www.automat.pl

vademecum można sobie poczytać na ten przykład...

albo forum

i jesli korzystacie z wiedzy, to wpiszcie się Olczakowi - będzie mu miło

Moderator: Mroczny
odświeżę lekko temat ...gkozi pisze:(...) bo są ponoć jakieś problemy ze zbyt szybkim wrzuceniem wysokiego biegu ewentualnie zbyt szybkim zredukowaniem kiedy samochód jakoś by dociągnął do szczytu a tu jak na złość ...
(...)
Rhodos pisze:nie on własnie rusza z 2 i na tym pozostaje, bo po to jest ten bieg aby można było na sliskim ruszycbilans pisze:zapinam 2 on rusza z pierwszego i przełancza na 2 i na tym bieg. zostaje.
Przy tempomacie trzeba pamietac przynajmniej o jednym:pol pisze:
na tempomatach to ja sie nieznam, ale na sliskim powinno sie
startowac z jak najwyzszego biegu zeby kola sie nie slizgaly,
u mnie tak jest na 2
Zapewne chodzi o to, ze po zdjeciu nogi z gazu (na D) nie ma hamowania silnikiem, a obroty spadaja do jalowych. Mozna to porownac do wrzucenia luzu w manualu (praktycznie - nie technicznie)czesław&jarząbek pisze:i jeszcze chciałem dodać że automat nigdy nie wyrzuca na luz!
jeżeli kiedyś tak ci zrobi będzie to oznaczało że właśnie wybuchł
Żałuj...Wojtek_K pisze:Boże wielkie ci dzięki żeś mnie od automata uchronił ...
I znowu vetoWojtek_K pisze:biorąc procentowy udział automatów i manual w autach terenowych i ich awaryjność to jednak automaty sa bardziej awaryjne
i tu sie mylisz... tak samo mozna rozbujac jak i manuala...mateusz_kna pisze:(...) Manualem da sie chociaz auto "rozbujac" (jedyna chyba metoda na lod i snieg) a w automacie to juz tylko linka i pomoc innych :/
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość