Moderator: Misiek Bielsko
A może przypomnieć sobie wzór na pole kołaKarolek_C pisze:Witam,
mam analogiczną zagwozdkę z Superwinchem EP 9 czy jakoś tak. Muszę przenieść puszkę z przekaźnikiem w inne miejsce i potrzebuję kupić kable z zaprasowanymi końcówkami, tylko nie wiem jakie. Oryginalnie są tam miedziane blaszki zagięte i zaizolowane ale jak taką blaszkę przeliczyć na grubość kabla to nie wiem.
Pomyśl ile chcesz przedłużyć ( czemu tak dużo ) to Ci pewnie ktoś policzy straty na tej przedłużce.Do pradu czarny i czerwony mają opis 105 stopni i 600V - nie ma napisane czy to 35mm2 czy 50mm2 czy może jeszcze coś innego. Czy ktoś wie jakie kable powinienem kupić - długość każdego jakieś 50-60cm.
Przy odrobinie zdolności manualnych zrobisz to używając imadła/młotka/przecinaka/punktaka itd...Z tym zarobieniem końcówek to najlepiej do elektryka pojechać czy są może jakieś sklepy, które to robią. Pytanie może głupie ale jestem zielony w tym temacie.
Stalowych wogole nie ma chyba że mówisz o końcówkach do linek a nie elektrycznych, są miedziane cynowane i ewentualnie aluminiowe do jakichś starych kablisys-kom pisze:ja mam praskę jak by ktoś potrzebował to zapraszam do UK Rugby ,
a tak na poważnie to nie ma jak lutowanie . tylko dobre końcówki trzeba kupić
nie aluminiowe nie stalowe tylko miedziane , i nie ma co patrzeć na kolor bo ja mam miedziane a są powlekane jakimś srebrnym czymś i nie jest to cyna ani ocynk
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości