hydraulik

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Namdan

Re: przekladnia

Post autor: Namdan » wt lut 28, 2006 9:15 am

krolik pisze:Mam dwie przekladnie 1:50 i 1:45, myslalem przez moment zeby je razem zczepic ale przelozenie bylo by po byku i wtedy wysokie obroty byłyby potrzebne
No to jak założysz przeciętny silnik hydrauliczny to będzie to bardzo wolny winch. Jak założysz elektryka to będzie to bardzo słaby winch. Może zrób z tego mechanika?
Nazywam się Gordon, Gordon Shumway

mjwasik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mjwasik » wt lut 28, 2006 7:18 pm

żeby Ci cos pomóc zdecyduj się jakie obroty (zakres) i jaki moment obrotowy potrzebujesz. Bez tego cała dyskusja jest jałowa i nie prowadzi do niczego.

Awatar użytkownika
krolik

Post autor: krolik » wt lut 28, 2006 7:31 pm

chcę zmotać jakąś wyciągarkę do UAZA, może być wolna bo na rajdy szybkościowe to sie nie wybieram, zastanawiałem się nad wyjściem mocy ale to droga impreza jak cholera, silnik elektryczny też problem, nawet rozrusznik mi łaził po głowie np. od golfa II disla (na stałych magnesach, łożyskowany i z przekładnią planetarną) ale może być za słaby i sie przy byle okazji spalić a z hydrauliką też mnie już tu troche ostudzili,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”