elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...
Moderator: Misiek Bielsko
-
NSS DAVX

autor: NSS DAVX » śr cze 14, 2006 5:05 pm
WITAM mam typowego TIRFORA ... takiego 1,5 tony stara produkcja powszechnie używany i znany TYLKO MAM GO W CZĘSCIACH i nie wiem jak to złożyc MA KTOS JAKIS SCHEMAT TEGO CUDA LUB JAKIES FOTK IJAK T OW SRODKU WYGLADA

KOLEDZY POMÓZCIE

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SAMURAI MANIA / JEEP WILLYS / Grizzly 700
-
Jasiu

YJ 92, 33''
-
NSS DAVX

autor: NSS DAVX » śr cze 14, 2006 6:33 pm
cholera duża tam tych pierdoł ja tez mam z pół kartonu i dosc ciezko dojsc jak to ma byc poprzeplatane i wogóle (a niby takie proste hah)
DZIĘI I JAK MACIE JESZCZE COS TO PROSZĘ
davx

-
_CaShu_

autor: _CaShu_ » śr cze 14, 2006 10:48 pm
mam ten sam problem... ale u mnie jest mniej czesci porozlaczanych... problem polega na zapakowaniu tego wszystkiego w obudowe (srezyny i te boczne mocowania... jak nie jedno to drugie ucieka :/)
Pozdrawiam
Lukasz
-
kedek

-
Kontaktowanie:
Chyba najlepiej pożyczyć od kogoś całego tirfora, delikatnie otworzyć tak, żeby wszystko było na swoim miejscu i poskładać wszystko do kupy...
uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
-
NSS DAVX

autor: NSS DAVX » czw cze 15, 2006 10:54 am
no chyba bede musial tak zrobic GDZIES ZALATWIC NA CHWILE LUKNAC I wtedy zlozyc inaczej to czarna magia A ZŁOZONE MUSI BYC ELEGANCKO A NIE ZE POTEM COS PIERDZIELNIE
-
Babol

_CaShu_ pisze:mam ten sam problem... ale u mnie jest mniej czesci porozlaczanych... problem polega na zapakowaniu tego wszystkiego w obudowe (srezyny i te boczne mocowania... jak nie jedno to drugie ucieka :/)
Pozdrawiam
Lukasz
ja znalazłem sposób na te sprężyny
bierzesz je i rozciągasz, blokujesz je rozciągnięte przy odpowiedniej długości (tak żeby pasowały w otwory) ja zablokowałem przy pomocy długich śrub z kwadratowymi łbami (po prostu wsadziłem pomiędzy blaszkę a sprężynę). spiąłem to delikatnie izolacją (żeby nie strzeliło, ale i żeby można było zdjąć). jak już było wszystko na miejscu to delikatnym nożem rozciąłem taśmę i długimi i wąskimi szczypcami wyciągnąłem z środka śruby - robota hirurgiczna

ale działa

błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
powinno być:A imię jego cztery na cztery!
-
Babol

kedek pisze:Chyba najlepiej pożyczyć od kogoś całego tirfora, delikatnie otworzyć tak, żeby wszystko było na swoim miejscu i poskładać wszystko do kupy...
ja tak swojego delikatnie rozłożyłem... i wtedy właśnie wypadły spężyny, i boczne mocowania, szczęki nie były na linie i się wszystko rozjechało... ale to wystarczy posiedzieć nad tym i uzmysłowić sobie działanie tego sprzętu - taki rebus. jak już sobie uświadomisz jak i w którą stronę wszystko działa to te części same do siebi zaczną się układać
A jak już złożysz to taka satysfakcja, że aż miło

-
Babol

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=29933
i mamy właściwe równoległy temat... ale tam jest zdjęcie