szkoły off road
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
szkoły off road
Witam mam pytanko czy są jakieś szkoły jazdy offroad ale bez takich opraw typu weekend gdzieś w górach, ale strikte nauka jazdy samochodem w terenie. Jestem ze śląska także najlepiej gdzieś w pobliżu.
Mimo tego co piszesz, to najlepsza szkoła to wyjazd z doświadczonymi kolegami w teren.
Niekoniecznie na weekend w gory. Na Slasku duzo osob jezdzi, miejsca do jazdy te fajne, wystarczy na kilka godzin pojechac z kolegami, popatrzec jak oni pokonuja przeszkody, jak utkniesz to pomoga wyjechac itd.
W miare cwiczenia poznajesz mozliwosci auta, jego zachowanie, poza tym uczysz sie odczytywac teren i kombinowac jak najwygodniej i najbezpieczniej pokonac przeszkody.
Mozesz sie spodziewac zaskoczenia - to co laikowi wydaje sie nieprzejezdne (i jadac sam by zrezygnowal z przejazdu) - okazuje sie mozliwe do przejechania.
A jakas szkola moze byc swoja droga.
Ale adresow nie znam
Niekoniecznie na weekend w gory. Na Slasku duzo osob jezdzi, miejsca do jazdy te fajne, wystarczy na kilka godzin pojechac z kolegami, popatrzec jak oni pokonuja przeszkody, jak utkniesz to pomoga wyjechac itd.
W miare cwiczenia poznajesz mozliwosci auta, jego zachowanie, poza tym uczysz sie odczytywac teren i kombinowac jak najwygodniej i najbezpieczniej pokonac przeszkody.
Mozesz sie spodziewac zaskoczenia - to co laikowi wydaje sie nieprzejezdne (i jadac sam by zrezygnowal z przejazdu) - okazuje sie mozliwe do przejechania.
A jakas szkola moze byc swoja droga.
Ale adresow nie znam

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- Krzysztof O.
- jestem tu nowy...
szkoły
Można się umówić w szefem firmy spod strony www.lowisko.pl
Pasjonat off-road. Może udzielić lekcji - na godzinki.
Pasjonat off-road. Może udzielić lekcji - na godzinki.
W mysl starego góralskiego przysłowia
"jak się nie wywrócis, to sie nie naucys"
czyli olej szkołe
Ja też jestem początkujący, ale poznałęm pare osób z okolicy (też sląsk) i albo zabieram się z nimi w trudniejszy teren albo samemu. Ale jak nie masz wyciągarki to może się to źle skończyć.
Jakbyś miał kiedyś ochotę to daj znać na priva to możemy coś pojeździć.
"jak się nie wywrócis, to sie nie naucys"
czyli olej szkołe

Ja też jestem początkujący, ale poznałęm pare osób z okolicy (też sląsk) i albo zabieram się z nimi w trudniejszy teren albo samemu. Ale jak nie masz wyciągarki to może się to źle skończyć.
Jakbyś miał kiedyś ochotę to daj znać na priva to możemy coś pojeździć.
dętki sucks! a dotacja z Funduszu Pracy vivat!
Niedoświadczeni nie mają co ruszać - szczególnie w śląskie błotniste lasy.
My w drugi dzień po zwiezieniu fury z gebelsowa tak się zapędziliśmy do lasu że jedynym wyjściem była wyciągarka. Podpinaliśmy się 3 razy. Ale się udało. Cieszyliśmy się jak dzieci że kupiliśmy akurat takiego syfa co ma wyciąg. No i już mamy nauczkę - wpierw zbadaj teren a później się w niego pakuj.
A, i doświadczyliśmy jeszcze na własnej skórze prawdziwości powiedzenia
"Przedwczesny zakup wyciągarki gwarantuje niedorozwój procesów myślowych kierowcy"
My w drugi dzień po zwiezieniu fury z gebelsowa tak się zapędziliśmy do lasu że jedynym wyjściem była wyciągarka. Podpinaliśmy się 3 razy. Ale się udało. Cieszyliśmy się jak dzieci że kupiliśmy akurat takiego syfa co ma wyciąg. No i już mamy nauczkę - wpierw zbadaj teren a później się w niego pakuj.
A, i doświadczyliśmy jeszcze na własnej skórze prawdziwości powiedzenia
"Przedwczesny zakup wyciągarki gwarantuje niedorozwój procesów myślowych kierowcy"

