Kupno pierwszego samochodu do offroadu

chyba wiadomo o co chodzi....

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
tymon-80
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Kupno pierwszego samochodu do offroadu

Post autor: tymon-80 » pt cze 24, 2016 4:00 pm

Rozmawiałem kiedys z kumplem, który zaproponował 20 tys na poczatek, mysle ze to troche duzo zwłaszcza ze kupił jakiegoś małego gżdyla jak suzuki jimmy, ale chyba nie przeznaczył całego budzetu na te zabawe.

prowakaz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: prowakaz » pn cze 27, 2016 9:22 pm

Ja jeździłem z grupą offroadową spartan ast na poczatek z po terenach w poblizu krakowa a takze byłem na jednym wypadzie w tatrach. Jeśli chodzi o auta ktore zaobserwowałem ze sie sprawdzaja w offroadzie to na pewno Jeep Cherokee WJ, Nissan Patrol (Y61). Gdybym teraz miał jescze kupować nowe auto do off roadu to pomyslałbym o Isuzu Trooper

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt cze 28, 2016 11:41 am

:o
:)21
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » wt cze 28, 2016 3:33 pm

I co tak galy wybaluszasz, po prostu tego wszystkiego nie wiedziales i Ci glupio.
:D
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
majsternak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: majsternak » pn sie 22, 2016 10:43 am

znaczy... to nie są dobre auta czy jak? pomijajac to ze kolega pisze o tym, co sie sprawdza po jednym wypadzie :P ja jakis czas temu wyszedłem z założenia że po prostu kupie co sie nadarzy. Noi i znajomy sprzedawał Frontere, a po przekopaniu forum pomyslalem ze to nie jest zly pomysl. Wcześniej miałem propozycje kupna Samuraia ale przegapiłe m:/ i w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłęm ale to ocenię za parę miesięcy/lat

Awatar użytkownika
chorzak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: chorzak » pn sie 22, 2016 11:16 am

frontera to fajne auto jak masz ograniczony budżet. Gdybym mial 10-12k to bym sie zastanowil. ale jesli masz 20 to zastanow sie nad czyms lepszym. zreszta przejrzales temat to wiesz. ale jak znajomy zaufany to moze i frontera cie czyms fajnym zaskoczy.

edit: aaa Ty już kupiłes. No to powodzenia! daj znać później jak sie sprawuje

Awatar użytkownika
Marek D.

Post autor: Marek D. » pn sie 29, 2016 12:56 pm

majsternak pisze:znaczy... to nie są dobre auta czy jak? ...
nie ma złych aut ale są ujowi kierowcy. Mi najwięcej radości dała niva. wygrałem nią trzy pucharki w przeprawówkach, objechałem Polskę, poznałem zajebistych ludzi i nawet ojcem zostałem .... chrzestnym :)11 a samogonu przy jej naprawach wypiłem więcej niż niejeden paliwa spalił :wink:
Niva 2,1TD koniec pieszczot
Monterey 3,1TD
www.podlasie4x4.pl

Awatar użytkownika
Beuno
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Beuno » czw wrz 15, 2016 8:30 am

prowakaz pisze:Ja jeździłem z grupą offroadową spartan ast na poczatek z po terenach w poblizu krakowa a takze byłem na jednym wypadzie w tatrach. Jeśli chodzi o auta ktore zaobserwowałem ze sie sprawdzaja w offroadzie to na pewno Jeep Cherokee WJ, Nissan Patrol (Y61). Gdybym teraz miał jescze kupować nowe auto do off roadu to pomyslałbym o Isuzu Trooper
Patrola miał sąsiad ale jeździł nim tylko do lidla. Zawsze mnie bolało patrzeć na to jak się marnował :D

Awatar użytkownika
majsternak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: majsternak » pn wrz 19, 2016 8:43 am

Marek D. pisze:
majsternak pisze:znaczy... to nie są dobre auta czy jak? ...
nie ma złych aut ale są ujowi kierowcy. Mi najwięcej radości dała niva. wygrałem nią trzy pucharki w przeprawówkach, objechałem Polskę, poznałem zajebistych ludzi i nawet ojcem zostałem .... chrzestnym :)11 a samogonu przy jej naprawach wypiłem więcej niż niejeden paliwa spalił :wink:
słyszałem też o tym dużo dobrego nie tyle ze strony technicznej co ze względu na klimat i tanie (częste :P) naprawy. Ale jeszcze nie miałem okazji się przejechać.

Awatar użytkownika
chorzak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: chorzak » czw paź 20, 2016 8:06 am

to spróbuj, niezapomniane przeżycie :D Wsiadłem RAZ do nivy, przejechaliśmy sto metrów, serio. Nie chciało mi się wierzyć, spłakaliśmy się z kumplem zupełnie. Ale przynajmniej do garażu nie było daleko

Awatar użytkownika
disaster
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: disaster » pt paź 21, 2016 9:48 am

nie gadaj, to co się zepsuło wtedy? różne słyszałem rózne historie o nivkach więc w sumie nie ma w tym nic dziwnego :D a przynajmniej jestem w stanie w to uwierzyć

Awatar użytkownika
chorzak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: chorzak » śr paź 26, 2016 11:42 am

to było parę lat temu, ale chyba coś z amortyzatorami, bo kolega wcześniej kombinował przy nich. I zarzucało nami tak śmiesznie na bok jakoś. To nie była poważna usterka z tego co pamiętam, ale nadal to moje jedyne wspomnienie z nivą

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jazda w terenie”