warn 9000xD- termik?
Moderator: Misiek Bielsko
warn 9000xD- termik?
mam na samuraiu xd 9000 jak dłużej dostaje w dupę, robi sie gorąca i przestaje działać bo mometu az wystygnie. czy one mają jakiś termik zabezp. przed spaleniem? ma ktoś jakiś adres do serwisu warna?
Ma .... ale ja się nie znam i jestem tu tylko , żeby nabijać posty więc mnie nie słuchajIgi.Jeep pisze:hmmmm 50x50% czyli ma czy nie ma?mnie się zdaje że ma.
bo właśnie mi się tak dzieje..... wystarczy polać wodą silnik a ona zaczyna hulać.

Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

i do tego jesteś zrzędliwyZun pisze:Ma .... ale ja się nie znam i jestem tu tylko , żeby nabijać posty więc mnie nie słuchajIgi.Jeep pisze:hmmmm 50x50% czyli ma czy nie ma?mnie się zdaje że ma.
bo właśnie mi się tak dzieje..... wystarczy polać wodą silnik a ona zaczyna hulać.

gonię cię
gonię twoje dziękujeIgi.Jeep pisze:i do tego jesteś zrzędliwyZun pisze:Ma .... ale ja się nie znam i jestem tu tylko , żeby nabijać posty więc mnie nie słuchajIgi.Jeep pisze:hmmmm 50x50% czyli ma czy nie ma?mnie się zdaje że ma.
bo właśnie mi się tak dzieje..... wystarczy polać wodą silnik a ona zaczyna hulać.ale dziękuję
gonię cię

Świszcząca Suka Stage I

Misiu masz problem z przekazywaniem o co Ci chodzi - stąd kilka kwasów na dzień na forumIgi.Jeep pisze:pisałem o nabijaniu postów jeśli nie załapałeśIgi.Jeep pisze: gonię cięa jesli załapałeś to goń się sam

-reduktor z 413 ma tyle i tyle
-a reduktor z 410 ma tyle i tyle co jest tyle procent wolniej niz 413
-a reduktor 4.16 ma tyle i tyle co jest blisko 50% wolniej
-a są jeszcze wolniejsze
- a sprzęgło z poloneza to dobry pomysł ale wymaga tego i tego do zrobienia
-a są jeszcze spieki - jedni narzekają inni nie , także trudno wywnisokować - najlepiej sprawdzić samemu bo cena rozsądna
i pewnie jeszcze milion mądrych rzeczy , która większość z nas przerabiała i przy nie jednej okazji przedyskutowała na żywo przy piwko z mądrzejszymi i mającymi więcej doświadczenia
Kwestia tylko podejścia - a jak Ty od razu na dzień dobry jesteś nie miły to co ty wymagasz

Świszcząca Suka Stage I

czy kolega mógłby wrzucic zdięcie tego ?bo z tego co sie orientuję to niema .Takie rzeczy posiadały wincze z serii industrial (przemysłówki).Urzytkuję hs-9500-też tam niczego nie widziałem oprócz przekażników i szczotkotrzymaczaZun pisze:Ma .... ale ja się nie znam i jestem tu tylko , żeby nabijać posty więc mnie nie słuchajIgi.Jeep pisze:hmmmm 50x50% czyli ma czy nie ma?mnie się zdaje że ma.
Wszystko co jest rodzaju żeńskiego zawsze jest q-wa zagadką
Mają , mają - niektóre chińczyki maja nawet taką sprytną diodę na obudowie sygnalizującą przegrzanie. Poszukam popoludniu manuala do Warna to Ci pokaże co na ten temat ma do powiedzenia producent , bop ja to sie bardzo na tym nie znampawely60 pisze:czy kolega mógłby wrzucic zdięcie tego ?bo z tego co sie orientuję to niema .Takie rzeczy posiadały wincze z serii industrial (przemysłówki).Urzytkuję hs-9500-też tam niczego nie widziałem oprócz przekażników i szczotkotrzymaczaZun pisze:Ma .... ale ja się nie znam i jestem tu tylko , żeby nabijać posty więc mnie nie słuchajIgi.Jeep pisze:hmmmm 50x50% czyli ma czy nie ma?mnie się zdaje że ma.

Świszcząca Suka Stage I

http://www.warn.com/truck/ReplacementPa ... l59-60.pdf
no to wiara szukamy ............gdzie ten "termik"
chyba że ktoś się przejęzyczył i miał być TERMIT
no to wiara szukamy ............gdzie ten "termik"
chyba że ktoś się przejęzyczył i miał być TERMIT

Oczywista oczywistość, że jeśli jest, to przy uzwojeniu silnika.Paweł Z pisze:http://www.warn.com/truck/ReplacementPa ... l59-60.pdf
Na powyższym rysunku silnik nie jest rozłożony i g... widać.
Ale tu jest:
http://www.redhummer.com/myhummer/servi ... index.html
- poz.38 wyłącznik termiczny
VW T4 syncro, 2.4D, long 

i ja mu wierze bo niema chybana tym forum lepszego kolesia co by sie na windach warna znalPaweł Z pisze:Xp nie ma!
Jedynie Ti mają ale tylko kontrolke ostrzegawczą w pilocie przegrzania silnika!

Ale czemu tak krzyczyszPaweł Z pisze:Xp nie ma!

Powiedz mi czemu warn zrezygnował z zabezpieczenia

Świszcząca Suka Stage I

Zun pisze:Ale czemu tak krzyczysz ;)Paweł Z pisze:Xp nie ma!
Powiedz mi czemu warn zrezygnował z zabezpieczenia ?? Na logike biorąc to jest bez sensu , ale pewnie jest gdzieś ukryte , rozumiem , że się nie sprawdzało tak ??
na logike to mi sie wydaje ze dzialalo, i to rewelacyjnie, dlatego doszli do wniosku ze nie ma na tym bisnesu bo spada ilosc kupowanych silnikow i innego uzbrojenia windy bo sie poprostu nie psuja,podobniez zreszta jest teraz w calym rynku motoryzacjnym, jakai jest sens wyprodukowania auta ktorym sie tlucze kilkanascie lat bez wiekszych nakladow w dzisiejszych czasach prowadzi to do upadku firmy