Wyciągarka mechaniczna - dywagacje
Moderator: Misiek Bielsko
mam pytanko odnośnie PTO do suzi
czy PTO to tylko wałek wychodzacy z reduktora a na nim zakłada się jakieś sprzęgło co by załanczalo lub rozlanczalo wyciagarke
czy w PTO jest jeszcze jakaś redukcja obrotów
czy wyjście z reduktora kreci się w dwie strony tzn na 1/2/3/4/5 biegu zwija line wyciągarka a na wstecznym rozwija
czy PTO to tylko wałek wychodzacy z reduktora a na nim zakłada się jakieś sprzęgło co by załanczalo lub rozlanczalo wyciagarke
czy w PTO jest jeszcze jakaś redukcja obrotów
czy wyjście z reduktora kreci się w dwie strony tzn na 1/2/3/4/5 biegu zwija line wyciągarka a na wstecznym rozwija
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star
Klasyczne PTO (nie motane) ma w sobie :
-sprzęgło do załączania i rozłączania ( najczęściej kłowe)
-przełożenie (w zależności co ma napędzać przyspiesza lub obniża obroty). Do jednego typu skrzyni często jest kilka rodzajów PTO
-wyjście na flanszę od wałka lub otwór z wewnętrznym wieloklinem do napędu pompy olejowej (do hydrauliki)
-sprzęgło do załączania i rozłączania ( najczęściej kłowe)
-przełożenie (w zależności co ma napędzać przyspiesza lub obniża obroty). Do jednego typu skrzyni często jest kilka rodzajów PTO
-wyjście na flanszę od wałka lub otwór z wewnętrznym wieloklinem do napędu pompy olejowej (do hydrauliki)

-
- Kontaktowanie:
U mnie np nie ma zadnej redukcji poprostu walek w reduktorze ktory jest napedzany bezposrednio od skrzyni jest przedluzony i to jest PTO na ktorym jest sprzeglo klowe i z niego idzie wal prosto do wyciagarki od stara. Czyli obroty sa zalezne od biegu ktory wybiore jak silnik ma 1000 obr. i dam 3 bieg czyli przelozenie 1:1 to wal kreci sie 1000 obr na minute i dopiero przekladnie na wyciagarce to redukuje. Oczywiscie nigdy na 3 biegu sie nie ciagne. Jakby ktos chcail foty jak to mam zrobione w gazie to piszcie.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Witam,
czy moglbyś i mnie przeslac Tiger opis i zdjecia jak masz wykonaną wyciągarkę w Gaziku?
z góry dziękuję,
Wojdyl GAZ69
pietra64@wp.pl
czy moglbyś i mnie przeslac Tiger opis i zdjecia jak masz wykonaną wyciągarkę w Gaziku?
z góry dziękuję,
Wojdyl GAZ69
pietra64@wp.pl
Gazior na dozywocie....3.0 TD
Big Gaz już u mnie w garażu, tworzy się nowe
!
Big Gaz już u mnie w garażu, tworzy się nowe

-
- Kontaktowanie:
Czesc zdjec jest na mojej stronie www.gaz69.xn.pl reszte musze poszukac to wysle ci albo dam linka do ftp. Co do opisu to powiedz co kakretnie chcesz wiedziec bo o tym mozna by ksiazke napisac 

WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Chwilowo mam tylko to co na stronie ale w weekend postaram sie zrobic jakies nowe fotki. Ale samo wyjscie mocy to jest zrobione w ten sposob ze jest zdjety jeden dekielek z reduktora ktory przykrywal lozysko walka oraz nakretke walka. Nakretka jest wyrzucona. Jest zastapiona dorobionym wałkiem na nim jest sprzeglo klowe ktore widac na niekturych z tych zdjec i ze sprzegla idzie wal do wyciagarki. O to ci chodziło??
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
http://lookout.monkeh.nupo.org/fuzzy/moken/IM000823.JPG
http://lookout.monkeh.nupo.org/fuzzy/moken/IM000824.JPG
Ale tak jak mowilem sa kiepskie w weekend sciagne blache i zrobie lepsze.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
to powiem co ja mam
przystawke zrobił krzys z. z otwocka wziął 1200 zeta
oczywiście z ciekawości musiałem mechanizm poznać więc reduktor w bagażnik i do wuja ślusarza wio , wujaszek przystawke z reduktora zdemontował i myślełem ze mnie śmiechem zabije ocenił tak
za wyknanie 0
za rozwiązania konstrukcyjne 1+
obiecał sam zrobić i za tydzień powinna być
co do wciągarki to kupiłem pomniejszoną kopię stara 66 ktoś robił na zamówienie do G ale wyszła za mała i wujaszek rozebrał popatrzył pokręcil i do zuzi może być
oczywiście z ciekawości musiałem mechanizm poznać więc reduktor w bagażnik i do wuja ślusarza wio , wujaszek przystawke z reduktora zdemontował i myślełem ze mnie śmiechem zabije ocenił tak
za wyknanie 0
co do wciągarki to kupiłem pomniejszoną kopię stara 66 ktoś robił na zamówienie do G ale wyszła za mała i wujaszek rozebrał popatrzył pokręcil i do zuzi może być
-
- Kontaktowanie:
Jak co to wujek zrobi za free albo tanio to spoko ja za dorobienie wyjscia dalem 300zł
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
to może zrobisz jakąś dokumentacje, przynajmniej fotki dokładne aby wedzieć czego się spodziewać i nie odkrywać na nowo.suzus pisze:to powiem co ja mam
za wyknanie 0
wildcat F50 w wersji rurka z IS
może jak bym to obejżał na żywca to bym coś wiedział a tak to nic z tych zdjątek nie kumam niestety ale dzięxtiger pisze:http://lookout.monkeh.nupo.org/fuzzy/moken/IM000823.JPG
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star
a moze wujek dorobi n np za 500 takie pto ? jakby co to na pwsuzus pisze:to powiem co ja mam
za wyknanie 0

-
- Kontaktowanie:
Tylko ze to nie cale PTO czyli walek sprzeglo kosztowalo 300zł tylko zrobienie tego wałka. Robią to we wroclawiu a jak ktos chce to na zywo zobaczyc to zapraszam do zielenca tam mozecie sobie ogladac caly dzien za czteropak.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Ale zawsze mozesz przy okazj wyskoczyc na narty.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL