zablokowany star?
Moderator: Misiek Bielsko
- goralski
-
- Kontaktowanie:
zablokowany star?
kupilismy nową (?) wyciagarke ze stara 66 i nie chce ruszyc walek napedu-na razie probowalismy ręcznie i montowka i ani drgnie.Ma na sobie jeszcze plomby i wyglada na nowke.Czy jest jakas blokada ktora trzeba odbezpieczyc czy to po prostu zapieczona przekladnia?
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
a może woda która jest w środku po prostu zamarła 
parę dni temu kolega musiał ogniem potraktować mosty w gaziku bo nawet targanie "na żywca" za unimogiem nie pomogło
wałek wychodzący z przekładni w ogóle się nie rusza, czy jest pewien luzik lewo-prawo

parę dni temu kolega musiał ogniem potraktować mosty w gaziku bo nawet targanie "na żywca" za unimogiem nie pomogło

wałek wychodzący z przekładni w ogóle się nie rusza, czy jest pewien luzik lewo-prawo

uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
- romaniec tomasz
śmiechu warte ale kiedyś ręczny w busie mi zablokował kołka tgylne po odpuszczeniu hamulca szczęki przywarły do bębnów i szarpanie nic nie pomogło tam i nazat i sprzęgło było czuć.
w końcu bezradnie stuknąłem parę razy młoteczkiem przez alu w bębenki i delikatnie odjechałem bez gazowania, oponki i sprzegło podniszczyły się
w końcu bezradnie stuknąłem parę razy młoteczkiem przez alu w bębenki i delikatnie odjechałem bez gazowania, oponki i sprzegło podniszczyły się

pozdrawiam wszystkich off road-owiczów (509564911)
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Dzięki za odpowiedzi!Po ściągnięciu koła od hamulca pasowego i delikatnym puknięciu młotkiem wałka(osiowo) ze ślimacznicą ruszło.Co do oleju,to sprawa wyglądała tak,że pokładka pod korkiem spustowym się rozleciała i został on na strychu w stodole.Dobrze,że nie miała okazji pracować w tym stanie
I teraz kolejne pytanie: czy poziom oleju powienien sięgac do korka przez który się go wlewa(leżała poziomo)?Innego nie znalazłem.

I teraz kolejne pytanie: czy poziom oleju powienien sięgac do korka przez który się go wlewa(leżała poziomo)?Innego nie znalazłem.
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
-
- Kontaktowanie:
W moscie to w tym roku mi zamarzlo a jak stara kupilem tyle ze uzywke to tam tez sie nie chcial krecic bo zamiast oleju byl lód w środku.kedek pisze:a może woda która jest w środku po prostu zamarła
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL