Co o tym sądzicie?? Pierwszy raz takie cos widzę

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=0
Moderator: Misiek Bielsko
czyli do cisnienia sie nie nadajepiotr oskwarek pisze:jak byłem X lat temu na szkółce w SA PSP e Krakowie, mieliśmy w jednostce taką wyciągarkę zbudowaną na pile spalinowej
wyglądało to tak, że zdejmowało się prowadnicę z łańcuchem z piły do drewna, a na to miejsce zakładało się ww. wyciągarkę
nie pamiętam dokładnie jaki to miało uciąg![]()
plusem jej było to, że lżejsza była od tirfora i zarąbiście mobilna![]()
wada to niestety jej prędkość zwijania
też ją tam widziałem, ale jakoś nie powaliła mnie na kolana - napędzał ją silnik Dolpiny PS 280 i jeśli się nie mylę, to był to jakiś prototyp.piotr oskwarek pisze:jak byłem X lat temu na szkółce w SA PSP e Krakowie, mieliśmy w jednostce taką wyciągarkę zbudowaną na pile spalinowej
wyglądało to tak, że zdejmowało się prowadnicę z łańcuchem z piły do drewna, a na to miejsce zakładało się ww. wyciągarkę
nie pamiętam dokładnie jaki to miało uciąg![]()
plusem jej było to, że lżejsza była od tirfora i zarąbiście mobilna![]()
wada to niestety jej prędkość zwijania
kończyłempilmar pisze: też ją tam widziałem, ale jakoś nie powaliła mnie na kolana - napędzał ją silnik Dolpiny PS 280 i jeśli się nie mylę, to był to jakiś prototyp.
Byłeś tam na kursie czy kończyłeś SA PSP?
Ja jestem jej absolwentem z 1996 r.
a ja pracowałem 13 lat za ścianą (Zakład Energetyczny)piotr oskwarek pisze:kończyłempilmar pisze: też ją tam widziałem, ale jakoś nie powaliła mnie na kolana - napędzał ją silnik Dolpiny PS 280 i jeśli się nie mylę, to był to jakiś prototyp.
ja z 1998
a no to pozdrawiam sąsiadagebels pisze:a ja pracowałem 13 lat za ścianą (Zakład Energetyczny)piotr oskwarek pisze:kończyłempilmar pisze: też ją tam widziałem, ale jakoś nie powaliła mnie na kolana - napędzał ją silnik Dolpiny PS 280 i jeśli się nie mylę, to był to jakiś prototyp.
ja z 1998
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości