A moze tak potaplac sie quadami....

chyba wiadomo o co chodzi....

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

A moze tak potaplac sie quadami....

Post autor: JackY61 » pn mar 05, 2007 7:08 pm

Witam,
no i zakupilem sobie Grizzlego 700 celem topienia go (i siebie) w wodzie i blocie. Jezdzi ktos na czyms takim z tutejszych bywalcow ?

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » pn mar 05, 2007 7:25 pm

Powinszować, dobry wybór ;)

Mam w G660 a za tydzień dojdzie G700 do kolekcji :D żeby z połówką mozna było sobie czasem 'lajtowo' polatać :D
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » pn mar 05, 2007 7:36 pm

oooo....
a to ja tak przy okazji zapytam - bo moje doswiadczenie w ATV jest raczej nikle....
Czy takim "seryjnym" mozna bezpiecznie wyjechac w hardcorowy teren czy nalezy cos w nim pozmieniac, dosprzecic zeby sie to to nie rozlecialo po paru kilometrach?
Zakupilem odrazu maxxisy Big Horn no i warna 2500 ale mysle o jakis dodatkowcyh oslonach itp ?

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » pn mar 05, 2007 7:44 pm

Z powodu zaróno maxxisów jak i warna 2500 najszczersze kondolencje

opony wyrzucisz po pierwszym wyjeździe
na wyciągarkę będziesz klął po drugim ;) jak zobaczysz co droższa o 200 złotych 3.0ci albo rt30 potrafią

Seryjnym G660 - wygrałem w extremie w ub. roku jedną rundę pucharu yamaha, prawie seryjnym (bo zmieniłem opony) opyciłem pudło na dwóch rundach pucharu enduro, na kolejnej rundzie yamahy wyjeździłem drugie i jeszcze na jakimś cross country też drugie :)

A z modyfikacji to tylko winch (też 2500 Warna) i w polowie sezonu oponki Maxxis AllTrak 25", zadnych tam kombinacji z dyszami, filtrami, wydechami, itd itp...

G700 jest bardzo miłym quadem, z rzeczy ktore bym na twoim miejscu szybko założył to osłony aluminiowe podwozia - Ricochet , cena brutto ok. 2170zł. Poza tym reszte już masz - oponki i wyciągarka robić będą, bo co mają nie robić, ale za jakiś czas zmienisz (jak masz opcje zwrotu bez 'kary' to oddaj i kup w to miejsce ITP MudLite XL 25 albo 26" , bedziesz bardziej zadowolony niż z BigHornów, no i winde wymień na 3.0ci albo na rt30 (bo xt30 jeszcze nie ma)

a wogole to zadzwoń do mnie to ci wyjaśnie co i jak :)
Krzysiek

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » pn mar 05, 2007 7:53 pm

No to zes mnie zmartwil :D ale spoko, wygrywac enduro nie mam zamiaru, moze te 2500 bedzie robic przez jakis czas
A jeszcze jedno. Patrze na tych sexownych panow w tych "sexownych" ciuszkach i mysle... "w morde, ale sie poprzebierali"
Z drugiej strony czytam ze tak... buty konieczne bo sie nogi lamia - ale jak na nie patrze to wydaje mi sie, ze chodzic to w tym sie musi jak w butach narciarskich
pozniej jakies kurtki spodnie za minimum 1000pln - nie zebym skapil, ale czy to wszystko konieczne ? zwykle M65 (us army) nie dadza rady ?
No tylko z kaskiem i rekawiczkami nie polemisuje bo nawet mi sie wydaja miec sens :D

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » pn mar 05, 2007 8:13 pm

heh, o tym nie pomyslalem ;) to sie powinno miec przed zakupem quada

buty - kilka szkół, jeden woli motocrossy, drugi jak ja woli wojskowe wzmacniane w roznych miejscach (minus to nieosłonięta łydka)

fajne buty są http://www.quady.eu/upload/cennik_131.jpg
oglądałem i wyglądają na wodoszczelne prawie do szczytu
no i mają bieżnik solidny w przeciwieństwie do zwykłych motocrossów

KONIECZNIE kup sobie buzer - choćby najtańszą utikę , wpisz buzer utika i za 250zł na allegro zdobędziesz

nakolanniki - lepiej mieć niż nie mieć, koszt ok. 200zł, fajne są Fly, z metalowymi zawiaskami, tez na allegro znajdziesz

Kurtka i spodnie... mozna kupić Ridera komplecik, z podpinkami, raczej nie jest oddychający, ale ciepły i umiarkowanie nieprzewiewny (jak tydzien temu było -20 na zawodac to przewiało ociupinke przy 100kmh na asfalcie ;), cena za kurtke i spodnie ok. 700zł, nie pamietam dokladnie. Moze parenascie zł mniej.

