzesie, nie ma miejsca, nie ma bagaznika itd..
z tym niegniciem xj'a bym sie nie rozpedzal. Gnije. MImo,ze wypadku nie bylo to progi znikaja w oczach, w kilku innych miejscach tez pomimo tego,ze lakier orginalny i bite nie bylo. Dla przykladu powypadkowy i oszpachlowany i pomalowany y61 gnije wedlug mnie mniej.
Do xj'ta czesci to na wage praktycznie.
Kontrukcja prosta i bez udziwnienien na sile jak w lr
z tym niegniciem xj'a bym sie nie rozpedzal. Gnije. MImo,ze wypadku nie bylo to progi znikaja w oczach, w kilku innych miejscach tez pomimo tego,ze lakier orginalny i bite nie bylo. Dla przykladu powypadkowy i oszpachlowany i pomalowany y61 gnije wedlug mnie mniej.
Do xj'ta czesci to na wage praktycznie.

Kontrukcja prosta i bez udziwnienien na sile jak w lr
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Polecam http://suzuki.info.pl/ i tamto forumLee38 pisze:W tym rzecz, że nie siedzę w temacie i nie znam kosztów jakie mogą być z utrzymaniem takiego autka. Czytam i z tego co do tej pory dowiedziałem się to vitara chyba najtańsza w zakupie i utrzymaniu. XJ jak widzę fajny tylko jak silnik ma 4.0 cm3 to spalanie na poziomie 30 litrów pewno.pojara90 pisze:Widzę , że jednak gdzieś tam w duszy zdecydowałeś tylko szukasz poparcia.

Miałem ufoka czyli vitarę w innej budzie- koszty utrzymania porównywalne z osobówkami

Jimny 

To tera sie pochwal co z nia zrobiles 

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Nie może ponieważ porzucenie auta w rowie jest nielegalneWojtek_W pisze:To tera sie pochwal co z nia zrobiles

testowałem twardość rowuAdamo pisze:Nie może ponieważ porzucenie auta w rowie jest nielegalneWojtek_W pisze:To tera sie pochwal co z nia zrobiles

Jimny 

no i jesteśmy w punkcie wyjścia tz. dalej "zielony" w temacie która terenówka. Może wyrwał by RAV 4 z pierwszych lat produkcji, chyba to nie gnije?
Może i nie gnije, ale terenówką też ciężko to nazwaćLee38 pisze:no i jesteśmy w punkcie wyjścia tz. dalej "zielony" w temacie która terenówka. Może wyrwał by RAV 4 z pierwszych lat produkcji, chyba to nie gnije?

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Pajero to teraz jedna z tańszych w zakupie i eksploatacji opcji
Szkoda, że się biodegraduje w tempie, które widać gołym okiem jak się człowiek na fajkę zatrzyma i kontempluje rzeczywistość

Szkoda, że się biodegraduje w tempie, które widać gołym okiem jak się człowiek na fajkę zatrzyma i kontempluje rzeczywistość

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Zaczynałem od Pajero jedynki 2.5td intercooler rocznik 90 już na sprężynce i bardzo miło wspominam tamten czas 
Też byłem zielony, poprostu podobała mi się bryła tego auta. Póżniej się zaczęło
i szukając pomocy trafiłem tutaj.

Też byłem zielony, poprostu podobała mi się bryła tego auta. Póżniej się zaczęło

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
Sam musisz zdecydować, pojeździć kilkoma i zobaczyć co odpowiada Tobie pod względem gabarytów, spalania, komfortu, części itp. potem szukać, szukać, szukać...
Galloper LWB - turysta
- alibia1112
suzi4WD pisze:Apetyt rośnie w miarę jedzenia oraz odsuwania rodziny od talerza.
To drugie to kolej rzeczy tego pierwszego.
To było dobre

W tym rzecz, że nie siedzę w temacie i nie znam kosztów jakie mogą być z utrzymaniem takiego autka.
Jeżeli masz osobówkę, to te koszty przemnóż X 2, może X 3, a jak będziesz dzielny w terenie to nawet X 4

Ostatnio zmieniony czw lut 21, 2013 11:09 pm przez alibia1112, łącznie zmieniany 1 raz.
CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
- kulkagsx1200
tak , moze z 5x tyle co osobowy
pierdolita hipolita

pierdolita hipolita

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

- rafale_23
-
- Kontaktowanie:
nie no racja...jak ktoś ma stara zmeczona terenówke i jeszcze w terenie cały czas dzida bez rozumu a do tego w garazu stoi nowa BMW to może by nawet 7 razy drożej...hehe tego nie da sie tak policzyc...
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
- kulkagsx1200
jezdze na codzien grandemz lpg , nie uzywam w terenie , duzo ludzi tak wlasnie chce uzytkowac swoje przyszle auto , nie kosztuje mnie wiecej jak uzytkowanie normalnego plaskacza z silnikiem 1.8 w benzynie
tu jest podobnie ja na forum motocyklowych , ktos napisze ze chce moto do jazdy na codzien , a za chwile doradza sie mu torowke w wersji open
sami qwa miszczowie
tu jest podobnie ja na forum motocyklowych , ktos napisze ze chce moto do jazdy na codzien , a za chwile doradza sie mu torowke w wersji open

sami qwa miszczowie

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

- rafale_23
-
- Kontaktowanie:
kulkagsx1200 pisze:jezdze na codzien grandemz lpg , nie uzywam w terenie , duzo ludzi tak wlasnie chce uzytkowac swoje przyszle auto , nie kosztuje mnie wiecej jak uzytkowanie normalnego plaskacza z silnikiem 1.8 w benzynie
tu jest podobnie ja na forum motocyklowych , ktos napisze ze chce moto do jazdy na codzien , a za chwile doradza sie mu torowke w wersji open![]()
sami qwa miszczowie
racja

Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
- alibia1112
rafale_23 pisze:kulkagsx1200 pisze:jezdze na codzien grandemz lpg , nie uzywam w terenie , duzo ludzi tak wlasnie chce uzytkowac swoje przyszle auto , nie kosztuje mnie wiecej jak uzytkowanie normalnego plaskacza z silnikiem 1.8 w benzynie
tu jest podobnie ja na forum motocyklowych , ktos napisze ze chce moto do jazdy na codzien , a za chwile doradza sie mu torowke w wersji open![]()
sami qwa miszczowie
racja![]()
![]()
![]()
Terenówkę wykorzystuje się zgodnie z jej przeznaczeniem, a wtedy koszty gwałtownie rosną.
Paliwo, opony popsute części i tunning,
Z jazdą po czarnym to się mogę zgodzić, ale tylko na podtlenku zasilanym

CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było