ile syntetyka 8mm wejdzie na bęben...

ma ktos na warnie lub podobnym elektryku

Moderator: Misiek Bielsko
tiaaa...bartosiak pisze:UUUUUUUUUUuu Panie i 50 m zmieścisz:D
wiem wiem... chce sciagnac z hameryki amstella blue...ale sa przygotowane juz na konkretna ilosc... zakute w uszko przy winchu i zakonczone oczkiem na koncu... od 30 m co 10 m w gore wiec musze sprecyzowac zamowienie...drako pisze: lepiej nie nawijac na styk , w terenie czesto lina nawija sie przy jednym brzegu wiec mozna uszkodzic line, lub nawet wyciagarke.
lepiej miec przedluzke
A jak się zerwie, albo kausza będzie za gruba na zakręcany hak lub będziesz chciał założyć hak z "oczkiem" ? Ostatnio Maniek rwał linę kilka razy (jak nie więcej) na każdym węźle żeglarskim na jaki zawiązał. Trzeba zaplatać. Eksploatowałem amsteel blue dwa sezony. Teraz przeszedłem na DYNEEMA, zarabia się rewelacyjnie. Wkładasz linę w linę i sama się zaciska (w skrócie). Robisz to w terenie w pięć minut (połączenie dwóch odcinków lub zarobienie haka).XJeep pisze:.. chce sciagnac z hameryki amstella blue...ale sa przygotowane juz na konkretna ilosc... zakute w uszko przy winchu i zakonczone oczkiem na koncu... od 30 m co 10 m w gore wiec musze sprecyzowac zamowienie...
a jaka grubość miałeś do hilazbig pisze: A jak się zerwie, albo kausza będzie za gruba na zakręcany hak lub będziesz chciał założyć hak z "oczkiem" ?Ostatnio Maniek rwał linę kilka razy (jak nie więcej) na każdym węźle żeglarskim na jaki zawiązał. Trzeba zaplatać. Eksploatowałem amsteel blue dwa sezony.
czyli amstella nie da sie rozwarstwic w srodku i zacisnac tak jak dynemma?? szkoda...zbig pisze: Teraz przeszedłem na DYNEEMA, zarabia się rewelacyjnie. Wkładasz linę w linę i sama się zaciska (w skrócie). Robisz to w terenie w pięć minut (połączenie dwóch odcinków lub zarobienie haka).
To co oni piszą to chyba sprawdzają jak jest nowa. Po jednym ciągnięciu jest już kilka pękniętych włókien. Ja po jednej Kaszubji mam "zmechaconą"XJeep pisze:a jaka grubość miałeś do hilazbig pisze: A jak się zerwie, albo kausza będzie za gruba na zakręcany hak lub będziesz chciał założyć hak z "oczkiem" ?Ostatnio Maniek rwał linę kilka razy (jak nie więcej) na każdym węźle żeglarskim na jaki zawiązał. Trzeba zaplatać. Eksploatowałem amsteel blue dwa sezony.8 czy 10 mm
bo może zapodam z 10ki czyli z 3/8" po "ichnemu" ...
czyli amstella nie da sie rozwarstwic w srodku i zacisnac tak jak dynemma?? szkoda...zbig pisze: Teraz przeszedłem na DYNEEMA, zarabia się rewelacyjnie. Wkładasz linę w linę i sama się zaciska (w skrócie). Robisz to w terenie w pięć minut (połączenie dwóch odcinków lub zarobienie haka).![]()
![]()
a na wezle "zderzakowym" puszczalamoj ulubiony.. wedkarski...
z 2giej strony ta 3/8 " ma wytrzymałość 20.400 pound's czyli ok 9200 kgqrna.. toż to prawie 5 moich parcholi ...
a syntetyk daje rade na zbloczuzbig pisze:Grubość miałem chyba 9.2 mm, zmechaciła się dość szybko ale to jej zupełnie nie przeszkadzało, zerwanie nie następuje z reguły przy czystym ciągnięciu na wprost. Ja zerwałem przy ciągnięciu pod kątem dziewięćdziesięciu stopni do samochodu na przelotce (i to już dwuletnią linę). Przy takich ciągnięciach jest duże tarcie. A przelotka często jest w błocie i piachu. (...)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości