Wyciągarka do haka
Moderator: Misiek Bielsko
Wyciągarka do haka
Kupilem wyciagarke ktorej nie przykreca sie na stale tylko zaklada sie na hak lub spina szekla z przednim oczkiem do holowania. Ta wyciagarka ma 15 m liny 6mm, jest no name, ale z napisow wynika, ze powinna poradzic sobie z moim SJtem przynajmniej przez bloczek: ciagniecie 1000kg podnoszenie 2000kg albo odwrotnie. Kg a nie lbs! Czy ktos moze uzywal podobnej?
musze Cie zmartwic, Twoj SJ wazy tone..wiec z tego co czytam to moze pociagnie Cie po plaskim, ale jak wkleisz i fakytycznie bedzie potrzeba uzycia wyciagarki moze nie dac rady-najlepiej sprawdz to emppirycznie 

Monterey RS 3,5
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Grand Cherokee 6.2V8 Supercharged
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Re: Wyciągarka do haka
wolabym by ta kase wydac na przyciemniane szyby bo efekt bedzie ten sam auto w klejone: TO JA POPROSZE O TELEFON DO PRZYJACIELAharakiri pisze:Kupilem wyciagarke ktorej nie przykreca sie na stale tylko zaklada sie na hak lub spina szekla z przednim oczkiem do holowania. Ta wyciagarka ma 15 m liny 6mm, jest no name, ale z napisow wynika, ze powinna poradzic sobie z moim SJtem przynajmniej przez bloczek: ciagniecie 1000kg podnoszenie 2000kg albo odwrotnie. Kg a nie lbs! Czy ktos moze uzywal podobnej?

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
wiadomo ze elektryki sa dal ludzi ktorzy sie nie spiesza-choc to nei regula, teraz do sportu to tylko mechanik...ciagnie wszystko i szybko, ale nie ma go co nawet porownywac z elektryczna, a tym bardziej, jeszcze owlniejsza, hydrauliczna 

Monterey RS 3,5
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
hydraulik to dobry do przepraw, wody sie nie boi, wolny jest, ale jednak mniej awaryjny niz elektryk, elektryk jest dobry do amatorstwa i dal ludzi, ktorzy chca przejechac od punktu A do B, ktos to liczy sekundy i chce brac udzal w sporcie to musi wybrac mechanika, choc nie wiem jak chodza najmocniejsze Warny 

Monterey RS 3,5
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
hydraulik to dobry do przepraw, wody sie nie boi, wolny jest, ale jednak mniej awaryjny niz elektryk, elektryk jest dobry do amatorstwa i dal ludzi, ktorzy chca przejechac od punktu A do B, ktos to liczy sekundy i chce brac udzal w sporcie to musi wybrac mechanika, choc nie wiem jak chodza najmocniejsze Warny
porozmawiaj z zielonym patrolem co na próbie kosiaka (ostatni wertep ) w wodzie siedziaL niewiadomo ile i hydraulik pod wodą niecciał jednak pracować
porozmawiaj z zielonym patrolem co na próbie kosiaka (ostatni wertep ) w wodzie siedziaL niewiadomo ile i hydraulik pod wodą niecciał jednak pracować
-
- Kontaktowanie:
nierozumiem jak się ma woda do niedziałania hydraulika no chyba ze do zbiorniczka z olejem się dostała a co do szybkości zwijania to wszystko zależy od zamontowanej pompy a dokładnie od jej wydajnościsuzus pisze: porozmawiaj z zielonym patrolem co na próbie kosiaka (ostatni wertep ) w wodzie siedziaL niewiadomo ile i hydraulik pod wodą niecciał jednak pracować
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
jedynym wyjściem było by zamontowanie tam skrzynki (trujnika)z wyjściem mocybpuchowski pisze:taki pomysł
Macie w sukach wałek między skrzynią a reduktorem. A gdyby na tym wałku zamontować koło do paska klinowego ( z ząbkami ) i podłączyć do niego pompe hydrauliczną ?
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star
Właśnie dziś zweryfikowalem ta moja wyciagarke. G..no. Moze z 15 cm przesunela SJta i sie rozpadla. nawet silnik sie nie spalil ale wewnetrzna konstrukcje szlak trafil. Nie moglem jej nawet odblokowac. Cale szczescie , ze nie owinalem liny wokol drzewa tylko zaczepilem za uszy specjalnego tekstylnego pasa. No i pasa juz nie mam bo musialem go przeciac. No jest takie powiedzenie g..no placisz g..no masz. Niestety...
no zycie
tylko to sprwadza nas do zakupu warna
co jak widac po jednym (a nie jedym tipicu) tez nie jest regula
ja kupie elektryka
choc hydraulik tez jest dobra opcja
czasu mam duzo (jak jade w teren)
i zawsze pamietajmy o jednym
wyciagasz a najpierw wjezdzasz w chujnie glowa
a nie wyciagarka
tylko to sprwadza nas do zakupu warna
co jak widac po jednym (a nie jedym tipicu) tez nie jest regula
ja kupie elektryka
choc hydraulik tez jest dobra opcja
czasu mam duzo (jak jade w teren)
i zawsze pamietajmy o jednym
wyciagasz a najpierw wjezdzasz w chujnie glowa
a nie wyciagarka
a nie mowiełmharakiri pisze:Właśnie dziś zweryfikowalem ta moja wyciagarke. G..no. Moze z 15 cm przesunela SJta i sie rozpadla. nawet silnik sie nie spalil ale wewnetrzna konstrukcje szlak trafil. Nie moglem jej nawet odblokowac. Cale szczescie , ze nie owinalem liny wokol drzewa tylko zaczepilem za uszy specjalnego tekstylnego pasa. No i pasa juz nie mam bo musialem go przeciac. No jest takie powiedzenie g..no placisz g..no masz. Niestety...

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33