Witam,
Muszę kupić wyciągarkę do patrola y61 long i mam kilka pytań do bardziej doświadczonych

Po pierwsze, co kupić

Winda jak i sam patrol ma służyć do niesienie pomocy innym, tzn ma pracować w pomocy drogowej do wyciągania innych z błotnych opresji, więc nie będzie żadnego ekstremalnego off roadu itp. W pajero miałem wyciągarkę t-max 8500 i powiem szczerze, że byłem z niej zadowolony, do naszej pracy była idealna, no może poza wolnym kołem które praktycznie nie działało... kilka razy uratowała mi tez tyłem podczas wypadu rekreacyjnego za miasto

Tak więc nie celuję w warna ze względu na przeznaczenie wyciągarki, do topienia i poważniejszego off roadu służy mi grizzlak z warnem

Pod uwagę biorę wyciągarkę more4x4 16800 chyba z tego co pamiętam( chciałbym jak największy uciąg z racji wagi patrola), ewentualnie dragon winch, z tego co czytam na forum quadowym to ludzie chwalą, przede wszystkim cenę no i wyśmienity serwis, jednak powiem szczerze ze te wyciągarki w ogóle nie wzbudzają mojego szacunku... może się mylę, jeżeli tak to proszę o sprostowanie

no i rozkminiam jeszcze ciut droższe wyciągarki superwinch, ale 12000 i tu moje kolejne pytanie czy to wystarczy do y61 i czy zostanie dużo zapasu? Ogólnie co jeszcze polecacie z tańszych wyciągarek nie do extremu?
Kolejne pytanie to już raczej do posiadaczy y61, gdzie zamontować winde? wnioskuje ze w tej dziurze w zderzaku na dole, jest tam sporo miejsca, wydaje mi się że jest to fabryczne miejsce pod wyciągarkę ale niezauważyłem żadnych uchwytów, dziur itp? rozumiem, że trzeba dokupić płytę tak? Czy może macie jakieś inne miejsca do tego stworzone?
Pozdrawiam i czekam na informacje!