dętki sucks! a dotacja z Funduszu Pracy vivat!
- blizzard
- Kontaktowanie:
Witaj,
pod Wawą zawsze się coś w weekendy dzieje, więcej możesz znaleźć na forum regionalnym, czasem na Suzuki.
Pozdrawiam

pod Wawą zawsze się coś w weekendy dzieje, więcej możesz znaleźć na forum regionalnym, czasem na Suzuki.
Pozdrawiam

był Jimny, jest KZJ95
KLUB SUZUKI
KLUB SUZUKI
- JackY61
- Kontaktowanie:
Wiechu, jezdzic to sie da. Jedyny mankament jazdy samemu bez wyciagary taki, ze godzinny wyjazd moze skonczyc sie po dwunastuWiechu pisze: łoł, to jakaś nowość,
mówisz, że już takie czasy, że bez wyciągary nie ma co sie w teren ruszać ?![]()

Aczkolwiek to nawet bardzo dobra motywacja, bo jak wszyscy wiemy wyciagarka oglupia...
Chyba wszyscy zaczynalismy bez niej.
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Zdaje się, że tu się coś dzieje w temacie...
http://www.bezkres.com/pkwtvi.htm
http://www.bezkres.com/pkwtvi.htm
GG: 483578, V6 3500 24V DOHC, 1996
Pajero Owners Club Polska
Pajero Owners Club Polska
- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
A po co będziesz kogoś prosić???????Montana pisze:Super! To chyba zapukam do Gazfanasla66 pisze:Znając życie to chętni się do pomocy znajdą. Jak ładnie Gazfana poprosisz to dopuści Cie do regionu.i poproszę. Dzięki!
P.S. Ale dzisiaj ładnego terrano oglądałam...Już mi się marzy
Reszta chłopów wara

Wiesz gdzie wiesz jak i z kim, a cierpliwoeść twoją znam. byle reszta wytrzymała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vitara Long i Mercedes Wolf GD240 
KLR 600 1985 (nowy)

KLR 600 1985 (nowy)

- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
A do jakiego regionu dopuszcza????sla66 pisze:Znając życie to chętni się do pomocy znajdą. Jak ładnie Gazfana poprosisz to dopuści Cie do regionu.
Moze ja się zgłosze, a potem ja dopuszcze go do swojego regionu.
Kurna regiony sobie warszawka wymyśliła

KLR 600 1985 (nowy)

KLR 600 1985 (nowy)

Rzeźnik z Jakubowa pisze:A do jakiego regionu dopuszcza????sla66 pisze:Znając życie to chętni się do pomocy znajdą. Jak ładnie Gazfana poprosisz to dopuści Cie do regionu.
Kurna regiony sobie warszawka wymyśliła

Ale o co chodzi?
Koleżanka 'Montana' ma w profilu Warszawa, a Gazfan dopuszcza (bez skojarzeń

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
Jazda w terenie
A ja już myślałam,że Rzeźnik się nawrócił i warszawkę polubiłKostuch pisze:Rzeźnik z Jakubowa pisze:A do jakiego regionu dopuszcza????sla66 pisze:Znając życie to chętni się do pomocy znajdą. Jak ładnie Gazfana poprosisz to dopuści Cie do regionu.
Kurna regiony sobie warszawka wymyśliła![]()
Ale o co chodzi?
Koleżanka 'Montana' ma w profilu Warszawa, a Gazfan dopuszcza (bez skojarzeń) do warszawa4x4...

- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
Re: Jazda w terenie
A ja już myślałam,że Rzeźnik się nawrócił i warszawkę polubił
[/quote]
A my moja droga porozmawiamy o tym indywidualnie

A my moja droga porozmawiamy o tym indywidualnie

KLR 600 1985 (nowy)

KLR 600 1985 (nowy)