Tego niestety nie wiem. Elektryk czy mechanik??maxpatrol pisze:a w jakiej odleglosci od wyciagarki zrobic "wejscie" w rure?? (zakladam ze na wejsciu tez beda musialy byc rolki ...
T-max u mnie wygral z WARNem
Moderator: Misiek Bielsko
Im dalej tym lepiej, ale generalnie takie rozwiązanie w przypadku elektryka nie wróży zbyt dobrze - a to dlatego ze lina nie będzie chciała się rozkłądać na boki, i będzie sie nawijała centralnie, w stożek, i o ile w mechaniku to jest jeszcze 'do przeżycia', o tyle w elektryku raz że siła maleje bardzo szybko, a dwa że przeszkadzać będą te pręty którymi wyciągarka jest skręcona. Wiec bez układacza liny nie razbierjosz, a układacz pińcetmaxpatrol pisze:a w jakiej odleglosci od wyciagarki zrobic "wejscie" w rure?? (zakladam ze na wejsciu tez beda musialy byc rolki ...

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
chodzi o elektryka ...
to widze ze dobrze ze zapytalem ...
tylko co teraz
.... wyciagarka na przod odpada ze wzgledu na ciezar ... jak taki ukladacz liny wyglada??
a gdybym tak wyciagarke dal na sam koniec paki, a "wejscie" za siedzeniami .... to bede mial odleglosc jakies 1,5 metra ....
no chyba ze widzicie jakies inne rozwiazanie?!?
to widze ze dobrze ze zapytalem ...
tylko co teraz

a gdybym tak wyciagarke dal na sam koniec paki, a "wejscie" za siedzeniami .... to bede mial odleglosc jakies 1,5 metra ....
no chyba ze widzicie jakies inne rozwiazanie?!?
Gaz..Uaz..Patrol..Pajero..HDJ80.. a teraz Cherokee XJ
tylko syntetyka nie puscisz spodem , bo lina sie sponiewiera po trzech wyjazdach , a poza tym roznego rodzaju rolki przelotki jednak niszcza line
u mnie zrobilem tak ( z racji miejsca i drazkkow ) musialem dac stara na tyl a elektryka centralnie.
http://img122.imageshack.us/my.php?image=img37508ox.jpg
oba koncza sie malymi rolkami.
od wyciagarki do przelotki musi byc minimum pol metra.
Wg mnie jak tylko mozna to trzeba zamontowac wcyciagarke jak najpreosciej - czyli w przypadku elektryka klasycznie na przodzie auta.
przy takiej zmocie jak u mnie jest wiecej elementow , ktore sie moga zepsuc i namieszac.
u mnie zrobilem tak ( z racji miejsca i drazkkow ) musialem dac stara na tyl a elektryka centralnie.
http://img122.imageshack.us/my.php?image=img37508ox.jpg
oba koncza sie malymi rolkami.
od wyciagarki do przelotki musi byc minimum pol metra.
Wg mnie jak tylko mozna to trzeba zamontowac wcyciagarke jak najpreosciej - czyli w przypadku elektryka klasycznie na przodzie auta.
przy takiej zmocie jak u mnie jest wiecej elementow , ktore sie moga zepsuc i namieszac.
dzieki za odp ...
u mnie lina nie bedzie szla spodem (przynajmniej w zalozeniu)
jak sie uda to bedzie to prosta rura - zaczynajaca sie za siedzenimi... idaca pod siedzenim, miedzy nogami pilota i do przodu (chlodnice lekko podniose) i powinno przejsc.
wiec byly by tylko 3 pkt "giecia" liny:
-wyjscie z wyciagraki
-wejscie do rury
-wyjscie z rury
zalozenie na przod to ostatecznosc ... w sumie to bede sie wtedy zastanawial czy nie olac tej wyciagarki ...
u mnie lina nie bedzie szla spodem (przynajmniej w zalozeniu)
jak sie uda to bedzie to prosta rura - zaczynajaca sie za siedzenimi... idaca pod siedzenim, miedzy nogami pilota i do przodu (chlodnice lekko podniose) i powinno przejsc.
wiec byly by tylko 3 pkt "giecia" liny:
-wyjscie z wyciagraki
-wejscie do rury
-wyjscie z rury
zalozenie na przod to ostatecznosc ... w sumie to bede sie wtedy zastanawial czy nie olac tej wyciagarki ...
Gaz..Uaz..Patrol..Pajero..HDJ80.. a teraz Cherokee XJ
taaa...Kylon pisze:Nic w związku z tym - widać mam pecha bo pierwszy T-max z którym miałem do czynienia w firmie też się zepsuł.
Land Roverów też jest więcej niż Toyot
sie zepsuł ale na reklamacje nie dotarł - to zepsuł sie czy sie nie zepsuł ?

a pierwszy nowy warn 8274 zepsuł sie na pierwszym wyjezdzie...
pierwszy nowy XP na drugim...
i jaki z tego morał ?
- Miskiller
-
trzeba czytac instrukcje obslugi dolanczana do urzadzenia... np. o mojej wyciagareczce producent napisal, ze nie powinna dzialac pod duzym obciazeniem dluzej niz minute...chermol pisze:...i jaki z tego morał ?

4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
http://www.tmax.pl/index.php?p=696
testował już ktoż może to??
polecacie czy lepiej coś innego poszukać?? to ma być do G 463 krótkiej ... 
testował już ktoż może to??