Kask - tego nie trzeba mam nadzieje tłumaczyc :) Kupuj taki ktory ma certyfikacik dopuszczenia do sportów, tak na wszelki wypadek jak bys kiedys jednak wystartwał ;)

Gogle - kup takie ktore mają wymienialną szybkę przednią ;) Szybko sie rysują szybki, gogle kosztują 200zł, a potem szybka do nich ok. 50zł, wiec starczają na dłużej :)

Noo... chyba wszystko :)
Krzysiek

Awatar użytkownika
liverpool
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: liverpool » wt mar 06, 2007 7:05 pm

Witam.
Chłopaki chciałbym kupic quada. Zrobiłem rozeznanie u sprzedawców i co telefon to ciekawa teoria. Ten quad mialby być nie starszy jak 2006 rok.
Z ofert jakie dostałem na nowe to polaris hawkey poj. 300 za 21000 nowy (2006) i honda trx 500 nowa -2006- za 29 000. Jeżeli możecie poradzić to byłbym wdzięczny.

A może macie inne ciekawe propozycje.

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » wt mar 06, 2007 7:43 pm

moze znajdzie sie cos

tylko bys sie musiał okreslic co cie interesuje
czy faktura i quad do firmy czy przemytnik i wtedy bez faktury ale troche taniej
czy tylko nowy czy też dopuszczasz wariant że moze byc uzywany poniżej roku

i w zasadzie najważniejsze - do czego planujesz tego gada używać :) czy 'żeby mieć' czy żeby jeździć :)
Krzysiek

wodzoo

Post autor: wodzoo » ndz mar 11, 2007 7:19 pm

Krecik Twoim zdaniem od jakiego modelu zaczac przygode z qadem .
Da sie ogarnac G660 dla kogos kto jezdzil bardzo sporadycznie motorem ??Czy zaczynac od malych pojemnosci ??
DII

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz mar 11, 2007 7:29 pm

ja poszedłem odrazu na G660
nie jeździłem wczesniej motorami

wyszedłem z założenia ze kupowanie 500 albo mniej jest bez sensu, bo po pół roku bede musiał zmienić, a tanie to niestety nie jest wiec po kieszeni dostane.

660 jest zajefajne :) Pancerne, wystarczająco mocne i co dla mnie najważniejsze, bezawaryjne

Byle by tylko umieć nad SOBĄ zapanowac podczas pierwszych kilku miesięcy nauki jazdy. Bo z quadem raczej problemu mieć nie będziesz, i jeśli tylko fantazje ułańską poskromisz to sobie kuku raczej nie zrobisz :)

wypadki są najczęstsze po przejechaniu kilkuset kilometrów, jak juz sie wydaje że sie umie jeździć i zaczyna wariować ;)

Jak chcesz, to wpadnij do mnie na Ursynów, spróbujesz Grizzly 660 i Grizzly 700 i zobaczysz czy ogarniasz :)

Ja teraz niestety mam w planach sprzedaż 660 i przesiadkę całkowitą na 700, ale bynajmniej nie z powodu iż 660 za słaba :( wcale mi sie ta zmiana nie podoba ale mus
Krzysiek

wodzoo

Post autor: wodzoo » ndz mar 11, 2007 7:50 pm

Dobrze by bylo przed zakupem zrobic pare metrow takim grizzly ,ale jeszcze musze poczekac az polowka urodzi (na dniach).Nowy obywatel jest w zasadzie glownym powodem tymczasowej zamiany parcha na cos mniejszego ,bo przez pare miesiecy i tak nie bede mial czasu na dluzsze wyjazdy ,a quadem przy domu zawsze mozna sie troche pokrecic .A poza tym zmiany sa zawsze wskazane :D
Co do tego obejrzenia grizzly ,to nie wykluczone ,ze sie odezwe w najblizszym czasie .
Powiedz jeszcze jak to jest z rejestracja czegos takiego na kat.B
DII

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz mar 11, 2007 7:59 pm

Uprzedzam, to wciąga równie mocno jak auto ;)
Moja połówka juz sie przyzwyczaiła :D

Z rejestracją, to jest tak, w polsce nie da sie zarejestrowac chyba tylko wanny, choc... gdyby sie ktos dobrze uparł to pewnie mu sie uda ;)
Tak samo z quadami, da sie zarejestrowac, tylko pierwszy patrol ktory cie zatrzyma jak sie uprze to zabierze ci te rejestracje i bedzie po ptokach.

Tak samo z prawem jazdy, normalnie quada rejestrujesz jako pojazd samochodowy inny/czterokołowiec - to idzie na kat. B później. Nie bardzo chce mi sie rozwodzic nt. wymagań dla quadów zeby zarejestrowac go jako ten pojazd, w duzym uproszczeniu, legalnie i w zgodzie z przepisami nic co ma wiecej niż około 20KM sie nie da zarejestrowac... a ze polska jaka jest kazdy wie, to od wyobraźni i znajomości posiadacza zalezy co to bedzie w dowodzie później ;)

Ja mam quada bez rejestracji i żyję, kilka spotkań z policja tez miałem i nadal żyję, grunt to umiec sie z nimi dogadać, niezaleznie od posiadanych papierów.
Krzysiek

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » ndz mar 11, 2007 8:04 pm

Ja kupilem odrazu G700, wrazenia piorunujace :)23
co do rejestracji, bo wlasnie sam to przeszedlem. Pojechalem do diagnosty, ze swiezo zakupionum Grizzlim, spytalem sie co mam mu dolozyc by go zarejestrowac i tyle.
-kierunkowskazy
-klakson
-podwojne reflektory
Ostatnio zmieniony ndz mar 11, 2007 8:08 pm przez JackY61, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz mar 11, 2007 8:06 pm

Tyś go jeszcze nie poznał ;D On cie dopiero zaskoczy :D
Krzysiek

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz mar 11, 2007 8:07 pm

ps. wysłałes paczke Ewelinie ?
Krzysiek

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » ndz mar 11, 2007 8:09 pm

Krecik pisze:ps. wysłałes paczke Ewelinie ?
tak, paczka poszla DHLem w piatek. Przepraszam, ale nie wyrobilem sie w ten czwartek.

Co do tego ze mnie jeszcze nie raz zaskoczy to jestem tego bardziej pewien niz tego, ze jutro tez bedzie dzien :)21

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz mar 11, 2007 8:12 pm

spoko :)

jutro pewnie dojdzie

wymysliles juz czy chcesz cos ?

jak by cie gad zaskakiwał, to pamietaj, skakać jak najdalej od niego i nie dac sie nakryć :)
Krzysiek

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » ndz mar 11, 2007 8:40 pm

Krecik pisze:spoko :)

jutro pewnie dojdzie

wymysliles juz czy chcesz cos ?

jak by cie gad zaskakiwał, to pamietaj, skakać jak najdalej od niego i nie dac sie nakryć :)
pokryc tez sie sprobuje nie dac :)21
jeszcze nie, nie mialem zupelnie czasu. Zaraz bede myslal. Najbardziej mi by te buty pasowaly. Tylko 46...

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz mar 11, 2007 10:33 pm

miesiac :(
Krzysiek

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » pt mar 30, 2007 7:59 pm

pierd.... patrola, jesli taplac sie w blocie to tylko...
Obrazek

:)2 :)21

wodzoo

Post autor: wodzoo » wt kwie 24, 2007 7:14 pm

No i prawie jest :D G660 bez przebiegu z konca 2006 roku .W sobote odbior ,juz mnie telepie .No i majowka na quadzie :)21
DII

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt kwie 24, 2007 7:32 pm

pięknie :) :)2

puściłeś patrola ?

wodzoo

Post autor: wodzoo » wt kwie 24, 2007 7:38 pm

Wlasnie najlepsze jest to ,ze patrol zostaje .
Ogolna akceptacja w rodzinie ,wiec trzeba korzystac .Kasia powiedziala ,ze i tak sie juz nie zmienie :lol: :)2
DII

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt kwie 24, 2007 8:22 pm

No i fajnie. Grunt to wychowanie.

:)2 :)21

wodzoo

Post autor: wodzoo » wt kwie 24, 2007 8:43 pm

Nieee ,to poprostu dobra kobieta jest :D
Teraz jeszcze musze sie jakos "uzbroic" .Ciekawe ,czy sklepy z branzy ,beda otwarte miedzy dniami wolnymi ?
DII

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jazda w terenie”