ramsey patriot 9500
Moderator: Misiek Bielsko
ramsey patriot 9500
poproszę o opinie dot. powyższej wyciągarki
wystarczy mi ona na początek do wrangla?
- Namdan
-
Re: ramsey patriot 9500
Coś mi się wydaje, że ja Ci pomogę, bo mam przeczucie, że chcesz kupić wyciągarkę ode mnie (nie bezpośrednio).raf_jeep pisze:poproszę o opinie dot. powyższej wyciągarki
Ten debilny pierścień to plastikowy element, w którym fabrycznie zatopiona jest calowa śruba z gałką. Otóż nie trzeba być Pudzianem aby tą śrubę wyrwać z pierścienia. No ale Ty masz to z głowy bo na ten plastikowy pierścień założona jest stalowa opaska i już po zmartwieniu.
Czy 9500 funtów wystarczy do Wranglera? Oczywiście, że tak.
Nazywam się Gordon, Gordon Shumway
- Namdan
-
Trzy rajdy i to bez przesady plus kilka weekendowych wyjazdów. W sumie użyta ok 30 razy. Ale jeździła na aucie ze dwa lata (na wyprawy). Naprawiana rączka, raz przesmarowywana i myślę, że trzeba ją znów przesmarować, śruby mocujące dekiel są nieco zeszlifowane bo zaczepiały o ramę. Calowe nakrętki mocujące do ramy wymieniłem na nadmiarowe metryczne. Pilot ma dziwna cechę: przy długotrwałym naciskaniu guzika styki się rozgrzewają i ... parzy w palec. Sam oceń. to wszystkie ewentualne minusy. Poza tym: nigdy mnie nie zawiodła. Wymieniłem ją na hydraulika z wiadomych powodów.
Nazywam się Gordon, Gordon Shumway