W463 300GD; W126 560SE
- Michał...G
-
Lepiej weż 12000 http://www.tmax.pl/index.php?p=701 znajomy miał na przodzie w G240 starszy model http://www.tmax.pl/index.php?p=699 i mu robiła raz tylko coś sie stało już nie pamiętam co ale w serwisie powiedzieli że to z jego winny było bo podobno jej nie przesuszył, a gdy oddawali ją to powiedzieli ze teraz już napewno ma wszystkie częsci nowe. Ja miałem taka w honku na przodzie i obyło się bez awarii, teraz mam na tyle i nie narzekam jak trzba wyciągnąć to wyciąga.
gg7764250
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Odświeżam temat.
T - max 12500
Działa należycie, bez problemów radzi sobie jak narzie w nawet cięzkich warunkach, ale dziś np. poszedł mi nit łączący bęben z początkiem liny i w newralgicznym momencie wszystkie zwoje zaczęły się ślizgać na bębnie. A do drzewka miałem jakieś 7-8 metrów ledwie.
Słaby ten nit. Bardzo płytki i cienki. Myślę że go załatwiłem miesiąc temu, jak targałem się na 40m liny.
Trzeba to jakoś wzmocnić. Miał ktoś takie problemy?
T - max 12500
Działa należycie, bez problemów radzi sobie jak narzie w nawet cięzkich warunkach, ale dziś np. poszedł mi nit łączący bęben z początkiem liny i w newralgicznym momencie wszystkie zwoje zaczęły się ślizgać na bębnie. A do drzewka miałem jakieś 7-8 metrów ledwie.
Słaby ten nit. Bardzo płytki i cienki. Myślę że go załatwiłem miesiąc temu, jak targałem się na 40m liny.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Norma w T-maxsieDamian pisze:Odświeżam temat.
T - max 12500
Ja na Pomerca urwałem ją ze 4 razy na szczęście udawało mi się wykręcić urwaną śrubkę. Tylko uważaj jak wkręcasz nie za głęboko bo tam gdzieś w okolicy jest hamulec ja wybrałem za długą i hamulec przestał działać. Jak wysłałem na przeglą poprosiłem aby mi nagwintować otwór jak najniżej "rury" za nisko niestety nie mogą bo tam jest łożysko ślizgowe. U mnie ścinało nawet jak były dwie warstwy liny i jak następna warstwa liny oparła się o śrubkę to ją poprostu ścinało nawet o twardości 8,8. Był także drugi powód: orginalna lina jest strasznie sztywna i się porządnie nie zaciska na bębnie i powoduje ścięcie śrubki. Zmieniłem na syntetyczną i problem znikł

z tego co pamiętam gwint nie może być dłuższy niż 4,5mm max ale głowy nie dam zadzwoń do serwisu to ci powiedzą
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
już rozwałażłem przyspawanie nakrętki do bębna lub innej jakiejś przelotki w którą by się wkładało końcówkę liny i na końcu złapało by się ją jakąś obejmą...
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
EWI-12000
nowa, z kartonu
założona do pojazdu, w serwisie ktory wie jak podłączac (panie szanowny co kopiujesz te maile i wysyłasz dalej, nie poprawiaj ich prosze ja ciebie, a panie szanowny drugi ktory czytasz te maile - przczytaj je trzy razy, choć raz ze zrozumieniem...)
pojechała na rajd... zepsuła sie po drugim odcinku... objaw - brak styku na przekaznikach, gotujące sie cos w silniku, cholera wie, sprzet na gwarancji, lepiej nie rozbierac, wersja EWI wiec ta z zabudowanymi bezpiecznikami nad bębnem, nie do rozebrania w warunkach polowych.
powędrowała sobie do serwisu, zagladają tam do srodka i co sie okazuje...
- kabel na stojanie - nie dokręcony
- kabel w srodku obudowy gdzie przekazniki mieszkają - nie dokręcony...
i w ten oto sposob sie potopiło i poprzepalało conieco w srodku...
Coool, nie ma to jak kontrola jakosci...Chiniol sie na fajrant do domu śpieszył i mu sie nie zdązyło...
I tylko wlasciciela szkoda bo posiwiał do konca
nowa, z kartonu
założona do pojazdu, w serwisie ktory wie jak podłączac (panie szanowny co kopiujesz te maile i wysyłasz dalej, nie poprawiaj ich prosze ja ciebie, a panie szanowny drugi ktory czytasz te maile - przczytaj je trzy razy, choć raz ze zrozumieniem...)
pojechała na rajd... zepsuła sie po drugim odcinku... objaw - brak styku na przekaznikach, gotujące sie cos w silniku, cholera wie, sprzet na gwarancji, lepiej nie rozbierac, wersja EWI wiec ta z zabudowanymi bezpiecznikami nad bębnem, nie do rozebrania w warunkach polowych.
powędrowała sobie do serwisu, zagladają tam do srodka i co sie okazuje...
- kabel na stojanie - nie dokręcony
- kabel w srodku obudowy gdzie przekazniki mieszkają - nie dokręcony...
i w ten oto sposob sie potopiło i poprzepalało conieco w srodku...
Coool, nie ma to jak kontrola jakosci...Chiniol sie na fajrant do domu śpieszył i mu sie nie zdązyło...
I tylko wlasciciela szkoda bo posiwiał do konca

Krzysiek