Gdzie zamontować hebel
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Gdzie zamontować hebel
Ze starego przekaźnika do wciągarki zrobiłem o taki "elektryczny hebel", cienki czerwony przewód zapinam na klemę podając napięcie na cewkę przekaźnika. Można sobie oczywiście przedłużyć ten przewód i do kokpitu pociągnąć ale komu by się chciało 

Kup sobie Opla Astrę. Nikt nie zauważy jak jedziesz, ja tak mam i pomaga.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
Kupiłem hebel, taki zwykły ale wybrałem z kilku takich samych ten co najlżej działa
.
W przyszłym tygodniu zacznę coś motać z przedłużką elastyczną i dopiero jak to nie zadziała to pomyślę nad tym co pokazujesz.

W przyszłym tygodniu zacznę coś motać z przedłużką elastyczną i dopiero jak to nie zadziała to pomyślę nad tym co pokazujesz.
-
-
-
-
SpirdoliłojużsięZbychoS pisze:
Idealny patent by się coś spierdoliło.

Aby zamontować wyciągarkę musiałem taki profil z blachy łączący przedni pas wygiąć nieco inaczej - i maska się ujowo otwiera. Ujowo do tego stopnia że wczoraj nie mogłem jej otworzyć

Więc jeszcze do końca nie zaczęte a już coś nie działa

A w tym układzie z rysunku co może się zepsuć

Jeden hebel to tylko atrapa, która będzie w kabinie sterowała właściwym heblem zamontowanym pod maską.
Skromność mi ni pozwala, ale ja tu tylko widzę przebłysk geniuszu

- sebastian2357
Prostota to podstawa, albo ciagnij kable do kabiny albo zostaw hebel pod maska i koniec pieśni. Inne wynalazki beda się psuły az miło
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem