PLS o opinię

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

tiger
Kontaktowanie:

Post autor: tiger » śr mar 16, 2005 10:17 am

Dokladnie. My to robilismy tirforem we dwujke jeden pomagal silnikiem a drugi machal a po chwili zmiana.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL

Awatar użytkownika
Marci

Post autor: Marci » śr mar 16, 2005 10:45 pm

sam uzywam tiforka i jest ok :)2 mam do niego jeszcze zblocze jak sie ostro wkleje i narazie niemysle o zmianie
tifor mi funduje rozwuj fizyczno-kondycyjny :)2 :D
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup :)21
790-71-74-74

Awatar użytkownika
syll
Kontaktowanie:

Post autor: syll » śr mar 16, 2005 11:26 pm

Marci pisze:sam uzywam tiforka i jest ok :)2 mam do niego jeszcze zblocze jak sie ostro wkleje i narazie niemysle o zmianie
tifor mi funduje rozwuj fizyczno-kondycyjny :)2 :D
i intelektualny bo przede wjazdem w blotko najpierw się dwa razy zastanowisz jak wjechać żeby nie trzeba było tifora urzywać a rzeby przejechać :)21
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » czw mar 17, 2005 12:09 am

a czy nie o to chodzi JAK PRZEJECHAĆ ??

ja rozumiem i popieram wyścigi zbrojeń, coraz sprawniejsze i mocniejsze wyciągarki ale wolę kombinować jak przejechać 8)
nie rozumiem po co są ustawiane rajdy wyłącznie na wyciągarkę przecież bez brudzenia auta w każdym mieście można przytroczyć do samochodu naczepę z tira i kto pierwszy pokona 1/4 mili :evil:
TAKI ŁOFROŁDOWY SROMMENG
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi

Awatar użytkownika
Nahen

Post autor: Nahen » czw mar 17, 2005 12:22 am

Panowie mni esię zdaje ze wyciągarka przedewszystkim przydać się może komuś kto pracuje samochodem w terenie i często sam nim jedzi. Na rajdach zawsze jest ktoś drugi-pilot, albo inna ząłoga która w razie co pomoże a jak np. taki biedny geodeta jak ja albo inny klasyfikator czy zielony sobie wjedzie gdzieś w lesie w jakiś syf po osie to myślę że będzie szczęsliwy że ma wyciagarę a nie tirfora czy tylko szpadel. Jak pisałem wcześniej chce kupić wyciągarke do samochodu którym pracuję a nie sie ścigam i może dlatego np nie zależy mi na szybkich wyciagarkach niech sobie długo nawija... byle była w stanie wyjąć wklejonego Troopera.

Pozdrawiam

PS
Rozumiem że myślenie przedewszystkim ale czasem po całym dniu zasuwania w terenie człowiek się poprostu spieszy do domu zrypany i wtedy czesto okazuje się że nie tędy droga i przyjazd do domu przesuwa sie w czasie o np 3 godziny wykopywania syfa...
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

Awatar użytkownika
Marci

Post autor: Marci » czw mar 17, 2005 9:19 am

i jeszcze jedno, zakładając elektryka kup drugi akum i daj wiekszy alternator, co by prądu nie brakło :)2
byłem na kilku rajdach i widziałem ze ci co mieli mechanika nawet niepróbowali przejechac próby tylko linke rozwijali i po drugiej stronie do drzewka i jak worek ze sznurek sie przeciągali :)3
ale sie chyba powtarzam bo to na forum było juz chyba przerabiane
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup :)21
790-71-74-74

tiger
Kontaktowanie:

Post autor: tiger » czw mar 17, 2005 11:45 am

Marci pisze:i jeszcze jedno, zakładając elektryka kup drugi akum i daj wiekszy alternator, co by prądu nie brakło :)2
byłem na kilku rajdach i widziałem ze ci co mieli mechanika nawet niepróbowali przejechac próby tylko linke rozwijali i po drugiej stronie do drzewka i jak worek ze sznurek sie przeciągali :)3
ale sie chyba powtarzam bo to na forum było juz chyba przerabiane
Byla juz nie raz o tym mowa i po co to powtarzac. jak ktos potrzebuje wyciagarke bo tirfor mu nie wystarcza to zaklada i nie ma o czym dyskutowac.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”