Kupno pierwszego samochodu do offroadu
Moderator: Mroczny
Re: Kupno pierwszego samochodu do offroadu
Rozmawiałem kiedys z kumplem, który zaproponował 20 tys na poczatek, mysle ze to troche duzo zwłaszcza ze kupił jakiegoś małego gżdyla jak suzuki jimmy, ale chyba nie przeznaczył całego budzetu na te zabawe.
Ja jeździłem z grupą offroadową spartan ast na poczatek z po terenach w poblizu krakowa a takze byłem na jednym wypadzie w tatrach. Jeśli chodzi o auta ktore zaobserwowałem ze sie sprawdzaja w offroadzie to na pewno Jeep Cherokee WJ, Nissan Patrol (Y61). Gdybym teraz miał jescze kupować nowe auto do off roadu to pomyslałbym o Isuzu Trooper
- Damian
-
- Kontaktowanie:

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
I co tak galy wybaluszasz, po prostu tego wszystkiego nie wiedziales i Ci glupio.

Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- majsternak
- jestem tu nowy...
znaczy... to nie są dobre auta czy jak? pomijajac to ze kolega pisze o tym, co sie sprawdza po jednym wypadzie
ja jakis czas temu wyszedłem z założenia że po prostu kupie co sie nadarzy. Noi i znajomy sprzedawał Frontere, a po przekopaniu forum pomyslalem ze to nie jest zly pomysl. Wcześniej miałem propozycje kupna Samuraia ale przegapiłe m:/ i w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłęm ale to ocenię za parę miesięcy/lat

frontera to fajne auto jak masz ograniczony budżet. Gdybym mial 10-12k to bym sie zastanowil. ale jesli masz 20 to zastanow sie nad czyms lepszym. zreszta przejrzales temat to wiesz. ale jak znajomy zaufany to moze i frontera cie czyms fajnym zaskoczy.
edit: aaa Ty już kupiłes. No to powodzenia! daj znać później jak sie sprawuje
edit: aaa Ty już kupiłes. No to powodzenia! daj znać później jak sie sprawuje
- Marek D.
-
nie ma złych aut ale są ujowi kierowcy. Mi najwięcej radości dała niva. wygrałem nią trzy pucharki w przeprawówkach, objechałem Polskę, poznałem zajebistych ludzi i nawet ojcem zostałem .... chrzestnymmajsternak pisze:znaczy... to nie są dobre auta czy jak? ...

Patrola miał sąsiad ale jeździł nim tylko do lidla. Zawsze mnie bolało patrzeć na to jak się marnowałprowakaz pisze:Ja jeździłem z grupą offroadową spartan ast na poczatek z po terenach w poblizu krakowa a takze byłem na jednym wypadzie w tatrach. Jeśli chodzi o auta ktore zaobserwowałem ze sie sprawdzaja w offroadzie to na pewno Jeep Cherokee WJ, Nissan Patrol (Y61). Gdybym teraz miał jescze kupować nowe auto do off roadu to pomyslałbym o Isuzu Trooper

- majsternak
- jestem tu nowy...
słyszałem też o tym dużo dobrego nie tyle ze strony technicznej co ze względu na klimat i tanie (częsteMarek D. pisze:nie ma złych aut ale są ujowi kierowcy. Mi najwięcej radości dała niva. wygrałem nią trzy pucharki w przeprawówkach, objechałem Polskę, poznałem zajebistych ludzi i nawet ojcem zostałem .... chrzestnymmajsternak pisze:znaczy... to nie są dobre auta czy jak? ...a samogonu przy jej naprawach wypiłem więcej niż niejeden paliwa spalił

to spróbuj, niezapomniane przeżycie
Wsiadłem RAZ do nivy, przejechaliśmy sto metrów, serio. Nie chciało mi się wierzyć, spłakaliśmy się z kumplem zupełnie. Ale przynajmniej do garażu nie było daleko

nie gadaj, to co się zepsuło wtedy? różne słyszałem rózne historie o nivkach więc w sumie nie ma w tym nic dziwnego
a przynajmniej jestem w stanie w to uwierzyć

to było parę lat temu, ale chyba coś z amortyzatorami, bo kolega wcześniej kombinował przy nich. I zarzucało nami tak śmiesznie na bok jakoś. To nie była poważna usterka z tego co pamiętam, ale nadal to moje jedyne wspomnienie z nivą