Jak przygotować wyciągarkę do pracy
Moderator: Misiek Bielsko
Jak przygotować wyciągarkę do pracy
Właśnie zanabyłem Escapa 12000 LBS. Prośbę mam o porady jak przygotowac nowy sprzęt do pracy, wiem że to Chinol i wymagań co do niego super mieć nie powinienem ale tez nie topię się po dach.
Czy jest sens przełożyć puszkę z przekażnikami pod maskę i czy urzywać raczej zblocza, nigdy nie mam cisnienia na szybkie wyciąganie śmietnika a na zbloczu mniej cierpi. Przed montażem smarować ją czy nie potrzeba. Układać linę parę razy czy odrazu można śmietnik podczepiać.
Czy jest sens przełożyć puszkę z przekażnikami pod maskę i czy urzywać raczej zblocza, nigdy nie mam cisnienia na szybkie wyciąganie śmietnika a na zbloczu mniej cierpi. Przed montażem smarować ją czy nie potrzeba. Układać linę parę razy czy odrazu można śmietnik podczepiać.
Piaskowy XJ Lift 7" RE 33"12,5"15" BFG MT tel. 605-745-621
Musisz linę jeszcze raz nawinąć pod lekkim obciążeniem. Sprawdź czy są śrubki dokręcone.
Ja u siebie nie wywalałem pod maskę przekaźników.
A co do zblocza - to musisz się nauczyć rozpoznawać kiedy jest potrzebne
Ja u siebie nie wywalałem pod maskę przekaźników.
A co do zblocza - to musisz się nauczyć rozpoznawać kiedy jest potrzebne
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
a moze to w garażu omówić?Właśnie zanabyłem Escapa 12000 LBS. Prośbę mam o porady jak przygotowac nowy sprzęt do pracy, wiem że to Chinol i wymagań co do niego super mieć nie powinienem ale tez nie topię się po dach.

nie sztuka zabić muchę przednią szybą, sztuka zrobić to boczną !
SJ 318 IS
tel.664765550
SJ 318 IS
tel.664765550
Ja zrobiłem tak wydaje mi sie że słusznie postąpiłem. Po zamocowaniu wyciągarki, puszki przekaźników ( pod maska - bo kradną) rolek i sprawdzeniu poprawności działania pojechałem do lasu znalazłem małe wzniesienie z drzewkiem na szczycie. Podpiąłem się taśmą do drzewa, i zwinąłem line pod obciążeniem auta. Wydaje mi sie że świeżo nabyta wyciągarka nie wymaga jakiegoś specjalnego przygotowania.
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4