Glina
Moderator: Mroczny
Glina
Wczoraj poległem przy probie podjazdu na 'gliniane' wzgorze - oponki BFG MT 33" ladnie uzupelnily bieznik glina i nie poradzilem sobie, pomagajac sobie przdroznymi drzewami odpuscilem. Pytanie nowicjusza - czy jest jakis sposob na taka lepka gline? Np. katowanie silnika i krecenie w miejscu mocno oponami ma jakis sens - sila odsrodkowa jest w stanie oczyscic opony? Czy jednak w takiej sytuacji albo wiekszy rozbieG, albo lepsze opony, albo jakas wyciagarka?
Ostatnio zmieniony śr gru 09, 2009 8:32 pm przez vexx, łącznie zmieniany 1 raz.
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD is gone.
Nissan Patrol Y61 arrived!
Re: Glina
Na glinie to tylko dobra opona i ogień i dym.

42" cale bedzie dobra

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- wojtek_kom
-
Inercja znaczyN2O pisze:Na glinie to tylko dobra opona i ogień i dym.

Nissan-y
a jestem z tym rozbiekeim bo ciekawie brzmivexx pisze: ... albo wiekszy rozbiek ...

Głodny przez wioskę przejdziesz, goły - nie.
w niedzielę bawiliśmy się na torze w Chełmnie no i
- odpowiedni rozpęd - disko 2 i 3 bieg opony bfg mt, na at'kach też podjeżdżali, samurajki obrzynki na fedimach
powinno pomóc spuszczenie ciśnienia z kół
- odpowiedni rozpęd - disko 2 i 3 bieg opony bfg mt, na at'kach też podjeżdżali, samurajki obrzynki na fedimach
powinno pomóc spuszczenie ciśnienia z kół
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
a po co Ci kompresor do spuszczania ciśnieniavexx pisze:Za rozbieK przepraszam, to wina wody ognistej :]
Nie pomyślałem o cisnieniu... Musze kompresor przelożyć do grata i zrobie drugie podejscie

w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

no replacement for displacement!
Na górke wjechałem i tak - tylko z drugiej strony - ale tak bez walki nie chce sie poddać, spróbuję ją jeszcze 'zaliczyć'. A kompresor - żeby potem dopompować z powrotem, coby wygodnie do domu potem wrócić 

Nissan Patrol GR Y60 2.8TD is gone.
a ukośnie do stoku nie mogłeś tam wjechać ?vexx pisze:Wczoraj poległem przy probie podjazdu na 'gliniane' wzgorze - oponki BFG MT 33" ladnie uzupelnily bieznik glina i nie poradzilem sobie, pomagajac sobie przdroznymi drzewami odpuscilem. Pytanie nowicjusza - czy jest jakis sposob na taka lepka gline? Np. katowanie silnika i krecenie w miejscu mocno oponami ma jakis sens - sila odsrodkowa jest w stanie oczyscic opony? Czy jednak w takiej sytuacji albo wiekszy rozbieG, albo lepsze opony, albo jakas wyciagarka?