Jaki tam smar wlozyc zeby dzialalo to prawidlowo? Moze byc do lozysk bo akurat taki mam...
Mam jeszcze puszke grafitowego i towotu

Ktory tam dac z tych, a jezeli zaden to do czego przeznaczony?
Moderator: Mroczny
a czemu nie moze być towot? Towot litowy chyba posiadam akurat i co ? zły jest?KrzysiekP pisze:Panowie ostatnio rozebralem moje sprzegielka manualne bo sie grzaly - patrze, sucho jak na pstyni.
Jaki tam smar wlozyc zeby dzialalo to prawidlowo? Moze byc do lozysk bo akurat taki mam...
Mam jeszcze puszke grafitowego i towotu
Ktory tam dac z tych, a jezeli zaden to do czego przeznaczony?
dokładnie jak kolega napisałMarcin-Kraków pisze:Predzej pomyslcie jak sie te wasze smarowidla zachowuja w niskich i wysokich temperaturach.
Smar molibdenowy i w niewielkich ilosciach. Ma byc nasmarowane ale nie utopione w smarze.
Poszukać instrukcje. zabrac mlotek, przecinak oraz jakies szczypce i postepować wg instrukcjimadmaxleszek pisze:to jak ja mam automaty w nissanie pick up to musze je chyba przesmarowac bo nigdy tam nie zagladałem
ale jak to zrobic??
Wszystko co jest posmarowane lepiej włazito jak jest z tymi sprzęgiełkami automatami smaruje się czy nie?]
Teigrek pisze:Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Od tygodnia mam Opla Campo, to moje pierwsze auto 4x4 i jeszcze raczkuję w tej tematyce (czytanie forum jest bardzo pomocne). Są tam automaty i chciałbym je przesmarowac, powiedzcie proszę jak się do tego zabrac - domyślam się że po odkręceniu śrub sprzęgiełko tak łatwo nie zejdzie, czy można je pobijac młotkiem, podważac, jak to robic? A jak już je zdejmę to czy przy rozbieraniu nie postrzelają z tego jakieś spręzynki, albo czy jakieś części się nie przemiszczą? czy raczej wszystko będzie siedziec na miejscu? -zakładając oczywiście że sprzęgiełka są sprawne, bo chyba są, ale czasem zanim się zapną to parę razy pykają i dopiero łapią -może są trochę zastałe, bo poprzedni właściciel (budowlaniec z Żytawy) prawie nim nie jeździł w terenie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość